Hangisi daha kolay iş bulur.
YTÜ-5.700 sıralama (en az %30 ingilizce)
Galatasaray-4800 sıralama (Fransızca)
YTÜ-5.700 sıralama (en az %30 ingilizce)
Galatasaray-4800 sıralama (Fransızca)
Cevap
3Cevap
Merhaba, Fransızcayı yapabilirim diyorsanız ben olsam Galatasaray Üniversitesini tercih ederdim.
%100 İngilizce olan favorimdir her zaman
Marmara üniversitesi 10 bin sıralama, %100 İngilizce. Bunlardan daha mı iyidir? Marmara'nın sıralaması daha geride çünkü
2 üniversitede kulağa hoş geliyor
ytu bu konuda iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Bu önemli bir karar, kariyer için çok iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyorsun, bu harika! 😊
Galatasaray Üniversitesi, prestij ve Fransızca hazırlık eğitimi açısından çok etkileyici. Fransızca bilmek özellikle uluslararası işlerde büyük bir avantaj sağlar. Ayrıca Galatasaray mezunlarının iş dünyasındaki ağı çok güçlüdür.
YTÜ ise teknik altyapı ve mühendislik alanındaki köklü geçmişiyle tanınır. İngilizce %30 olması, dil konusunda eksikliklere yol açabilir. Yine de mezunlarının iş piyasasında yüksek talebi bulunur. Eğer teknik becerilerini geliştirmeyi seviyorsan YTÜ daha uygun olabilir.
Kariyer hedeflerine göre bir tercih yapmalısın. Örneğin yurt dışı hedefli işler veya çok uluslu şirketlerde çalışmayı düşünüyorsan, Galatasaray daha uygun olabilir. Ancak yazılım geliştirme, teknik projelerde uzmanlaşma istiyorsan, YTÜ seni daha iyi donatabilir.
Sen hayatında şu anda kariyerinin temel taşlarını oluşturuyorsun. Bu kararı verirken sadece sıralama ya da prestij değil, kendi yeteneklerin ve hedeflerin doğrultusunda seçim yapman önemli. Hadi bana biraz hayallerinden bahset, belki daha detaylı konuşabiliriz 👨🏫✨