Gizli Üye(30-35)1 yılVallahi ben calismak istemedigime karar verdim. Sevdigim istedigim bolumu gider keyfen okurum, ilim bilim anlaminda gelismek icin. Hala da okuyorum. 3. Bolumum. Ama calismak bana zaman kaybi geliyor. Yani aslinda demek istedigim fazla calisiyoruz hobilerimize, ailemize, kendimize zaman kalmiyor.
Bazen okul bile benden cok sey almis gibi hissediyorum. Ne zaman okul bitti eve tıkıldım.
Kendimi kesfetmeye, farkinda olmaya basladim. Ben kendimi tanimiyormusum. Hangi kitap turlerini severim, neye yetenegim var bilmiyormusum ya da biliyor ama okul yuzunden falan gelistirecek firsatim olmamis.
Mesela ben 12 yil zorunlu egitim+4 yillik lisans egitiminde kazanamadigim kitap okuma alışkanlığını okul olmadan kazandim. Din kulturu ogretmeninin zorla ezberletmeye calistigi sureleri kendim isteyerek ezberler oldum ve dini konulara, ilim öğrenmeye biraz daha yaklasma amacindayim.
Kucuklukten beri resim olayina yetenegim vardi ama kimse yönlendirmedi. Resim kursuna gittim hoca ilk sunu dedi. Hic egitim aldin mi sen, baya iyi ciziyorsun dedi. Sonra hocayla daha da gelistirdik. Simdi evde canım sıkıldıkca kara kalem olsun, yagli boya vs oyle vakit geciriyorum. Telefondan falan uzaklasmami da sagliyor.
Youtube dan gitar derslerine bakiyorum. Gitar aldim harcligimla. Ocak ayindan beri haftada 1-2 gun cok duzenli olmasa da gitar ogrenmeye calisiyorum. Kursa da gidebilirdim pek insan görmek istemedigim bir donemdeyim. Ve aklimda daha bircok sey var. Bunlari okul var diye ertelemisim. Resim okuyup ne yapacaktim mesela, issiz kalirdim (bircok kisiye gore) simdi baska bolum okudum ettim de ne oldu gokten para mi yagiyor😅
Kendime, yeteneklerime gec kalmisim. Simdiki anne babalar daha bilincli bu konuda ama bizim kusak boyle degildi belki de. Benimkiler degildi en azindan.
Turkce ogretmenimin su kitabi alip okuyun diye dayattigi kitaplar, okuma isinden uzaklasmama neden olmus aslinda. Ve devamindaki yogun ders saatleri, ogrenciyi sabahtan aksama kadar okulda tutmak, eve gelince pert olmak, anca odevleri vs yetistirmek, sinav haftasi sinava calismak, okul ev arasi yillar gitti.
Simdi biraz kendimi bulmusken calisma hayatina girip para da kazansam bu ozgurlukten koparim endisesi tasiyorum. Tamam para kazanmak guzel vs, daha cok imkan saglar belki ama vakit yoksa o parayi nereye, nasil harcayabilirim ki.
Atanmis olsam 8.30-17.00 arasi işte olacagim. Sonra eve gel yemek yap ye, dinlen vs. Ne ara istediklerimi yapabileceğim? Gunumun %90 ı işe gitmis zaten. Nefes almak istesem 20 guncuk izin hakki. Boyle bir hayati goze alamiyorum.
Zaten okula giderken lisede ozellikle 8 ssat ders sabah 8.30 aksam 16.00 te okuldan cikis. Bir seyler yapacak enerjim olmazdi. Işe baslasam, atansam ayni sey olacak. Tamam para tatli, guzel ama ne ilim ogrenecek vaktim olacak, ne bilim, ne hobi.
Yani keske boyle daha sakin bir bolum okusaydim diyorum. Evden calisma imkanlarini dusunuyorum ama onu da tam bulamiyorum.
Eczaci olsaydim kendime istedigim an vakit ayirma imkanim olabilirdi mesela.
Yani kendi isimin patronu gibi olabilecegim bir alan daha iyi olabilirmis para kazanmak icin.
Ama oyle mesai saatleri beni ürkütüyor kendimi kesfederken, farkinda olmami kesfetmis, psikolojim duzelmis, rahatsizliklarim daha iyi hale gelmisken.
Kendi icime donmusken, bu sekilde mutluyken, calismak bana urkutucu geliyor. Bu konforu para olmasa da sevdim. Ya zaten ne kadar paran olursa olsun kendi icinde mutlu degilsen, yaptığın iş seni mutlu etmiyor, hastalandiriyor, strese sokuyorsa paraya ne gerek var ki? Ruh sagligi da cok onemli. Bu konuda da olumsuz biriyken, olumsuz ic sesim varken bunun icinde cabaliyorum.
Benim sivilcelerim falanda okul stresini bitirdikten, diplomayi aldiktan sonra duzelmeye basladi. Okulu hic sevmedim aslinda. Bana zoraki seyler yaptiran bir kurum gibi geldi hep. Istemedigim seyler icin kendimi cok sıktım, strese soktum istemsizce. Bu da beraberinde sıkıntı ve sorunlar, hastaliklar getirdi. Hala da ugrasiyorum kronik bir durumla.
Kendi istedigim sekilde hayata yon verebilgimi, ipleri elime aldigimdan beri daha iyi hissediyorum. Bana iyi gelecek ugraslar, icimde ukte kalmis seylere yönelince psikoljimi daha iyi hisseder oldum. 23 yasina kadar gecmeyen sivilceler söner oldular. 23 yasinda okul bitince hic kpss bile calismadim. Kendime sinavsiz bir sene lutfetmek istedim. Ailem calis, olur ki cok alim olur kacirma vs de dediler. Oldu da ama ben durmak, dinlenmek istedim. Yillar boyu derslerle boğuştum zaten.
Dinlendim, kendimi dinledim, hobilerimi keşfettim, zihnim dinleniyor. Resim yaparken, dikis dikerken vs. Kpss ye de o seneden sonra calismaya basladim ama kendimi sıkmıyorum. Iste dedigim gibi aslinda atanmak istedigimden bile emin degilim.
Tekrar strese girmek, zamanin yönetimini, ipleri elime almisken kacirmaktan korkuyorum. Ben okul, iş vs olunca duzen saglayamiyorum. Isten sonra vs yaparsin desenizde olmuyor bende. Istemedigim bir seye %90 enerjimi verirken nasil mutlu olupta, hobilerimi de mutlulukla yapabilirim ki.
Para da kazanmak tabii ki istiyorum ama bir yandan calisma hayati bana para karsiligi hayatimi, zamanimi, psikolojimi, sagligimi vs satmisim gibi hissettiriyor.
Keske calisma sartlarimiz daha insancil olsaydi. Calisma hayatina girmek, hayalimdeki ya da degil bir meslegi yapmak biraz urkutuyor gibi beni. Aofte tarih okuyorum suanda. Belki ogretmenlik denerim vakti acisindan diye. Hemde tarihe ilgim oldugundan.
Ogretmenligi yapabilir miyim bilmiyorum ama devlette vakti bol olan mesleklerden diye girdim bu yola. Hem para kazanmis olurum hemde belki vaktim kendime daha cok olur diye. Bu konuda emin olmamakla beraber bana da bir bolum okuyor olmak ugras oluyor, bir seyler ogrenmeme katkisi oluyor.
Yani farkinda oldugum seylerden biri de calisma hayatina kendi hayatimi vermemek. Suanda calismak istemiyorum nedenlerini de acikladim zaten. Ha babam zengin de degil. Memur cocuguyum. Iste calisacaksam da nasil daha az calisirim, nasil kendime, hobilerime, sevdiklerime vakit ayırabilirim biraz bunun derdindeyim.
Su dunyadan bir kere gecip gidecegim. Ikinci bir sansim yok. Ne kadar hem kendimi hem dogayi, yaratilanlari kesfedersem o kadar iyi. Bu duruma gec kavustum belki ama kaybetmek istemiyorum. Daha erken kavusmak isterdim
Cocuklugumda ve ergenligimdeki bakis acimi goremedim bu durumlara karsi. Surekli beni mesgul eden bir sistem duzeni vardi cunku. At yarisi gibi, okul, ev sinavlar... Etrafi, kendimi farkedemiyordum bunu farkedebilecek zaman dilimim yoktu. Iste calisma hayatina giripte bunlari kaybetmeye goze alamiyorum Şu an .
Biliyorum calisanlar, calismak zorunda olanlar, gecim saglamaya calisanlar var. Allah yardimcilari olsun. Calismaktan bir seyleri kaciran dolu insan var. Sistemin kölesiyiz maalesef. Keske ogleye kadar calisip sonrasinda kendimiz dahil diger baska seylere vaktimiz olabilseydi...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
hayalimdeki meslek avukattı, avukattı da psikolog oldum. yani nedenini ben de bilmiyorum. yıllardır olmasını istediğim bir meslek varken ve bunu ele etme hakkım da varken neden psikolog oldum valla bunu bilmiyorum😂. Yani aslında insan geçmişle şimdiye bakarsa , gelişdiğini göre biliyor. hani daha küçükken avukatlara olan sevgim avukat olmamama az kalma zamanından daha çoktu. yani hayalimdeki meslek sevgisi zamanla azalmış ve sonrada bitmiş, aaaa yok bitmiş diyemem hala da var da artık geç.
03 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayal kuran biri değilim ve meslek konusuna 'bakarız' şeklinde bakıyordum. Şimdi 2 tane mesleğim ve 3 getirisi iyi olan hobim var.
1 değil 5 kazanç kapımın olması, kendime hayallerle sınırlar çizmemiş olmamdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum tabii ki.00 Yorumla
Meslek bir hayalim olmadı küçüklükten beri neden bilmiyorum küçükken sorarlardı ya büyünce ne olmak istiyorsun diye polis derdim yaşım 29 oldu hep böyle içimden geçirmişimdir ama olmadım ama bir polis gibi düşünce dikkat cesur korkusuz özelliklerini taşıyorum polis olsaydım mesleğimi laikliği ile yerine getirirdim.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Hayalindeki meslekle şu anki mesleğin aynı mı bilmiyorum ama mutfakta, işini tutkuyla yapan biri gibi görünüyorsun. Aşçılık mı hayalindi yoksa kendini farklı bir meslekte mi görüyorsun? Eğer hayalindeki işi yapıyorsan bu harika bir başarı! 👩🍳👏 Eğer farklı bir hayalin varsa, o yolda bir adım atmak için hiçbir zaman geç değil. Unutma, tutkunu bulduğunda her şey daha anlamlı hale gelir. Sen hayalini bizimle paylaşabilirsin, merakla bekliyorum! 😊
13 Yorumla
Soran1 yılHayalim aşçı olmaktı 😊
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılNe güzel bir hayalin varmış! 👩🍳✨ Mutfakta harikalar yaratmanın keyfi bambaşkadır. Eğer şu an bu yolu seçmediysen bile, hobi olarak veya küçük adımlarla hayaline yaklaşabilirsin. Belki bir kurs ya da güzel tarif denemeleriyle başlarsın! 🌟
- 1 yıl
oldun mu bari
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
107Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır aynı değil maalesef. gerçi işim de yok
10 Yorumla Hayır, hayaller psikolog, gerçekler özel güvenlik 😅
Küçüklüğümden beri insan psikolojisine ve davranışlarına hep ilgi duydum, insanların düşüncelerini, duygularını anlamak, onlara bir şekilde rehberlik edebilmek isterdim. Ama hayat bazen planladığımız gibi gitmiyor ve farklı yollar açılıyor önümüze. Şu an yaptığım iş tamamen başka bir alan ama bu, hayallerimden tamamen vazgeçtiğim anlamına gelmiyor. Kendimi geliştirmeye, öğrenmeye devam ediyorum. Belki bir gün o hayale daha da yaklaşırım, kim bilir?22 Yorumla- 1 yıl
Türkiyede okumayacagin gidip sanayiide calisacaksin😁Tayyip bunu yapti birde kpss Lise girip 0 paunla memur oldu
Hayalimdeki meslekmiydi bilmem ama Lise 1. sınıfta bunu yapacagım dedigim şeyi yapıyorum.
Oanki düşüncemdeki bir alanda okudum vede tam istediğim alanda master yaptım.
Memnunmuyum evet ama şikayet edilecek birseyler herzaman olur.
Şunu unutmayın hayatınızda istediğiniz herşeyi (mantıklı vede gerçekci olacak) yapmak sizin elinizde.
Bu ülkede, bu sistemle olur mu bahanesinin arkasına saklanmayın20 Yorumla
1 yılValla ben O şanslı tayfadanım. karikatürist olmak istedim oldum, tv de olmak istedim oldum. Müzik yapmak istedim müzisyen oldum. ve grafik animasyon tasarımcı olarak neredeyse tüm televizyon kanallarında çalıştım :) tüm Hayallerimi gerçekleştirdim
04 Yorumla- 1 yıl
ne guzel yaa bende oyunculuk uzre ilerliyorumm
- 1 yıl
@gizliyimok müthiş. Böyle devam etmelisin. Isteyince her şey mümkün. Tebrikler :)
- 1 yıl
tesekkur ederim bu işlerle alakanız var size sorular sormak isterim size yazamiyorum ama
- 1 yıl
@gizliyimok mesajdan yazamadiniz mi
1 yılMuhasebe öğretmeni olmak istemiştim. Öğretmen olamasanda bu alanda kendimi geliştirdim. Malî müşavir oldum. Kurumsal bir şirketin Mali İşler müdürüyüm.
10 YorumlaPiar calismasi gibi geldi yigidim sevdigim mesleği biraktim sevmedigimi yapiyorum Şu an
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yıl8 sene anestezi teknikeri olarak çalıştım ve son 4 senedir kuzenim ile iş yapıyoruz. Satış pazarlama sorumlusu olarak görev alıyorum, yer yer strese soksa da memnunum halimden evet.
00 Yorumla
1 yılhayallerim bela olmaya başladığı gün hayal kurmayı bıraktım
R. İ. P🙄
https://www.youtube.com/embed/YOYhOLt65Dw00 Yorumla
1 yılMemleket şartlarında eğitimden başlayarak mesleklerin kişilerin sırtında birer yük, boyunlarında birer yular olduğu bir dönemde hala meslek hayali kuran var mı ya gerçekten?
00 Yorumla
1 yılHayalim bilgisayar mühendisi olmaktı, şimdiyse bilgisayar programcısıyım... Ne fark eder ki sonuçta yazılım geliştiriyorum okusaydım ve mühendis olsaydım yine aynı işi yapıyor olurdum🙃
01 Yorumla- 1 yıl
Büyük bir fark yokmuş
Hayalindeki mesleği yapan eminim çok az kişi vardır hayat insanı çok farklı dallara yönlendirebiliyor
10 Yorumla
1 yılDeğil. Zamanında baba isteğiyle seçtim mesleğimi. Severek mi yapıyorum? Evet. Çünkü sevmek zorundayım emekli olana kadar yapacağım meslek bu. Keşke kendi istediğim mesleği seçseydim diyor muyum çok kez.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 692 cevap paylaştı.
1 yılSoruyu hiçbir şekilde umursamayıp resmi yakınlaştırıp önlüğün üzerindeki isimin soyismi okumaya çalışan kaç kişi geldi acaba🤣😂🤣😂🤣😂🤣
014 Yorumla- 1 yıl
Sonar?
- 1 yıl
Bu isim mi soyisim mi 😊😊 kapar resmine güldüm 😊😊😊
- 1 yıl
Üstünde yazılı soyadı bu bence. Sence?
- 1 yıl
🤣😂🤣 ismini de bulursan çoğu erkek mutlu olacaktır 😂🤣😊😊
- 1 yıl
Ona da meraklısı bulsun. Ben o an challenge aldığım için yazdım.
- 1 yıl
Bence sende o potansiyel var sen ismini de bulabilirsin🤭🤭
- 1 yıl
Yemezler.
- 1 yıl
🤭🤭😊 Sen aslansın kaplansin senden başka kimse bunu yapamaz 😊😊
- 1 yıl
Hala yemedim.
- 1 yıl
Kahve falı bakarım 🤔🤔
- 1 yıl
Hah oradan bulmaya çalış adı beni sal.
- 1 yıl
Anlamadım ki 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
- 1 yıl
Kadının ismini faldan bul, beni sal.
- 1 yıl
Sen beni anlamadın bende anlatmak istemedim ama olsun bye bye 🤝🤝🤝
Evet farklı. Ama yine de meslegimi yapiyorum. Meslek ders öğretmeni olmak isterdim. Bunu gayet de iyi yapardim ogretirdim ama istemediler iste
00 Yorumla
1 yılSaçta bone yok. Eksi puan yazıldı. Neredesin eeeeeeyyyy Uğur Dündar
02 Yorumla
Soran1 yılDostum yemek yaparken tabiki takıyoruz fotoğraf çekerken takacak halim yok
- 1 yıl
Dostum mu?
1 yılMaalesef değil türkiye şartları sağolsun para için sevmediğimiz mesleklere yöneliyoruz.
10 YorumlaHayalim gerçek olmadı başka hayal ettiğim şeyler var onları gerçekleştirmeye çalışıyorum
10 YorumlaHayalim prenses olmak falandı ama galerici olduk hayat işte jahahah
10 Yorumla
1 yılHayalim doktor olmaktı çok şükür gerçekleştirdim
23 Yorumla- 1 yıl
Bu arada istediğin kadar aşçı falan ol benim gibi ninjalık yaparak domates kesemezsin 😃
Soran1 yılHiçbir şef senin önünde duramaz 💅😅
- 1 yıl
Nihahahaha ivittt ben bir numarayım 😝💅🏻
1 yılHayır, hayalimdeki meslek ile gerçek çok farklı ancak hatımın bir anında bunu yapacağım
00 YorumlaHayalimde kurduğum meslek Aslında asker olmaktı nasip olmadı şu anda serbest meslek
00 Yorumla
1 yılHayal ettiğim mesleği yapmaya başladıktan sonra başka meslek hayal etmeye başladım
00 Yorumla
1 yılHayaller engin denizlerin kaptanı, gerçekler muhasebe
00 Yorumla
1 yılOkul daha bitmedi ama istediğim bölümdeyim🙃 aşçı mısınız?
00 YorumlaEvet hayalim her zaman minik yüreklere dokunmaktı ve hayal ettiğim gibi oldu 😊
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Değil ama kazancı daha iyi. Böylesi de çok daha iyi.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 703 cevap paylaştı.
1 yılÖğretmen olmak istiyordum lisans mezunuyum işsizim şu anda çalışmıyorum evdeyim ya
01 Yorumla
u 1 yılHayalimdeki meslek çocuk doktorluğu idi, tıbbi sekreterlik okudum.
00 Yorumla
1 yılTürkiye'de yapilmaz gir fabrikaya veya Ankara 'da dayin Çorum'da halan varsa oku
00 Yorumla
1 yılDoktor olmak isterdim hala isterimm, eczanede calisiyorum
00 Yorumla
1 yılHic alakası yok valla. Birbiriyle tamamen zıt
00 Yorumla
1 yılDaha üniversite baslamadim bile umarım hayalimdeki meslek olur
00 Yorumla
1 yılAlakası yok
Hatta en belki de tek istemediğim meslekte sayılırım.00 Yorumla
1 yılHukuk ya da tip okumak isterdim, ya da benden asker veya pilot da olurdu.
00 Yorumla
1 yılHayalimdeki meslek değildi, uzun yıllar çalışıp tırmalayınca Emekli olacağım Meslek haline geldi
00 Yorumla
1 yılDeğil ama olacak inşallah. Peki senin hayallerinle yaptığın iş aynı mı?
00 Yorumla
1 yılHayaller, deniz kumsal kenarında barbekücü olmaktı. Gerçekler ayakkabı moda tasarımcısı 🤣
00 YorumlaHayır, Makine mühendisi olmak isterdim. Veya Elektrik
01 Yorumla- 1 yıl
İyi ki olmamışsın o zaman
- Eğitim & Kariyer konusunda 672 cevap paylaştı.
1 yılFarklı alanlardayız ama olsun bir gün hayalimi de yapacağım
00 Yorumla Evet oturdugum yerde para kazanıyorum daha ne isterim
01 Yorumla
1 yılHayalim
Doktor , motorcu veya teknik ressam olmaktı
Teknik ressam oldum 😅00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 346 cevap paylaştı. hayalimdeki meslek oyuncuuu suannnla aynı degil ogrenciyim suannn
00 YorumlaHayalimdeki meslek değildi ama sevdiğim bir meslek yapıyorum
00 Yorumla
1 yıl100 de 90 fark var.
Ama hayalimi yaşadım, o yönden çok psikolojimi bozmuyo
00 Yorumla
1 yılEvet. İlkokul yıllarından beri hep aynı mesleği istiyordum.
00 Yorumla
1 yılÇocukken hayalimize astronot olmak vardı.
Şimdi insan kaynakları yöneticisiyim00 YorumlaPek halim değildi, şimdi seve seve yapıyoruz 😂
12 Yorumla
Soran1 yıl🔪🔥
1 yılPilot olabilirdik aşçı başı memo oldum senin gibi 😂
00 Yorumla
1 yılYok değel
Benim psikolog olmam lazım
Dert dinlenir 😂😂
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 667 cevap paylaştı.
1 yılHayalimdeki mesleği yapamadım bana göre değilmis bırakmak zorunda kaldim şimdi kendi işimin sahibiyim daha mutluyum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDoktor olup kendi kliniğim olmasını çok isterdim.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayOldukça seksi bir meslek bu arada, aynısını yapıyorum diye demiyorum ama 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayalimdeki mesleği yapıyorum profesyonel olarak yazın geçiş yapıyorum bakalım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen hep pilot olmak isterdim uçak kullanmak çok isterdim ama işte hayat
00 YorumlaLisedeyken psikoloji okumayı çok istiyordum evet şu an psikoloji mezunuyum ama işsizim. Bir yandan da müzikle uğraşmayı çok istiyordum ama onu başaramadım.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSağlık okumak isterdim olmadı
Ama uğraştığım vakit geçirdiğim şeyle de mutluyum şükür00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayalimde jigolo olmak istiyordum şu an pasif gay eskort oldum 🥲
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır aynı değil matematik öğretmeni olmak istiyordum maliyeci oldum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılŞu yaşıma geldim hala daha ne meslek yapacağıma karar veremedim. Mesleksizim.
00 Yorumla
1 yılmaalesef, hayalimde pilot olmak vardı, ama şuanda mimarım. Mimar olduğum için mutluyum ama pilot olsaydım sanki daha bi süper olacaktı.
00 Yorumla- Devamını Gör (109)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat