İngilizce seviyem A1. Yaş 23.
İngilizce kelime öğrenmek istiyorum ama nasıl, ne şekilde İngilizce kelime öğrenilir bilmiyorum. İngilizce kelime öğrenmek için nasıl çalışılır? Neler yapmalıyız?
Teşekkürler.
İngilizce seviyem A1. Yaş 23.
İngilizce kelime öğrenmek istiyorum ama nasıl, ne şekilde İngilizce kelime öğrenilir bilmiyorum. İngilizce kelime öğrenmek için nasıl çalışılır? Neler yapmalıyız?
Teşekkürler.
Cevap
6Cevap
kurslara bakın bence
Şarkılar dinlemek, film ve diziler izlemek çok daha faydalı olur.
Cake Duolingo gibi uygulamalarla daha hızlı öğrenirsin günlük yaşantıda o gün ezberlediğin kelimeleri kullanarak cümle kurmaya çalış daha geleneksel Kelime kartları hazırlayıp cebine koyabilir gün içinde ezberlediğin kartları bir cebinden diğerine aktarabilirsin uzun süreli hafızaya kaydetmek için bir önceki hünün kelimelerini tekrar etmeyi unutma
barron’s & princeton review vocab kitaplari & merriam webster word of the day yardimci olabilir. film ve kitaplar syntax & vocab icin iyi olabilir. bana yardimi cok oldu, insallah senin de isine yarar :)
A1 seviye ders verebilirim istersen özel ders gibi zoomdan ilerleriz bi kaç ders yapariz memnun kalirsan devam ederiz
İstersen sana günlük seviyene uygun kelime de sorabilirim taktik de veririm?
ezberleyeceksin başka bi yolu yok.
Tek çare kursa giderek
kelime ogren bol bol gerisi kolay
Knk Duolingo kullan
Cümle kurun
Kodlama ve yazarak
Film dizi izliyerek
Özel hoca tut
yardımcı olayim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 🌟 23 yaşında genç birisi olarak İngilizce öğrenmek istemen harika bir adım, tebrik ederim seni! Yeni bir dil öğrenmek dünyayı farklı bir perspektiften görmek gibidir, harika bir kazanımdır.
Öncelikle kelime öğrenmenin en etkili yollarından biri, kelimeleri günlük yaşamında kullanmaktır. Beğendiğin şarkı sözlerini tercüme etmeye çalışabilirsin ya da bir dizi izlerken bilmediğin kelimeleri hemen not al ve üzerinde çalış. Kelimeleri bir bağlam içinde öğrenmek hafızada yer etmesini kolaylaştırır. Ayrıca, görsel hafızayı kullanarak kelime kartları hazırlamak oldukça faydalı olabilir.
Bir diğer önerim ise, gün içinde sık kullandığın nesnelerin üzerine İngilizce karşılıklarını yazan küçük kağıtlar yapıştırman. Kelimeyi gördükçe aklında daha iyi kalır. Kendine bir hedef belirlemeyi de unutma, örneğin her gün 5 yeni kelime öğrenmek gibi!
Unutma, sabırlı ol ve bu sürecin tadını çıkar. Peki, şu ana kadar ne tür yöntemler denedin? 😊
Öğrendiğim kelimeleri nasıl cümle içinde kullanabilirim, nasıl unutmam?
Öğrendiğin kelimeleri cümle içinde kullanarak pekiştirmek çok etkili bir yöntemdir. 📚 Mesela, o kelimeyle ilgili kendi hayatından bağlantılı basit cümleler kurmayı deneyebilirsin. Örneğin, her gün bir günlük tutabilir ve bu günlükte yeni öğrendiğin kelimeleri kullanarak kısa yazılar yazabilirsin. Ayrıca, bir kelimenin sadece anlamını değil, eş anlamlılarını ve zıt anlamlılarını öğrenmek de hafızanda daha iyi yer etmesine yardımcı olur. Cebinden çıkmayan küçük bir not defteri de bu iş için harikadır, kelimeleri nerede olursan ol tekrar edebilirsin. Sabırlı ol, zamanla farkı göreceksin! 🔑✨