Nişanlım köyde yaşıyor, babasının evi iki katlı, üst katı bize verdiler. Köyde yaşadıkları için tarlaları, inekleri ve tavukları var. Eğer ben evlenince tarlada çalışırsam, inek ve tavuk bakmalarına yardım edersem ezik mi olurum? Eşimin ailesi, beni ezik gibi görüp ezerler mi sizce? Ev işi yapmaktan bahsetmiyorum. Yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik, bunları zaten yapmak zorundayım, bunlar insani ihtiyaçlar ama ben, eşimin ailesinin tarlasında çalışıp ineklerini sağmak istemiyorum çünkü ben İstanbul'da doğup büyüdüm, bu işler köy işleri.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılsana şu kadarını söyliyeyim.. 34 senedir İstanbul'da ofis ortamlarında çalışan biri olarak yazıyorum.. bütün plaza çalışanları imkan bulsa köy hayatına okeyler.. öyle özeniyorlar ki köyde hayvanlarla uğraşmaya bende dahil.. çünkü şehirde iti kopuğu bitmiyor trafiği sürekli bi yerlere yetişme telaşı bitmiyor.. oysa köyde hayvanlarla yaşadığı hayatın rutininde gayet dingin ve sağlıklı bi hayat sürüyorlar.. köy şu an inanılmaz lüks bişey.. şehirde hava kirliliğinden tut hafta sonu gelince ormanlık alana gitsek diye herkes dert yanıyor.. ama o da ne gidene kadar yine trafiğe takılıyor herkes..
kısacası köy hayatını ezikleyenler ancak cahil cühela takımıdır.. iyi eğitim almış kimseler bile köy hayatının güzelliğinin farkında.. şuanki aklım olsa çocuk yaşta burun büktüğüm köye gider tarlayı sürmeyi öğrenir hayvanları öğrenirdim.. şimdiye köyümüzdeki yerleri satmamış olur mis gibi hayatımı yaşardım.. bu ülkede adalet yok, enflasyon çok.. köy hayatı elbet harika değil ama dünyada türkiyede doğduysanız köy hayatı daha çekilecek katlanılacak bi hayat kesinlikle.. patron yalakalarının arasında işten atılmadan savaş verirken sabah işe geç kalacağım derdi ile savaş verirken köy hayatı yaşayanların kat be kat mutlu olduğuna eminim.
şu an kendi köyümde villa tipi evler yapılmış durumda ve şehirden kaçanlar oralarda oturmaya başladı. o yüzden size tavsiyem sizi ezikleyenlerin esas ezik bi hayatı var. siz milyonları olanların yaşamak istediği doğal hayatı yaşayacaksınız.
22 Yorumla
Soran1 yılGüzel yorumunuz için teşekkür ederim.
- 1 yıl
Aynen doğru
En İyi Cevaplar
1 yılBundan yaklaşık 50 60 yıl önce köylü insanını ezik, cahil, köle olarak küçük görüyorlardı. Bu düşünce yüzünden gerek o zamanlar, gerek şu an sütün litresine marketlerde 30 40 lira. Yumurta nın kolisine 90 100 lira veriliyor. Çünkü üretici azaldı. Ve günümüzde köyde yaşayan insanların değeri anlaşıldı. Babam yeni emekli olmadan önce Sakarya dan büyük bir arsa almıştım. Bu yaz nasipse müstakil küçük bir ev yapıp, inek ve tavuk alıp hayvancılığa atılmak istiyoruz. Arsa yı aldığım köyde 4 tane hayvancılık yapan aile var. Hepsinin altında köyde işler için kullandıkları bir pick-up, şehir merkezine gitmek için ise son model jipleri var. Çiftliklerinde kullandıkları bir eski model bir yeni model traktörleri var. Muhtarın söylediği Adamlar köyün en zenginlerinden ve ileri gelenlerindenmiş. Yani şu an baktığımızda plaza da hayatı yaşayan insanlardan varlık bakımından daha rahatlar. Büyük şehirlere yakın olan şehirlere veya turizm bölgeleri olarak bilinen ege ve Akdeniz bölgelerine büyük şehirlerden yazlık ev ve kışları kafa dinlemek için arsa alımı çok yükseldi. Evet zorluğu var. Oda köy hayatı yaşayıp bilmediğin için zor geliyor. Öğrendikten sonra ise ben bunca yıl boş yere şehirde yaşamışım diyorsun. Büyük şehirde ev sahibi olsan bile asgari veya bir iki tık üstü maaşla stresle, bıkkınlık hissi ile geçinmeye çalışmaktansa köyde 4 5 inekle sütçülük yapıp, ağaç ekip tarım la uğraşmayı tercih ederim. Köy yerinde para ya fazla ihtiyaç olmuyor herşeyi kendin ektiğin için.
Kısacası KÖY CANDIR.
30 Yorumla
1 yılÖncelikle "Köylü milletin efendisidir" eziklik falan, sil at kafanda. Eşinin ailesi ezikler mi bilemiyorum, sonuçta evleneceğin kişinin ailesini tanımıyorum. Ama yüksek ihtimal; köy işlerinde, köy yaşantısında da el üzerinden tutulmayacağın kesin. Ki şehir merkezinden doğup büyüdüysen de köy yaşantısına alışmak, orada yaşamak da kolay bir şey değil. İstemediğin durumda. Eşine şehirde doğup, büyüdüğünü, köy hayatına hiç alışkın olmadığını ve bundan mütevellit, evlenme durumdan sonra şehirde yaşamak istediğini belirtebilirsin.
33 Yorumla
Soran1 yılNişanlım girişimci olmak istiyor, salep yetiştirmeyi düşünüyor, bu sebeple köyde yaşaması gerekiyor.
- 1 yıl
Sen bu sekil yasamak istiyor musun o da onemli ama :)
Soran1 yıl@Silhouettee Biraz düşünmem lazım.
Kendine konduramıyorsan sakın ciddi ilişki yoluna girme. Ben girdim. şu an keşke biraz daha düşünseydim duyorum. Henüz evlenmwdim nişanlıyım ve nişanlım özel güvenlik. Yani aileside medeni. Bende de problem biraz benim ailede. Yani daha içe kapanık ve köyde yaşayıl büyüm bende. Coxukken hayvan bakiyorduk hatta ben bizzat çoban gibi dağda annemle otlatıyordum. En dipten şimdi şehre gidip yaşamak uyum sağkayabilmek ailemi ezdirmemek ben ezilsem bile ailemin arkamda mutlu olduklarini gormek istiyorum. Ama çok aşırı karmaşık duygulardayım. 4 ay kaldı evlenmeme. Ruhum sıkıştı biliyomusun psikoloji kalmadı. Kendi hayatını kurmak tek başına daha kolay. Ama biriyle birleştirmek çok zor. Aileler etkileniyor. Yani demem o ki benim gibi olma diye çok iyi düşün taşın ailene sevdiklerine danış fikir al ve öyle bir adım at ve birde asla benim gibi akrabalarından uzak olma. Kötü bile olsalar evlenirken ve sonrasında senin arkanda kalkan gibi oluyor varlıkları. Emin ol ezmeye calissalar bile seni yalnız bu diye doğrudan ezemezler. Nolursa olsun verdiğin karardan pişmanda olma. Bu seni ayakta tutar
21 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
68Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılÇiftçiliğe bakış açısına bakarmısın.
"Köylü milletin efendisidir."
Tüketim toplumu oldunuz çıktınız.
Bu topraklara neyi ters eksen düz biter.
Toprağa ve çiftçiye saygı duymayan toplum yok olmaya mahkumdur.
Üretilmeyen her şey ithal edilir, ithal edilen mal ucuz olmaz. Buda önünde sonunda size eksi yazar. Biraz bu kafayla bakılmalı bence, kimse hayvancılık veya tarım yapılıyor diye, küçümsenmez !
Size gelince kendinize guvenmiyorsaniz köye gelin gitmeyin.
Köyde her işe girmeniz icab eder, dedikodu çok malaesef. Dilleri dursa, gözleri durmaz gözleri dursa surat yaparlar.
orada fiziksel iş yapılırken, elbet katkı vermeniz istenir.
Hakkınızda hayırlısı olsun.17 Yorumla
Soran1 yılÖncelikle teşekkür ederim. Benim amacım çiftçileri aşağılamak değil, elbette ki çiftçilik çok önemli bir meslek, yiyip içtiğimiz her şeyi çiftçiler yetiştiriyor sonuçta. Benim demek istediğim, acaba eşimin ailesi beni hizmetçi gibi mi görür?
Cevap sahibi1 yılEleştiri size değildi, yorumları okudumda ona idi.
Eşinizin ailesi hizmetçi olarak görürmü bilemem. Eğitim ve görgülerine bağlı, en nihayetinde köye gelin gidiyorsunuz. İllaki biseyler beklenir ama kadife benim olacak vurucam kırbacı modunda takılırlarmı biz bilemeyiz.
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yılFıstıkmış adı aklımda kadife diye kalmış. 😅
Soran1 yılCevabınız için teşekkür ederim.
- 1 yıl
orada gelin midunda koy isleri yapmani beklerler. Bir de cocuklarini koyde buyutmek zor is abi. Devir degisti. Ben cok asık degilsem kabul etmezdim. Fikrimce. Yapacaksan da hemen cocuk yapma. Baktin olmuyor ayrilmasi kolay olur. gencsen en az 2 yil yapmayacaksin zaten. Önce evlendigin adamla hayat akiyo mu ona bakacaksin.
Soran1 yıl@Silhouettee Haklısınız, inşallah beni gelin olduğum için hizmetçi yerine koymazlar.
Köy işleri yapan biri olarak söylüyorum. Köy işlerini doğru yapan biri en kral memurdan kat kat daha çok kazanır kat kat daha iyi yaşar. Köyde doğru işi yapmak önemlidir. Ayrıca yazın çalışıp kışın yatarlar zamanları kendine kalır. Elalem gibi yılda 1 ay tatil yapmak için 11 ay çalışmazlar.
Sizinkilere bakacak olursak inek, tavuk vs hayvancılıkta var bu biraz sürekli bir iş yazı kışı olmaz.
Ama bunlarda da sistemsel ve makinelerle çalışılırsa senin yardımına gerek bile duymazlar. Arada senden bazı işlerde yardım isteyebilirler ama öyle senin düşündüğün gibi saatlerce çalıştıracaklarını, tepe tepe kullanacaklarını sanmam. Ha böyle korkuların varsa evleneceğin kişiyle ben köy işlerinden anlamam bana neler yaptırır ailen, ne yapmam gerekir köyde vs gibisinden konuşup durumu anlayabilirsin10 YorumlaÇocukluğum köyde geçti az bucuk köy işlerinden anlarım eşimle severek evlendim oda köylü fakat ben 12 yaşımdan sonra şehir hayatı yaşadım daha sonra eşim için bazı şeyleri göze alıp evlendim kendini kabul ettirme aşaması oluyor onlar gibi yapıyorsun yapamıyorsun yoruluyorsun aaa hemenden yoruldun derler affedersin ama birazda gelinsin diye ırgat gibi kullanmak isterler alışasaya kadar iyi davranırlar sonra şakayla karışık her lafı söylerler ben ilçede yaşıyorum köye çok yakınım iş zamanı hep köydeyim sosyal çevrem bir anda dağıldı artık eşimde sıkıldığımın farkında ve oda sıkıldı şimdi bu şehirden gitmenin planlarını yapıyoruz
10 YorumlaDiğer yorumlarda şehir hayatindan daha iyi diyenlerin kafasını anlamıyorum iyiler mi bunlar cidden ya o ne demek yok iyimiste bilmem ne bahce sulamak mi yoksa kedi köpek bakmak gibi mi saniyorlar bu isi 1 kışı demiyorum normal yaz ayını koyde gecirinde görün ben asla yapamam kimse de bana bunu yaptiramaz
Canım koy hayatı kotudur ama senin istegin varsa yapabilirsin yoksa zor ha eziklik bilmem ne diyen de s@lak gorgusuzdur herkesin kendi hayati sadece sizde arada kocaman kültür farkı varsa o evlilik olmaz ben sana söyleyim siz 3 seneye kalmaz bosnairsiniz
14 Yorumla- 1 yıl
Katiliyorum. Köy hayati kolay degil. Her gun ekmek alayim taze taze marketten vs yok. Haftalik alisverisler kasabadan... Hastane uzak olur vs vs zor abi. Anca emekli olunca dinlenme kafa dinleme amacli yerlesirim o da belki :)
- 1 yıl
@Silhouettee o kadarini bilmiyorum ama bunlar da olabilir tabi
Yani kısaca bu kız alışverişi çıkıp psikolojisini duzeltemez ayda1 belki şehirde gelir alır ama sürekli yapamaz cilt bakımı hiç yapamaz o kadar kirin içinde zor
Koy hayatı tatil değildir bir yaşam tarzidie ve zordur ve televizyon haricinde sosyal activite eğlence de bulamaz
En fazla dügün ve altın günü gibi seyler - 1 yıl
Ya cilt bakımı gibi şeyler sıkıntı değil kasabaya gidildiğinde Zaten her yerde A101 şok gibi marketler var artık ama dediğiniz gibi sosyal aktivite olmaz istediğin şeye her an erişme şansınız olmaz Bir yerden bir yere gitmek zordur Evde tek araba varsa o tek arabayla bir yere gidilir dönülür. Ben köylere gidip geldiğim için oradaki hayatları biliyorum her gün taze ekmeğiniz olmaz alırsanız yersiniz kalanı buzluğa koyarsınız ya da tandır ekmeği yersiniz zor işler herkesin kaldırabileceği şeyler değil bakmayın siz birileri şehir hayatından sıkılıp köye gidiyoruz diye gidiyor ama uzun süreli yaşam biraz zor ancak yaşlı ve her şeyden uzaklaşmak istediğinizde O Hayat çekilebilir olabilir Biraz
- 1 yıl
@Silhouettee benim çevremde olmadı hiç şehirden bıktım diyen tam tersi koyden gelip yerlesen çok
Kasaba hayatını biliyorum ama koy sadece covid döneminde buna benzer bisey yaşadık hiç cekilir gibi değildi koy hayatı daha zordur tabi
1 yılNişanlım köyde yaşıyor, babasının evi iki katlı, üst katı bize verdiler. Köyde yaşadıkları için tarlaları, inekleri ve tavukları var. Eğer ben evlenince tarlada çalışırsam, inek ve tavuk bakmalarına yardım edersem ezik mi olurum? Eşimin ailesi, beni ezik gibi görüp ezerler mi sizce? Ev işi yapmaktan bahsetmiyorum. Yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik, bunları zaten yapmak zorundayım, bunlar insani ihtiyaçlar ama ben, eşimin ailesinin tarlasında çalışıp ineklerini sağmak istemiyorum çünkü ben İstanbul'da doğup büyüdüm, bu işler köy işleri.
11 Yorumla- 1 yıl
Ezik olmakla hiçbir ilgisi yok, tamamen senin hayatını nasıl yaşamak istediğinle alakalı. Eğer bu tür işleri yapmak istemiyorsan, bunu baştan net bir şekilde belirtmelisin. Sonuçta senin yaşam tarzın farklı bir ortamda şekillenmiş ve bu çok doğal.
Eşinin ailesinin seni nasıl göreceği biraz onların bakış açısına bağlı. Bazı köy aileleri, gelinlerin bu işlere katılmasını normal karşılayabilir, bazıları ise daha anlayışlı olabilir. Önemli olan, beklentileri baştan konuşmak ve sınırlarını net bir şekilde çizmek. Eğer bunu açıkça ifade edersen ve nişanlın da sana destek olursa, kimse seni ezemez. Kendi hayatına nasıl yön vermek istediğin tamamen senin elinde.
1 yılBüyük bir şehirde doğduğun için endişelerinde haklısın, kültür farkı vs. Oraya uyum sağlayabileceğini ya da sevginizin her şeyden üstün geleceğine inanıyorsan devam et, ezik görmek kimsenin haddine değil ama diyorsan ki hayır ben el bebek gül bebek gibi büyüdüm ikinizinde hayatını mahvetme gelecekte daha tatsız sorunlar çıkar ( nerden evlendim senin gibisiyle falan) sonuçta çocuk işi değil biraz düşünürsen müstakbel eşine de endişelerini dile getirirsen daha sağlıklı bir karar verebilirsiniz.:)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİstanbul da yaşayıp buyumussun, biraz zorlanirsin ama emin ol şehir hayatından daha iyi, ben de 16 yaşında köyde biriyle evlenmistim o yaşımda bahçesi, ineği, ahırı dünyanın işini yapiyodum ama kocamı sevmiyodum 5 yıl yaptım.. şimdi özlüyorum o hayatı ama zorundalik olmadan, sevdiğim insanlarla olmasını istiyorum.. yani eşini seviyosan yapmayı dene.. ezikte olmazsın. aksine şehirden geldi her işi yapabiliyor derler.. insanalrin ne demesi de önemli değil. mutlu olmaya bak. sehirde napiliyo ki kölelik..
33 Yorumla- 1 yıl
Aferin sana bebeğim
Cevap sahibi1 yıl@AyınBulanıkHali 😍
- 1 yıl
Gel bana
1 yılİnsanlar calisip hayatını idame edebilmek için köy hayatını bırakıp şehire yerleşiyor. Sen de tam tersini yapiyorsun. Önce işin sonra aşın sonra eşin demisler. Ne mezunusun bilmiyorum ama başta ailenin emeklerine sonra sana çok yazık olacak köyün şartlarini bilmiyorum doğacak çocuklarıni da köyde yetiştireceksin bunu da mukayese etmen gerekir. Hayvancılıgi meslek edinip yapacaksan sana maas baglayacaklarsa amenna ama öteki türlü tam yaşının zirvesinde hayatından vazgeciyorsun
14 Yorumla
Soran1 yılNişanlımla ikimiz de ziraatle ilgili bir bölüm okuduk. Nişanlım girişimci olmak istiyor, salep yetiştirmeyi düşünüyor.
- 1 yıl
Anladım en azından mesleğini icra edebilecek olman güzel hakkınızda hayırlısı olsun
Soran1 yılTeşekkür ederim.
bu işler köy işiyse ne işin var köyde. yani bende İstanbul'da doğup büyüdüm ve hiçbir kuvvet beni köye taşındıramaz. tabiki bu bi eziklik. ailen seni İstanbul'da doğup büyütsün sen git köylü biriyle evlen ve inek sağ? ailen seni bunları yap onların kölesi ol diye yetiştirmedi bence ayrıl ya da başka bir yere taşının derim
40 YorumlaEzik olmazsın ama bunları yapamam diyebilirsin ben ev işi yapayim bahçeyle bağla ilgilenmem demekte bir seçenek. Geniş açıdan bak. İleride çocuğun olunca şu an aldığın sorumluluklari devam ettirip birde çocuk bakman gerekecek. Şehirden bakınca köy hayatı rüya gibi ama gerçekte öyle değil. Sabah erkenden kalkıp oyunu suyunu vereceksin altını temizleyeceksin evin işine sonra başlayacaksın bugün kaytarayım rapor alayım yok ya hep ya hiç durumu var. Evlenip altlı üstlü oturma durumu da cabası sen eşinle vakit geçirmek istediğinde olur olmaz vakitte kapın çalınacak mesela buna da hazır mısın? Yapmam etmem diyen ailede bile olur bu durum. Herşeyi tartıya köy ve tart yapacaklarini ve yapamayacaklarını sen bilirsin. Eziklik meselesi de senin diğer insanların laflarını takmanla ilgili. Sosyal medyadaki arkadaşların gibi bir yaşamın olmayacak onlarda gerçekten mutlu mu tartışılır. Nerede mutlu olacaksan onu yaşa.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir şehirli olarak köyden birisi ile sevgili olup aile tanışması aşamasına gelip ve o işler cok zor tarlasıdır hayvanıdır birde ağactan toplamalar traktörler e bindim içim dışına cıktı desem yeridir zıplamalar cok zor bir hayat sonra vazgeçtim evliyim başkası ile sevgilin köy hayatından çıkamaz mı
11 Yorumla
Soran1 yılİkimiz de ziraatle ilgili bir bölüm okuduk. Nişanlım girişimci olmak istiyor, salep yetiştirmeyi düşünüyor. Bu sebeple köyde yaşaması gerekiyor.
Gizli Üye(18-24)1 yılEziklik değilde alışamazsın, ben hayatım boyunca büyükşehirde yaşadığım için köyde 5 dakka duramıyorum mesela veya köylü birisiylede çıkmam, burada köylüleri aşağılamıyorum ama köylü ile şehirli olmaz bir kere kültür farklı sevmek farklı köye alışmak farklı bunalıma girersin. Sevdiğini şehirde yaşamaya ikna et.
112 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Snowcat senin kafan mı çalışıyor önce gözlerinle okumayı öğren g2tünle değil? köyde yaşayanları bir şey zannetmiyorum köylü ile şehirli arasında kültür farkı vardır doğma büyüme şehirli olan birisini köye götür bakalım alışabilecek mi? boş yapmayı ne çok seviyorsunuz
Cevap sahibi1 yıl@Snowcat Dediğimden jet sosyeteyi anladıysan oda senin problemin daha fazla dil dökmeye gerek yok sana.
Soran1 yılNişanlımla ikimiz de ziraatle ilgili bir bölüm okuduk. Nişanlım girişimci olmak istiyor, salep yetiştirmeyi düşünüyor, bu sebeple köyde yaşaması gerekiyor.
- 1 yıl
@Snowcat köy hayatı zor. Herseye erisim zor. Canı çikolata istese bakkaldan olamazsın, çok köyde yoktur Çünkü kasabaya giderler alışveriş yaparlar. Hayvan kokusu vs. Otu böcegi yılanı faresi bitmez :) şehir hayatından sonra emekli modunda değilsen zor..
- 1 yıl
@Silhouettee abi sen büyüksün sen bile öyle mi düşünüyorsun🤣 köyde para çok ama sizin alamayacağınız şeyleri alıyorlar maaş ile bir bok yapamıyorsun artık
- 1 yıl
@Snowcat Sevgili kardeşim Köyde herkes çok para kazanıyor gibi bir durum yok para kazanabilecek durumda olanlar örnek tarlası vardır bağ Bahçesi vardır sürebilecek sattığından çok para kazanabilecek dediğinde haklısın ama her köyde böyle bir durum yok. Ben çok köylere gittim çok iyi biliyorum. Bazı arkadaşlarım var tarlaları var ürünlerini satıp güzel paralar kazanıyorlar Kimileri var küçük bağ bahçeleri var kendilerine ancak yetiyor kimi var yapabiliyor Bal yapıp satıyor kimi var yapamıyor Yani bu kişiden kişiye Durumdan duruma Değişen bir şey.
- 1 yıl
@Snowcat Yani sen de burada bir dükkan açarsın ticaret yaparsın sen de onlardan para fazla kazanırsın bu da birbirine göre değişen bir durum.)
- 1 yıl
@Snowcat Tabii bir de hayat sadece paradan ibaret değil Ha bir süre para kazanabilecek durumun vardır gider çalışır dönersin ayrı yoksa köy hayatı zor iğneyi yılanı böceği bitmez alışveriş yapmak istersin araba lazım kasabaya gitmek zorunda sen öyle anlık taze ekmek bulamazsın buzdolabına koyacaksın donduracaksın birkaç gün önce yiyeceksin tandır ekmeği yiyeceksin öyle Canım şu çikolata çekti alamazsın toptan alışveriş yapman lazım. Dondurma alacaksın köye döneceksin çok zor öyle sosyal aktivite yok yani Herkesin kaldırabileceği ya da alışabileceği şeyler değil. Alışan alışır kabul eden eder Yaşar O da o kişiyi ilgilendirir
- 1 yıl
@Silhouettee bizim 5 tane taşıt var mesela 3 4 milyon kadar altın var döviz var tarla var bir kaç tane ev var ve bunları sıfırdan 20 senede yaptılar annemler şehirde yaşayan emekli birinin neyi var başını sokacak bir evi zor vardır burada bütün aileler çocuklarına ev alır ev eşyalarını alır şehirde yaşayanlar bir buzdolabı almaktan aciz evet her şeyi almaya imkanın var ama paran olmadıktan sonra yine köyde şehirde yaşamıssin bir şey farketmyor bir tanıdığımız köyde yaşıyor domates yetistiriyrolsr 10 tane dairesi var hepsi kirada 200 bin lira en az kira parasu geliyor son model jeep ile geziyor memur Clio bile zor alır babadan yoksa he şehirde yaşayıp ticaret ile uğraşan kazanabilir
- 1 yıl
@Snowcat Tamam işte genç kardeşim Bunu ticaret yapan herhangi biri de yıllarca çalışarak kazanabilir yani köy hayatının şehirde Ticaret yapandan üstün bir tarafı yok kaldı ki Daha önce de yazdığım gibi senin işleyecek Tarlan vardır ya da tarlaların vardır bal yapıp satarsın yıllarca bu işleri yaparsın doğal olarak asgari ücretle çalışabilecek bir insandan daha çok para kazanırsın Allah size daha çok versin ama herkes sizin gibi şanslı olmayabilir herkes Köyde Sizin gibi zengin değil ya da Köyden gelenler. Azınlık öyle. Çoğunluk değil, sevgili genç arkadaşım..
1 yılKişinin kendi tercihi yaşadığı hayata insanın kendisidir karar verecek olan. Baştan karşılıklı aşk ve güven varsa ve evlendiğinde kendisini bekleyen hayata baştan razı ise bir kadın, evlenip köy işleri yapmayı eziklik olarak değerlendiremez, esasen köy hayatı eziklik değildir.
20 Yorumla
1 yılHiç bir fikrim yok büyük şehirliysen zorlana bilirsin ve böyle işleri yapmak istemiyorum dedin ben sana desem ki seviyorsun yap et belkide pişman ola bilirsin çünkü en baştan istemiyorum dedin bile istemediğin bir işi zorla yapmakta ne biliyim sen onu sevdiğin için katlaniyorsun o senin hayallerini görmezden geliyor farkindaysan sen onun herşeyini kabul etmişsin bile peki senin hayalin ne? O senin arkanda duruyormu?
Yapa bilirmisin?
düşünmelisin20 Yorumla
1 yılHem ziraat okudum ilgim var diyorsun Hem de çalışmak istemiyorum diyorsun. Sen bu toprak bitki işini hobi olarak istiyor gibisin meslek olarak yapmak sana eziklik olarak geliyor ama bence değil zaten eğitimini almışsın
21 Yorumla
Soran1 yılEşimin ailesi beni hizmetçi gibi mi görür demek istedim.
1 yıl"Köylü milletin efendisidir"
yav Atatürk
Artık bu sözden ne anlıyorsan ona göre karar verirsin. Bi yanda şehir hayatında kapitalizm sisteminde köle olarak çalışmak, diğer yanda köyde güzel doğal ortamda karışan amir memur olmadan kendi işinizin patronu olmak... Kölelik veya patronluk seçim senin10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 972 cevap paylaştı.
s 1 yılŞöyle ki o sistemde doğmadıysan çok zorlanırsın. İstanbul'da doğup büyüdüğünü söylemişsin, köy hayatı zordur. Seni ezik yapmaz neden ezik yapsın ama çok zorlanırsın. Köydeki işlere yardım etmesen dahi eşin çiftçiyse yine zor mesela. Kayınvalşdeyle altlı üstlğ oturmanın zorluğundan bahsetmeyeceğim bile. Bence iyi düşün. Ezikliğe gelene kadar çok konu var
10 Yorumla
1 yılSen evde yemek yapacaksın , temizlik yapacaksın , çamaşır, bulaşık artık ne varsa elinden gelen yapacaksın bir de tarlada mı çalışacaksın 😀 vala yapabilirsen helal olsun eziklik felan olmaz ama yorgunluktan pek sanmıyorum yapabileceğini o kadar işin gücün arasında 😀
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 866 cevap paylaştı.
1 yılEğer başka işin yoksa koy işlerini yapacan.
Bu eziklik mi değil sadece gülünü seven dikenine de katlanır hesaptır..
Köy hayatı istemiyorsan bunu nişanlına söyle ya da bir iş sahibi olmaya çalış evlendiğinde Köy işi yapmayasin diye..
10 Yorumla
1 yılKöy hayatı bir yerden sonra sıkabilir. Eğlenceliysen, kırk yıllık evli veya emekli modunda biri değilsen uzun süre sonra sıkabilir. Ben esimin anne babasinin evine gittim kac sene. 2. Gidisimde sıktı yani.. mutlu olmak istiyorsan yasayacağin yeri ve hayati sen seç :) kasabaya uzak olur, bakkal vs yok market yok dilediginde bir cikolata alamazsin haftalik alisveris vs. Zor.. kasaba olsa bir nebze derim olabilir diye.
10 Yorumla
1 yılSanırım yasin genç. 20 23
bende üniversite bitince dedim çalışmak istemiyorum ben bunca senedir öğrenciyim işçi ya da işveren değilim. Ama zike zike çalıştırdı babam. Çalışmak zorundayım. Nişanlın sa doğuştan çoban ya da doğuştan çiftçi değil. Mecburiyetler doğrultusunda o şekilde devam etmiş. Evlenince zike zike yapacaksın. Ben yapmam desen bir yıl ses etmezler ama. Belli süre sonunda sanki bana pamuh piremses hamuga godugum derler.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Nicin böyle düsünüyorsun eğer yapa bilirsen cünkü herkes yapa bileceğini düsünmüyorum esiklik yerine ayri bi başari olur bence...
Köy işi değilde doğal ortamda kendi ürettiklerini yime imkanin var diye düsün... yani sehiri gözünde büyütüp köyü kücümseme eğer seversen cokta güzel ola bilir, hayvanlariniz kediniz köpek vs vs...
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılBöyle aşık olmadığın sürece çok çekilecek bir şey değil gibi daha önce ben de köy hayatı yaşadım çünkü biliyorum böyle körkütük aşık olacaksın ki o adama o kadar ağır işleri yaparken akşam yorgunluktan uyuyamazken böyle işte onun için yaptım diyebilecek bir sebep olsun
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 382 cevap paylaştı.
1 yılŞehirde çalışınca eziklik olmuyor da köyde çalışınca neden eziklik olsun yahu. Ezmeye çalışan insan her yerde ezmeye çalışır. Eşin insan gibi insan olsun, seni koruyup kollasın, ailesiyle senin arandaki dengeyi sağlasın gerisi boş. Sonuçta beraber destek olursunuz birbirinize ve beraber kazanıp beraber yersiniz. Ailesi de iyi insanlarsa zaten sana destek olur köstek olmaktansa..
10 Yorumla Ben yapamam bea evlwnicek olsam eşim köyde yaşasa buraya getiririm ben İzmir'de büyüdüm şimdide beyoğlundayım ne anlarım köy işinden anca yazdan yaza bayramdan bayrama gezmeye sürekli yaşam alışmışım kalabalık yere sabit bi iş hayatına düzene köy yapabilirsen iyi ben yapamam şahsen
10 YorumlaBACIM SEN BENI DELIRTMEK MI ISTIYOSUN? "Temizlik, camasir, bulasik bunlari zaten yapmak zorundayim" ne demeek? Isin yok mu hangi ara yapacaksin bunlari, neden tek basina yapiyorsun?
23 Yorumla
Soran1 yılNişanlım bana yardım edecek, sana her konuda yardım ederim diyor, ev işleri yapılmak zorunda olan şeylerdir demek istedim. Yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik, bunlar temel ihtiyaçlar sonuçta.
Soran1 yılHaklısınız, o da yapmak zorunda.
1 yılÇalışmanın eziklikle nasıl bir ilgisi olabilir bu yardımlaşma ve ihtiyaç eziklik dediğin sana yapılan haksizliklar karsisinda susup kalana denir burada böyle bir durum yok
14 Yorumla
Soran1 yılÇalışmak eziklik değil elbette. Benim demek istediğim, nişanlımın ailesi beni hizmetçi gibi görüp ezmeye çalışır mı acaba?
- 1 yıl
Tamam benimde sana demek istediğim yapman gereken kadarı yaptığın sürece sorun yok herkesinn yaptığı kadar yapamazsın tabi ki bilmediğin için ama elinden geleni yapmaliisin
Soran1 yılHaklısınız, cevap için teşekkür ederim.
- 1 yıl
Rica ederim ama bu çok fazla ve ciddi düşünmen gereken bir konu metropolden tasraya geçiş kolay bir durum değil ve goturusu kesinlikle çok daha fazla
1 yılModern tarım yapıyorlarsa her şey makinayla olması lazım. Sana pek bir iş kalmamasi lazim eğer öyleyse.
11 Yorumla
Soran1 yılDoğu Karadeniz'deki bir köy olduğu için modern tarım yapılamıyor çünkü arazi çok yamaç, bu yüzden her şey insan gücüne dayanıyor.
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır tercih meselesi sen üniversite mezunu olup İstanbul'da doğup büyüdüğün için köy işlerini beceremeyip eşinin ailesinin bu kız köy işlerini bilmez anlamaz muamelesi yaparlar diye mi eziklik olduğunu düşünüyorsun tanıdığım üniversite mezunu olup köy işleri yapanlar var
10 YorumlaBu düşünceyle zaten yapamazsın ezik ne ya o işleri yapamayan azik kim semin kimseyi ezik görmeye hakkı yok
17 Yorumla
Soran1 yılBen çiftçileri ezik görmüyorum, çiftçilik değerli bir meslek. Benim demek istediğim, acaba eşimin ailesi beni hizmetçi gibi mi görür?
Soran1 yılHaklısınız galiba ama paramız olunca yeni bir ev yaptırıp ayrı bir eve çıkarız.
Soran1 yılNişanlım Doğu Karadeniz'de yaşıyor, Hanefi Müslüman, ben de Hanefi Müslümanım.
Soran1 yılCevabınız için teşekkür ederim.
Hicbirsey yapmak zorunda değilsin zaten önemli olan anlaşmak değil mi tarlası bağı bahçesi var diye herşeyi yapicak ya da yaptıracak halleri yok önemli olan anlaşmak mesela onlar iş yaparken sen yemek yapıp paylaşırsın gibi gibi
20 YorumlaKöy hayatı, köy işi neden eziklik olsun yahu? Bir kere bu düşünce saçmalık.
İkinci olarak; nişanlın başta seni Ferrariyle dolaştırıp, köyün kapısında indirip traktörle devam etmediniz dimi. Yani evlilik planlarken konuştunuz dimi bunları?21 Yorumla- 1 yıl
Allah'ım 🤣🤣
Köyde yaşamış biri olarak bana da inek sağmak zor geliyordu zoruma gidiyordu açıkçası. O yüzden kaynanamla yapamadım. Ama sende böyle düşünürsen zaten baştan niyetin belli nisanlina durumu anlatmalisin bence
10 Yorumla
1 yılKöy işlerini yapmak eziklik değildir , yapmamış olabilirsin onların da seni anlamaları gerekiyor ki bence o anlayışı gösterirler sonradan sen yapmak istersen eşine yardımcı olmak istersen yardım edersin zaten
10 Yorumla
1 yılDeğildir de eğer kişi şehirde doğup büyümüşse zorlayıcı olur şehir hayatı koy hayatı gibi değildir her ikisinin de kendine göre zorlayıcı yani vardır köyde yetişmiş birisi de şehirdeki is hayatına zorlanır gayet normal
10 YorumlaEvlenmek zorunda mısın onunla aile zoru mu görücü usulü mü?
16 Yorumla
Soran1 yılHayır, üniversitede tanıştık, birbirimizi sevdik, okulu bitirince evlenmeye karar verdik.
Soran1 yılİkimiz de ziraatle ilgili bir bölüm okuduk, eşim kendi köyünde yaşamak istedi, girişimci bir çiftçi olmak istiyormuş, ben de onu sevdiğim için kabul ettim.
Soran1 yılBir de benim tarıma ve toprağa karşı ilgim var, o yüzden ziraatle ilgili bir bölüm okudum.
Soran1 yılEstağfirullah, teşekkür ederim.
1 yılEziklik değil. O hayatın bir parçası olacaksın, değer katanı olacaksın. Sosyal medyada fenomen olmuş çiftler var hayvancılık yapan. Bir bak derim. Daha cazip gelir...
20 Yorumla
1 yıleziklik değildir fakat İstanbul'da doğup büyüyen birisi olarak köye gidip bunlarla uğrasmak seni hem ruhen hem bedenen çok yıpratacaktır çoğu akrabamız köyde yasıyor hayvanları var hepsinin sağlık sorunları var ağır işler çünkü bunlar. Yorumlarda herkes köy hayatı istiyor demiş köy hayatı yasamak isteyen köye gidebilir önemli olan senin nasıl bir hayat yaşamak istediğin iyi düşün bir kez gittin mi bir daaha zor gelirsin. Sorun olursa yazabilirsin
10 Yorumla
1 yılHayır niye eziklik olsun aksine bütün imkanlar orada rahatsın kira derdi yok her şey taze taze önünde stres yok dert yok tasa yok vallahi orada zengin olursunuz yani ben diyeyim
10 Yorumla
1 yılEzik olarak görmezler. Elin yatkın diyip memnun olurlar. Ve tabiki bağ bahçe ve mallarla (inekler) uğraşmak zorunda değilsin. Nişanlım bunun bilincindedir diye düşünüyorum.
10 Yorumla
1 yılEziklik değil ama alışamazsın. Büyük bir şehirde yaşayan biri olarak bu zor olur senin için.. Neden köye gidiyorsun ki? Ben yapamazdım şahsen..
10 Yorumlaköy isi yapmanin eziklikle alakasi yok bosuna telas yapiyosun suanda seni ezeceklerini sanmiyorum ancak sen sehirde dogup büyüyen biri oldugun icin köy hayatina alismakta zorlanirsin
10 Yorumla
1 yılBak gerçek tarafından bakacak olursan eğer bir kez bu işe giriştiysen sana bunu hep sorumluluğunmuş gibi sunacaklar ve her iş bir süre sonra üzerine kalacak cicim ayları sonrasını da düşün o yüzden herşeye evet deme sınırını çiz öneri istiyorsan eğer benim önerim bence nişanlının ailesinden uzak bir yerde yaşayın. Elbet biliyorsunuzdur eş ailesi ile yaşayan çoğu kişi memnun değil.
10 Yorumla
1 yılEziklik olmaz. hayatı paylaşmak olur. Bir çiftçiyle nişanlanmışsın ama köyde yaşamak istemiyorsun?
tarlayı satıp asgari ücretle şehirde yaşayın.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 382 cevap paylaştı.
1 yılYoldaşına yardım etmek eziklikse niye evlendin bacı
Otur ananın dizinin dibinde İstanbulunda
İnsan seviyorsa eşini yarini onunla işi beraber yapmak zevk verir10 Yorumla
1 yılköy işi degil o iş sana evine ekmegini getiren iş. zaten buyuk kismini erkekler halledicektir. cocuk olana kadar hafif yardim edersin ki kocani az evde goresin
10 Yorumlaİstanbul'da büyüyen biri köy hayatına adapte olamaz sen iyi misin canım bir de üst katlarında oturacaksınız dip dibe hapşırsan aşağıdan çok yaşa diye bağırırlar
11 Yorumla- 1 yıl
Bu yoruma patladım KWQGWKQGWKQGWQKGWQ
Gizli Üye(18-24)1 yılOf benim sevdiğim çocuk köyde yaşıyor. Annesinin babasının yanında. Acaba benimle ciddi düşünse hani evlenmek istese köye getirmez beni umarım. Çünkü kendiside sevmiyormusta annesi babası yüzünden orada. Of ben napicam ya
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu arada bence boyun eğme yani eziklik degil aslında ama onların düşünce yapısını bilmiyoruz her işi sana yukleyebilirler belki
Cevap sahibi1 yılBende İstanbul'da yaşıyorum sevdiğim kişi doğu tarafında bin
Gizli Üye(18-24)1 yılEzik olmazsın. Fakat senin yaşam şekline çok uzak bir durun sozkonusu yapamazsın. Çok zorlanırsın. Yol yakınken bu işten vazgeç. Ben köylü biri olarak söylüyorum sana bunları. İlerisi iyi değil. Belki seviyorsundur göze alıyorsundur ama yapma.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNeden bu kadar radikal bir aile seçtin yaşam tarzına
11 Yorumla
Soran1 yılNişanlımla üniversitede tanıştık ve birbirimizi seviyoruz, bu sebeple evlenmeye karar verdik.
1 yılEziklikle alakası yok. Ama İstanbul'da yaşayıp, bundan sonra köy hayatına alışman zor bence. Zorlanırsın.
10 Yorumla
1 yılHayır ezik yapmaz ama büyük şehirde doğup büyümüş bir için zor olabilir ilerleyen yıllarda zorlanıp, bıkar şikayet edersen sorun olabilir
10 YorumlaYapmak istemiyorsan uygun güzel bir dille söyleye bilirsin anlayışla karşılarlar bilmiyorsun sonuçta yapsan da eziklik olmaz
10 YorumlaKöy ne bileyim ya tercih etmem köylü kızda istemem köyde yaşamakta
20 Yorumla
1 yılNe diye kabul ettin seni köle gibi kullanacaklar bence nişanı at
20 Yorumla
1 yılEziklik değil ama şehirde büyüdüğün için adapte olman uzun sürer
20 Yorumla
1 yılO zaman bastan konusun anlasın evlenmeyin olmuyorsa
20 Yorumla
1 yılElbette ezikliktir
Aslında zengin bir kadın ya da koca bulup
Boğazda milyon dolarlık yalılarda oturup
Şu an hizmetçinizle ya da şoförünüzle kırıştırıyor olmanız gerekirdi.
O zaman çok cool olurdunuz00 YorumlaEziklik değildir, ama alışmadigin için haliyle çok zor gelebilir..
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 614 cevap paylaştı. ezik olmazsin ama beklenti icinde olurlar bu da seni psikolojik baskiya iter
10 Yorumla- Devamını Gör (90)
Devamını Gör(135)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem