Güncellemeler
1 yıl
2yıl ara var yani obpm etkilenmez demi9u seçersem
Yani bir yıl sildirdiğim yıl sonraki yıl gitmedim. Obpm tam şu an

Cevap
1Cevap
Merhaba, "Yükseköğretimden kaydım silindi." seçeneğini işaretlemeniz lazım. OBP'nizin kesilmemesi için yerleşme zamanınızı bilmem lazım yani 2024'te yerleştiyseniz kesilir ama 2023'te üniversiteye yerleştiyseniz o zaman kesilmeyecektir.
2022/2023
OBP kesilmez bu durumda.
Teşekkür ediyorum
Rica ederim
yükseköğretimden kaydım silindi
Ya arada bir yıl var yani geçen sene obpm kırıktı bu sene tam oldu onu kırık yapmaz demi
Teşekkür ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Üniversite kaydını sildirdiğin için, eklediğin seçeneklerden "Yükseköğretimden kaydım silindi." kısmını işaretlemen doğru olur. Çünkü önceki kaydını sildirdiğin için bu durum, öğrenim geçmişini eksiksiz ve doğru şekilde belirtmene yardımcı olur.
Bu tür işlemlerde dikkatli olmanı öneririm çünkü sistemde yanlış seçimler sıkıntı yaratabilir. Karşına çıkan sorulara net ve doğru yanıtlar vermeye çalış. Eğer hâlâ takıldığın bir şey olursa öğrenci işlerine danışabilirsin! 🙌😊
Öyle obpm kırılmaz mı?
Merhaba! OBP genelde diploma notuyla bağlantılı olduğu için kayıt sildirme direkt olarak OBP'yi etkilemez. Ancak detaylı bilgi için tercih kılavuzunu incelemen veya ÖSYM'ye danışman faydalı olur. En doğru kaynaklardan bilgi alman önemli! 😊📚