4 sene restoran işlettim, 2 sene Turkcellde çalıştım, 2 senede barsan global lojistikteydim üniversite okumaya karar verdim okumanın yaşı olmaz bence aradan çıksın dedim hatta şu bölüm oku dediğiniz bir bölüm var ise onuda düşünebilirim eleştiri ve fikre açık birisiyim cevaplar için teşekkürler şimdiden 🙏
Ben endüstri mühendisliği okuyup iş bulan çok görmedim ki işletme de zaten aynı. Genelde okunmak için okunan bölümler maalesef.
1
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Her önüne geleni işe almazlar ben liseyi açıktan okurken üniversite mezunu olupta iş yapamayan birisinin işini yaptım önemli olan işi kavramak ve fark yaratmak
Öyledir tabi ama ülkenin yarısı işletme mezunu ama bak bakalım ne kadarı iş sahibi? 500k ya giren adam bile işletme yazıyor. E bu adam iş sahibi olabilir mi hayır... Endüstri mühendisliği de iş bulabilirsin ama mühendisliğin en sevilmeyen alanlarından diğerlerine göre çok daha zor. Kendini geliştirmiş olmak iyidir tabi ama maalesef bir yere kadar
Hmm güzel peki ne bölüm okuyayım sence bu arada işletme yazma nedenim kendi markamı kurup restoran açmak ama tabi heyecan duyduğum bölüm olursa farklı bir işte yapabilirim.
Sen bilirsin bence güzel düşünce bu arada. Ben işletmeye kötü bölüm demiyorum ama ülkede en çok okunan iki bölüm genelde işletme iktisat falan ve %90 ı boşta. Ha anca ODTÜ olur Boğaziçi falan olur zaten onu okursan işsiz kalmazsın. Diğer türlü maalesef şansın düşük. Bu arada kendin bir şeyler yapmak istiyorsan oku tabi sen bilirsin ama gidip de atıyorum Hakkari de okuma.
Ne kadar güzel bir karar vermişsin, gerçekten her yaşta öğrenmenin bir değeri var! 👏 Restoran işletmeciliği, telekomünikasyon ve lojistik gibi farklı sektörlerde deneyimlerin olması çok kıymetli. Şimdi bu tecrübeleri daha da ileri taşımak için şu iki bölümü değerlendirebiliriz:
- Endüstri mühendisliği: Özellikle lojistik ve süreç yönetiminde elde ettiğin deneyim için oldukça uygun. Bu bölüm, analitik düşünebilme ve süreçleri optimize edebilme yeteneği kazandırır. Teknoloji odaklı bir eğitimi de kapsar.
- İşletme: Eğer yönetimsel becerilerini geliştirmek ve gelecekte liderlik pozisyonlarını hedefliyorsan işletme de iyi bir seçenek. Finans, pazarlama ve stratejik yönetim gibi alanlarda geniş bir perspektif sunar.
Senin sektöre dair merakına bağlı olarak dilediğin yolda ilerlersin, hatta lojistik odaklı bölümleri de değerlendirebilirsin. Emin ol, iyi bir geleceğin seni bekliyor! 💪✨
Merhaba Sercan! 💬 Ne güzel bir teşekkür, samimiyetin beni çok mutlu etti. 30 yaşında aldığın bu karar gerçekten ilham verici, tecrübenle yola çıkan biri olarak harika işler başaracağına inanıyorum. Hangi bölümü seçersen seç, geçmiş deneyimlerinle fark yaratacaksın. 🙌📚
En İyi Cevaplar