Merhaba arkadaşlar. Ben 25 yaşında bir ingilizce öğretmeniyim. 3 senedir öğretmenlik ve sosyal medya içerik yazımı ile ilgileniyorum. Bildiğiniz üzere artık atanmak çok zor. Özel okullar da maalesef süründürüyor. İş bulamıyorum değil bulabiliyorum kaç tür işe girdim ama hiçbiri istediğim gibi gitmedi. Ve öğretmenlik bana o kadar da eğlenceli gelmiyor.
Aslında ben İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olarak çevirmenlik ve sosyal medya işleri-içerik yazımı, website yönetimi vb bunlarla ilgili biriydim hep. 3 sene de çeviri ve metin yazarlığı alanında freelance çalıştım. Bu alanda devamlı iş bulamayınca öğretmenliğe yöneldim. Ama şimdi iş ilanlarına bir bakıyorum da sosyal medya uzmanı, içerik uzmanı, dijital pazarlama yöneticisi falan.. özellikle yaşadığım şehirde ve uzaktan çalışma olarak çok fazla aranıyor.
Ben diyorum ki zaten bir geçmişim, aşinalığım var. 2025 güz dönemi Anadolu Üniversitesi’nden açıktan Sosyal Medya Yöneticiliği veya Pazarlama okuyayım diye düşündüm önlisans. Ancak gelin görün ki bu bölümlerden birini okusam bile lisans ve yüzyüze olarak okuyan biri kadar bilgili olamayacağımdan ve yine boşa okumuş olacağımdan korkuyorum. Belki lisansa tamamlarım diyorum ama ailemi de bu yaştan sonra yüz yüze üniversite okumak için masrafa sokmak hiç istemiyorum. Bir yanım da diyor ki en iyisi açıktan dış ticaret oku. O alanda da çok iş var. Öğretmenlik çok zor iş artık. Şu anki aklım olsa lisedeyken bu alanlara yönelirdim, ingilizcem iyi olduğundan ön plana da çıkardım.
Siz ne düşünüyorsunuz? Açıköğretim okuyup gerçekten iyi bir iş bulabilir miyim? Yoksa işe alım yapanlar; peh bu da açıktan okumuş 2 yıl zaten diyip almazlar mı? Hangi bölümü önerirsiniz? “Sosyal Medya Yöneticiliği, Pazarlama, Dış Ticaret” hangisi daha kapsamlı?
Son olarak açıköğretimle ilgili bazı sitelerde direkt başvuru yapılabildiği (Anadolu Üni için), bazı sitelerde ise üni sınavına girip kazanmam gerektiği yazıyor. İşin aslı nedir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer