Ayrı eve çıkmak istiyorum ailem başaramazsın diyor. Sizce mümkün mü?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılMaaşına göre yaşadığın şehire göre değişiklik gösterir eğer devlette öğretmensen memur maaşları bildiğim 40 bin falan hadi 45 olsun bugün standart yaşanabilecek bir evin kirası 20 binlere dayandı 8 bin falanda faturalarına gitse gitti zaten 28 bin e bide yeme içme var tek kişisin ihtiyaçlarına 4-5 bin yeter 32 bin gitti sana taş çatlasin en fazla 10-13 bin tl kalır ama aylık masrafın onla bitmez eğer büyük şehirde yasiyorsan bide işe git gel yol masrafların var sana çok bişe kalmaz onla da naparsin bilmiyorum her şey çok pahalı kendini biraz sıkarsan yaşanabilir belki ama çok bı aktivite falan yapamazsın kendine ekstra pek bir şey alıpta kendini memnun mutlu bile edemezsin geçen bı kıyafet alışverişine çıktım mesela aldığım üç beş taş çatlasin altı parça giyim ürününe 7 buçuk bin tl gitmiş hesaplayınca yüzüm düştü demek istediğim bu devirde cebine kalacak olan o 10 bin 13 bin tl miktarındaki para para değil hiç bı değeri yok çok sıkıcı ot gibi yaşadığın anlamsız işten eve evden işe şeklinde monoton bi hayatın olur
03 Yorumla- 1 yıl
İnsanın ihtiyaçları bir tek faturalarını kirasını ödemek aylık gıda alışverişini karşılamak işe git gel yol masraflarıni halletmekten ibaret değildir ki bizler sosyal canlılarız hiç mi bir yerlere gidip bir şeyler yapmak istemeyecek canın arkadaslarinla toplanmak gezmek ne bileyim hiç mi bir şeylere heveslenipte bir süs eşyası bir kiyafet giysi almak istemeyeceksin peki bunların parası ne olacak hiç hesaba kattın mi?
- 1 yıl
Böyle bı devirde öyle pat diye bir kuru maaş ile ayrı eve çıkmak hiçte akıl kârı değil bide o evin eşyalarinin ıvırının zıvırının masraflarida olacak altından kalkabilirsin gibi görünmüyor bence kafanı kullan bugün ailenle yaşasan kira derdin olmayacak kendi faturalarındır ivırındır zıvırındır derken biraz da hayallerin gerçek olsun diye tutumluda davranirsan senin aylık masrafın en baba 15 bin olur cebine kalır 30 bin 3-5 yıl böyle idare etsen hiçte azımsanmayacak paralar biriktirirsin o eline gecenleride basarsın dövize altına mala paran da değerlenir hem biraz da krediyle ilerde kendi evini alırsın dayar döşersin o zaman misler gibi yaşarsın işte
- 1 yıl
Bu aniden olacak bir şey değil ama zaman sabır gerektiriyor ve kafanı kullanman lazım biraz da
En İyi Cevaplar
1 yılÖğretmenlik maaşlarını 50.000 TL'den hesap edersek; kira, faturalar, yeme-içme, kıyafet, kişisel ihtiyaçlar (gezme, eğlenme, kişisel bakım ürünleri) vb. faktörleri gözönünde bulundurunca, maalesef geçinme ihtimali çok zor. Birçok şeyden kısmanız gerekiyor. Yine de minimumdan hesap edelim..
Kira 15.000 TL
Faturalar 3.000 TL
Yeme-İçme 5.000 TL
Kıyafet 10.000 TL
Kişisel İhtiyaçlar 20.000 TL
Toplam 53.000 TL
Ek geliriniz yoksa, tek başınıza yaşamanızı tavsiye etmem.04 Yorumla- 1 yıl
Normal şekilde giderken pat diye kişisel ihtiyaç nasıl 20 bine çıktı 50 bin alan bir rahat geçinir
- 1 yıl
Hanımefendi olduğu için hesabı da ona göre yaptım. En düşük makyaj seti 1.000 TL'den başlıyorsa, diğer kişisel ihtiyaçları hesaplamaya gerek yok.
- 1 yıl
Her ay makyaj seti alınmıyor kişisel ihtiyaç erkekler de ayda 2bin olur kafınlarda 4 bin olsun
- 1 yıl
Anladım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Tek başına rahat geçinir ama aile ile zorlanır tek başına dediğim de Ev kira olmazsa tabi Bu Devirde Kira da oturan Maalesef çok zor geçiniyor hatta geçinemiyor bile Amerika ya falan o kadar kızıyoruz ama Kendi yöneticimiz bizi soyuyor
00 Yorumla
1 yılMümkün değil ayrı eve çıkarsan yanına erkek alırsın ailen haklı çıkma sonra öğretmenlik diye okumaya çıkıp kucağında çocukla geri dönersin ailenin yanına yüzün olmayarak boşuna maceraya girme hayatın kayar
02 Yorumla
Soran1 yılEğer atandığım yere gitmeyip ailemle kalmaya devam edersem işsiz kalacağım ama ayrılırsam maaşım olacak. Bu sene gitmeyip seneye tekrar KPSS’ye girersem atanıp atanmayacağım garanti değil. Çok kararsız kaldım.
- 1 yıl
Sen ne dediğimi zerre anlamamışsın
Yapay Zeka Cevapladı
Tabii ki mümkün! 🎉 Öğretmenlik maaşınla belli bir bütçe yaparak, biraz kontrollü davranırsan tek başına geçinebilirsin. 🌟 Önce aylık gelirini ve giderlerini hesapla. Kira, fatura, gıda gibi ana harcamalar için mantıklı bir plan oluştur. Belki ilk aşamada lükslerden uzak durman gerekebilir ama zamanla dengeyi sağlamayı öğrenirsin.
Unutma, önemli olan kendinize güvenmen ve planlı bir şekilde ilerlemen! Ailene de bunu sakin bir şekilde anlatırsan, sana destek olacaklardır. 💪💕00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
78
Cevap
99Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılharcamasına bağlı
00 Yorumla
1 yılEğer biraz harcamaları kısarsanız ve sadaka verirseniz Allah'ta size yardım eder. Çünkü sadaka vermek malı eksiltmez bilhassa çoğaltır ve sadece malı da çoğaltmakla kalmaz ömrü de bereketlendirir musibetlerden korur. Hadis olarak da;
¹“Sadaka vermek malı eksiltmez. Kul başkalarının hatalarını bağışladıkça Allah da onun şerefini arttırır. Kim Allah için alçakgönüllü davranırsa, Allah da onu yükseltir.” (Müslim, Birr 69. Ayrıca bk. Tirmizî, Birr 82)
Ecel birdir değişmez. Bazı kimseler, Resul-i Ekrem (asm) Efendimizin:
²"Sadaka belayı def eder ve ömrü uzatır." (bk. Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)
30 Yorumla
1 yılBeni dinlersen Çıkma Aile Evinde paranı biriktir ne diye ev sahiplerine ayda 15 20 bin TL Veresin ki onu yapacağına taksitle araba al ev saahibine vereceğine arban olur Araban Varsa Eğer Kendine Normal daire al taksitle kendi kiranı kendin öde bankaya Milletin ağız kokusunu çekme
40 Yorumla
1 yılnerede yaşadığına bağlı. büyük şehirlerden istanbuldaysan zor.. anadoludaysan kolay.. ama sırf bu yüzden öğretmenler evlenme meraklısı oluyor.. hemen evleniyorlar. bekar öğretmen görmedim otuzunu geçmiş.. memurlar kadar üreme meraklısı yok.
25 Yorumla- 1 yıl
Evlenmek isteyince evlenme meraklısı. Evlenmek istemeyince yollu oluyor insanlar ne garip. Ne için evlenirki zaten hayatı paylasmak için değil mi? Yükünü hafifletmek için değil mi? Amaç sadece assagilamak. Yani erkekler sadece cinsel acliklarinu gidermek için evleniyor heralde. Yoksa böyle birşeyi neden dusunurki insan.
- 1 yıl
@Papatyaadası yahu ben sosyolojik bi tespit yaptım. memur olmayanlar kariyerlerinde güvenceye alabilmek için en az 30 una kadar çalışıp kazandığı ile gezip tozmak istiyor. ama memurlar öyle değil. direkt evlenme ihtiyaçlarını gideriyorlar. bir de tanışma uygulamalarında sürekli öğretmenlerle denk gelip buluştum. 4 buluşmadan üçü öğretmendi. hepside çocuk istiyordu. yahu daha ilk buluşmada çocuk istediğini söylemekte nedir. çok hızlısınız buna dikkat çekiyorum. bizözelde çalışanlar için zor kararlar bunlar.
- 1 yıl
30 yaşında bekar edebiyat öğretmeniyim bu kadar isabetsiz yorum yapmak için bugünü mü bekledin? Öncelikle öğretmenler atanamamışsa ilk başlarda özelde çok düşük maaşlara çalışırlar. Özel okullarda senin kariyer yapıp gezdiğini iddia ettiklerinin hepsi mebde yıllarca çalışıp tecrübe edinip özele geçenler veya özeldeki işi memuriyetine ek iş olsun diye yapanlardır. 2017'den beri kpssye girip atanmaya çalışıyorum sektör onlardan dolu. Mebde tecrübe edinmiş özelde de parayı götürüyorlar. Özel okullar öğretmeni tecrübeli ister. Çünkü bir dersi bilmekle anlatmak çok farklıdır. Yani öğretmenler özelde kariyer yapamazlar. Öyle gezip tozacak kadar yüksek maaşlar alamazlar. Bunun için düzenli maaş lazım. Özel okulların çoğu 3 aylık yaz tatilinde kepenkleri indirir öğretmen de baksın başının çaresine der geçer. Öğretmen kadınsa atanmadan da evlenir çoğu evlenir çünkü baba evi bir zaman sonra çok zorlayıcı olabiliyor. Evlen ve atan baskıları yüzünden. Ben evlenmedim evde kpss çalışıyom babam bana git evlen çalış diye baskı yapmıyor. Azar işitmiyorum. Yine ben de konuştuğum erkekler vardı. Onlar da benim öğretmen olmamı beğendiler ama atanamamış öğretmen olmamı beğenmediler bana sürekli ne kadar daha kpss çalışacaksın gir bir yerden başla veya başka işte olsa çalış dediler. Bunu diyen erkek de ben atanayım diye beni zaten desteklemez. Bir de erkeklerde biz çalışınca atanınca onları terk edeceğimizi düşünüyorlar buna denk geldim yani. Atanıp devlet memuru olan kadınlar çok çabuk evleniyor sebebi de memur olmaları kpss ile işleri kalmaması. Erkekler memur atanmış öğretmen kadınlarla evlenmeyi tercih ediyor daha çok. Ben de ilk buluşmaya çıktım ve hiçbir erkekle çocuk yapmayı bırak evlenmeyi bile konuşmadım. Sadece genel hayatımdan durumumdan bahsettim.
- 1 yıl
@NickSevmeyenlerden isabetsiz değil yorumum. siz alınganca konuyu bambaşka noktaya taşıdınız. ben bunları hak etmiyorlar demiyorum ki. insanlar bi ihtiyacını gideriyor gezip tozmak.. bu en temel hak.. buna alıngan olunacak noktadan yaklaşmadım. niyetim o değildi. sadece memurların geneli özel sektör çalışanları kadar geç evlenmiyor siz istisnasınız. çünkü atanamamıştınız. tüm tezimi doğruluyor yazdıklarınız. ülkede büyük şehirlerden çıkınca güllük gülistanlık olmasa da memurlar özel sektör çalışanlarına göre evlenme ihtiyaçlarını daha hızlı gerçekleştirebiliyorlar.. siz 30 una kadar memur olamamış olmanız 25inde memur olanların 27sinde en geç evlenmiş olmaları gerçeğini değiştirmiyor. sözlerim inanılmaz tutarlı. sizin sözleriniz beni destekliyor. üslup olarak yanlış anladınız. yaşım 33. 10 senedir özel sektörde haftasonum dahil çalışıyorum. ve bekarım.. özel sektör çalışanı olarak hayatımda daha yeni yeni birileri ile buluşup nasipse evlenirim kafasına gelebildim. o da karşı tarafın çok beklentisi yoksa.
buraya kadar yazdıklarımı okuduysanız ne demek istediğimi daha iyi anlamışsınızdır. - 1 yıl
Ne dıyon Allah aşkına
1 yılbaşarırsın kulak asma destek olacakları yere olumsuzlukla seni etkilemeye çalışıyorlar ha belki telaşlanıyorlardır ailen sonuçta onlarada hak vermek gerekli ama bu senin hayatın kendine inan ve sınırlarını çiz
00 Yorumla
1 yılşu an ki rahatlığının gideceğine katlanamayacağını düşünüyorlar, lakin birey olmak zorluklarla başa çıkmayı gerektirir. Göze alıyorum dersen tabi ki geçinebilirsin. Varsayım yapıyorum evinde avokado yiyorsundur, yemeyebilirsin.
00 Yorumla
1 yılO kadar zor ki... Her gün kira zamlaniyor ev zamlaniyor fatura vs çok zor çok yıpranır 3 kurusun besabini yaparsın
Memur maaşı ev gecindirmeye yetmiyor artık10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılŞu saçma slk soruları sormaktan bıkmadıniz. O kadar gelirim hiç olmadı 3 kişi İstanbul gibi yerde yillardır ev geçindiriyorum tek başıma, sadece kiram yok. Fakat tek kişinin bu soruları sormaya hangi şehirde olursa olsun hakkı bile yok
30 Yorumla
1 yılBu senin yaşam standartlarınla alakalı bir durum. Oturduğun semtten yediğin içitipine kadar hepsi etkendir. Normal şartlarda geçinilir gibi duruyor. Kadrolu öğretmensen
00 Yorumla54.000 TL maaşın
15.000 TL kira
3000 elektrik su doğalgaz
Alışveriş 7000 TL
25.000 TL eder.
Geri kalan 29.000 TL'de yeter sana.00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yılMaddi durumuna ve yaşadığın şehre bağlı. Bizim teyzemin komşusu öğretmen kadın dul ve tek başına yaşıyor. İstanbul'a tayini çıktı burada bir ev aldı. Eğer bu öğretmen gibi maddi durumu iyiyse geçinir.
01 Yorumla- 1 yıl
Ben de öğretmenim ve ailemle yaşıyorum. Ben şahsen orta zorlukla yaşıyorum.
Maaşı 60 K Olan Öğretmenler Tek Başına Eve Çıkıyo Ama Şimdi Yeni Başlayanlar Kaç Alıyo Ona Görede Bi Hesap Yapılması Lazim
01 Yorumla
Soran1 yıl50 civarı alıyor çok değil maalesef
Öğretmenler az maaş almıyor yani. Tek başına isen ayrı eve çıkabilirsin. Büyük şehirde geçinmek için biraz daha fazla gelir gerekiyor olabilir.
00 Yorumla
1 yılHayli hayli geçinir. Meb' e bağlı bir ogretmense, öğretmen maaşları düşük değil. Sonuçta devlet memuru.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence bu şansı kaybetme gittiğin yerde işine ve kendine odaklan nasıl zaten hayatına birini alıcaksın sadece evlenmeden evine gitme ya da evine kimseyi alma çünkü erkler herzaman ilk düşüncesi cinsellik üzerinedir erkekler zamanla aşık olur
00 YorumlaŞehrine ve para idare becerine bağlı.
Gerekli detayları vermeden şöyle şeyler sormaya devam etmeseniz mi diyorum? Yettiniz artık.00 YorumlaŞehre bağlı hocam Anadolu da böyle çok öğretmen var kendi veya arkadaşı ile çıkan. Fakat İstanbul’da iseniz biraz zor olabilir
00 Yorumla
1 yılDevlette çalışıyorsan gecinirsin. Bir de ek ders , özel ders veriyorsan miss gibi çok rahat edersin. Zor bir meslek de değil hayatını yasarsin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 867 cevap paylaştı.
1 yılMaaşın nedir
Ama biraz zor olur
Kira, Su, elektrik, yeme içme, yol parası çok zor olur. Bunların hepsini karşılayabilirmin...
00 Yorumla
1 yılMaddi olarak kira ve giderlerden aylığından birikim ya hiç yapamazsın ya da çok az yapabilirsin manevi zorluğu var birde
00 Yorumlaİyi kazanıyorsan neden olmasın, İstanbul’da 60 bin ancak yeter tek başına o da fazla ekstran olmadan kendini geçindirirsin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 316 cevap paylaştı. dun tanıstım 3 kişi ile ve geciniyorlar. tabi aileden de bişeyler vardır ya da kocadan nafaka vs cok ozele giremedim ama. tek kalıyordu 3üde
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKirana bağlı , 20 bin kira olursa geçinirsin ama asla birikim yapamazsın. 20 binden az kira da yok sanırım. Birikim önemli yani , bi araba mecbur alacaksın falan. Ben de öğretmenim , yani tercih edeceksem bile kira en düşük yer olmalı
01 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın güzel arkadaşım
1 yılÖğretmrn maaşları ne kadar ki? Bir de hangi şehirde yaşayacaksın?
02 Yorumla
Soran1 yılAntep’te yaşayacağım maaş olarak 50 60 arası veriyorlar
- 1 yıl
Geçinirsin ya ne olacak. Yarısı kiraya gider yarısına yakın masraflar. 3 4 kuruş da vallah billah parası birikir hatta. Tabi yaşam standartların mükemmel olmaz.
1 yılGeçinebilirsin, kendine güveniyorsan olur. Fakat harcamalarını planlı yapmalısın, ülkede maliyetler çok yüksek.
00 Yorumla
1 yılBunu burada sorma gereği duyuyorsan mümkün değildir zaten
11 Yorumla- 1 yıl
Evet doğru
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılYaşadığın semte göre değişir özelde öğretmenlik yapıyorsaniz bu biraz zorlayıcı olabilir ama
10 Yorumla
1 yılAsgari ücretle aile gecindirenler var o para ile mi tek gecinemicen
00 YorumlaÖğretmen maaşıyla tek başına tabiki geçinirsin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 517 cevap paylaştı.
1 yılSadece karnını doyurur temel ihtiyaçlarını halleder gerisi yok
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılÖzelde çalışıyorsa geçinemez. Devlette çalışan bir öğretmen geçinebilir.
00 Yorumla Şehire göre değişir ama her türlü Zor ülkemizi her anlamda mahvettiler
00 Yorumla
1 yılMümkün değil tabi yaşadığın hayat sadece nefes alıp vermekten ibaret değilse.
00 YorumlaBüyük şehir maddi olarak. yorucu ama tutumlu olursan inkansiz değil..
01 Yorumla- 1 yıl
Evet doğru arkadaşım
- Eğitim & Kariyer konusunda 964 cevap paylaştı.
1 yılAtanmışsan yapabilirsin. Millet asgari ücretle çoluk çocuk ev geçindiriyor
00 Yorumla Gecinir bence, ama luks bir yasam surebileceginiz pek zannetmiyorum
00 Yorumla
1 yılÜcretli yapmıyorsa geçinebilir. Ha bi de doğudaysa.
00 YorumlaÖzelse maaşları bilmiyorum ama devletse ucuz bir yerde olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNeden başaramazmışsın takılma onları dediğine baktın olmadı dönersin eve abartılarına kulak asma ayaklarının üstünde duran birisin güvenlik açısından sorun olmayacak bi ev bulursun kalırsın
00 Yorumla
1 yılGecinir benim arkadaşım öğretmen tek başına geçinebiliyor
00 YorumlaEmekli maaşı kadar maaş aldığını düşünerek birikim bile yapabilir.
00 YorumlaÇalıştığın yere göre değişir. Doğudaysan rahat edersin. Batıda zorlayabilir
00 Yorumla
1 yılDevlete atandiysan geçinirsin tabi minik bir ev tutarsin
00 Yorumla
1 yılGeçinebilir. Zorlanabilirsin tabi ki ama aileden ayrı yaşamaya değer.
00 Yorumla
1 yılDevlette çalışıyorsan geçinebilirsin evet asgarî alıyorsan zor.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yıltekse evet ama İstanbul'da kiralaın yüksek olduğu yerde zor
00 Yorumla Öğretmenlik başka şeylerde yapacak sadece okula git gel olmaz özel dersler falan
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılHangi şehirde yaşayacak. İstanbul'da en kötü lira 15 bin
00 Yorumla
1 yılMebde isen yaparsın ücretli isen dışarı zor cikarsin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Devlette öğretmensen geçinirsin. Ailen hâlen seni küçük görüyor ya da evden ayrılmanı istemiyorlar.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 539 cevap paylaştı. Mümkün mü ne demek. Ayrı eve çıkmaya cesaretin yok diye mesleğini mi bırakacaksın 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAsgari ücretin çok az üstü maaşımla geçiniyorum güncel maaşım 25 bin kiram 10 bin siz de geçinirsiniz İstanbul'da biraz zor tabi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTayinini Mardin gibi doğu illere iste oralar uygundur belki ev yönünden falan büyük sehirlerde çok zor olur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok zor ben aile evinde yaşadığım için yetebiliyor. Şahsen ben başka şehirde tek başına yaşamaya gitsem yapamam. Yetmez. Özelde de değilim…
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNe alaka. Adamlar aile. gecindiriyor. ailen sen gitme diye gozunu korkutmus. Sende cesaretsizmissin hemen yemissin
00 Yorumla
1 yılTeyzem 14 yıllık öğretmen özel dersler felan veriyor ve 33 yaşında küçük bi arabası var dershanede çalışıyor özel ders veriyor çok zorlanmazsın kendine dikkat edersen ama bence biraz birikim yap öyle ayrı eve çık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu arta kalan parayla lüks yaşam isteyip istemediğine bağlı. Bende öğretmenim ayrıca. Yeni mi atandın?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEğer kadroluysan gayet de rahat geçiniyorsun.
10 Yorumlaniye geçinemesin ki zaten yılın 365 gününün yarısını yatarak geçiriyosunuz özel ve resmi günler de de tatil... yarım yıl bile çalışmayıp tam yıl maaş alıyosunuz niye geçinemeyeceksiniz :D :D
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNe kadar maaş aliyon devlette misin özelde mi
10 Yorumla- Devamını Gör (117)
Devamını Gör(162)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri