Hukuk okudum. Hukuk okurken de acik öğretimden cocuk gelisimi okudum.(hem belki bu alanda ilerlerim, hemde konular zevkli geldi, hukuktan sonra nefes oluyordu bana) Gecen sene de yine aciktan tarihe kaydoldum (tarihe baya ilgim var. Yani beni tutmasalar sadece tarih ya da sosyal bilgiler ogretmenligi falan okuyabilirdim, o kadar seviyorum)
Simdi elimde hukuk ve lisans cocuk gelisimi diplomasi var. Tarihte 2. sinifi okuyorum. Formasyon alacaktim. Bu sene ya da gelecek sene dusunuyordum ags sistemi gelince kaldi gibi oldu. Hala alabiliyor muyum bilmiyorum.
Işin gercegi ben devlette calismak istiyorum. Avukat atamasi pek yok devlete. Oyle burolarda, özel calismak pek istemiyorum. Buro acacak imkanim yok. Ogretmenliginde atamasi ortada.
Hangisinden ilerlesem hangisine cabalasam bilmiyorum. Kpss ye de hukuktan mi hazirlansam, ogretmenlikten mi kararsizim. Isin gercegi ogretmenligin devlette calisma sartlari daha iyi.
Aslinda ögretmenlik genelde kafamda olan bir seydi o yuzden de okudum biraz. Ama puanim yuksek gelince hukuk tutunca onu yazmis bulundum. 19 yasindaki ben hukuku secti. Yoksa sinif ogretmenligi falan tm de rahat gelirdi.
Hukuka girdigimde pisman oldum acikcasi ilk yil. O yuzden hukuk 2. sinifta gectigimde bir cozum aradim ve aciktan bir bolum okumaya oyle giristim. Yatay gecisle baska bolume gecsem mi diye de o sira cok dusundum. Zorlugu vs gozumu korkuttu ama sonradan zevkli de geldi, zamanla alistim😅 bitirdik bir sekilde.
Simdi de elimde diplomalar var. Nereden ilerlesem bilmiyorum. Hangisi mantikli olur, rotami nereye cevirsem, hangi alanda meslegi yaparsam zevk alirim, mutlu olurum bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer