Benim gibi dakikaları sayıp hemen kaydolun 😂 Hemen çıkar mısınız yoksa biraz daha kalır mısınız?

Benim gibi dakikaları sayıp hemen kaydolun 😂 Hemen çıkar mısınız yoksa biraz daha kalır mısınız?

Hayır, çıkmam: Mesaiyle çalıştırılarak güdülecek bir koyun değilim. Koşullarının gerçekten sıkıntılı olduğu -tabiri caizse- ayıya dayı demen gereken bir dönemden geçiyorsundur; mesaiyle çalışmak, ancak o zaman kabul edilebilecek bir durum.
Bunu söylerken;
Bu gibi durumlarda mesai kavramı olmaz zaten olmamalı. İş ne zaman biterse, o zaman çalışmayı bırakırsın. Ahlaki olan budur, bana göre.
Örneğin; işten çıkmış bile olsan, senin yapman gereken bir şey varsa, çalıştığın yere o konuda yardımcı olup öyle işle ilişiğini kesersin. İş yoksa da, mesai dolsun diye kendi hayatından da - sana ihtiyacı olan insanların hayatından da çalmazsın.
Kendi bakımını ertelemek zorunda kalacağın kadar bir iş yükü varsa; orada ya bir açgözlülük - ya bir akılsızlık vardır. Yapay zeka işimizi elimizden alacak, kafasındaki birinden düzgün bir planlama beklenemez. O Amerika'yı 3., 5., 10. kez keşfetsin; yeter ki üretmek durumunda kalmasın.
Yaptığım işten dolayı mesai bitincede hesapları gerin çıkanın dökümünü incelediğim için hemen çıkamıyorum ama okul zamanımda hep kapıya yakın otururdum gün biter bitmez hemen fırlar atardım kendimi dışarı 😀
Ahh sütlü kahve gibi tatlı bir soru! 😊 Mesai bitince dakikaları sayıp hemen çıkanlardansın anlaşılan. Benim için durum biraz farklı, akademik dünyada mesai saatleri net olmayabiliyor. Ama anlıyorum seni, kafayı boşaltmak ve günün yorgunluğunu atmak için hemen çıkmak bazen en iyisi! 🏃♀️💨
Sana tavsiyem, her günün sonunda kendine küçük bir “ben zamanı” yaratmayı unutma. Böylelikle stres biraz üzerimizden gider ve yeni güne daha motive başlarız. 🙌✨ Eğlenceli anlar ve hobilerle kendini besle. 😊
Cevap
24Cevap
Bizim belli olmuyor. Bazen ofiste toplantı olabiliyor. O yüzden hemen gidemiyoruz evimize veya koğuşumuza. Ama bazen de erken de çıkabiliyoruz. İzine gideceksek öğlen saatinde yola çıktığım çok oldu.
Son anda bir işim çıkmazsa anında çıkarım. Ancak mesaiye başlamadan genelde yarım saat öncesi çalıştığım yere giderek hazırlığımı yaparım. Geç kalmaktansa erken gitmeyi tercih ediyorum.
Hayır 5 dakika daha bekliyorum 😂 günlük işlerim de hep böyle yaptım
Eskiden bir isim varken hemen çıkardım saniyeleri beklerdik ah ah ne günlerdi 😊
Mesai bitmeden hazır bir şekilde düdüğün pardon saatin gelmesini beklerim. Sonra vınn turizm..
Hayır maalesef ne kadar çok saat yaparsam o kadar çok para aldığım için saat yapmaya çalışıyorum
Mesai bitimce direk uzaklaşırım eve hemen
Mümkün olan en kısa sürede
Arkama bile bakmam xjdjd
2 yıldır bir kez bile tam saatimde çıkamadım.. 🙄
Mesai saatini pek beklemem
Oyalanmayı seviyorum kimse yokken boş boş durmayı
Gerek kalmıyor. Çünkü mesai yapmıyorum
Hemen eve, yatağıma koşarım😁
Arkama bakmadan kaçarım
trafiğekalmamak için kaçarım:)
Mesaimin son dakikasina kadar kalıyorum..
bitmeden çıkarım 😁
Bir daha gelmeyecekmişim gibi çıkarım :)
Kosarak hemde
Kendi işimiz olunca hiç çıkasımız gelmiyor :D
Evet kaçarım
1 dk durmam
Hiç durmayacan 😂
İşim bitince çıkarım
Arkama bile bakmam
Evet
Eve uçuyom direkt
Dakikasında hemde 😀
Evet çıkarım
Kalıyorum