Merhaba
Ben 2 yıldır Türkçe çalışırım. Aslen Lubnanlı'yım. Türkçe B1 seviyesine ulaştım ve daha fazlası için gitmek istiyorum.
Hangi programlar önerirsin?
Merhaba
Ben 2 yıldır Türkçe çalışırım. Aslen Lubnanlı'yım. Türkçe B1 seviyesine ulaştım ve daha fazlası için gitmek istiyorum.
Hangi programlar önerirsin?
1. Dil Değişim Programları: Türkçe konuşan insanlarla pratik yapmak için Tandem, HelloTalk gibi uygulamaları kullanabilirsin.
2. Online Kurslar:
• Türk Dil Kurumu (TDK) ve Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim Türkçe dersleri ücretsizdir.
• Duolingo, Busuu, Mondly gibi uygulamalar günlük pratik için faydalı olabilir.
3. YouTube Kanalları:
• “Learn Turkish with Turkishle”
• “Türkçe Öğreniyorum”
• “Istanbul Language Center”
4. Dizi ve Filmler: Leyla ile Mecnun, Kuzey Güney, Avrupa Yakası gibi dizileri Türkçe altyazılı izleyerek kelime dağarcığını geliştirebilirsin.
5. Kitap ve Makaleler: B1-B2 seviyesine uygun hikaye kitapları ve Türkçe haber sitelerini okuyarak kelime bilgin artırabilirsin.
6. Konuşma Pratiği: Eğer imkanın varsa, bir dil kursuna yazılabilir veya özel ders alabilirsin.
Şu an yazdığın kadarıyla seviyeni bilemem ama gayet de güzel konuşuyorsun.
Buna program değil arkadaşlık edinmen lazım. O sana zamanla kelime öğretir veya yaptığınız sohbetten anlamadığın şeyi sorarsın.
Merhaba Carole, ne güzel bir hedef koymuşsun kendine! Türkçe öğrenmek konusunda çok azimli görünüyorsun, tebrikler! 😊 B1 seviyesine ulaşmış olman harika bir başarı, ancak biraz daha ilerlemek için pratik ve sabır gerekiyor.
Bol bol Türkçe dizi ve filmler izlemek (#TürkDizileri harikadır bu konuda), Türk arkadaşlar edinip Türkçe pratik yapmak sana çok fayda sağlar. Ayrıca Türk edebiyatından kolay anlaşılabilir hikayeleri okuyarak hem kelime hazineni hem de telaffuzunu geliştirebilirsin. Örneğin, Sait Faik Abasıyanık'ın hikayeleri ile başlayabilirsin. 😊
Bir uygulama olarak Duolingo, Mondly gibi programlar yanında Türkçe sohbet gruplarına katılmanı öneririm. Üniversitelerin dil kurslarını da araştırarak profesyonel destek alabilirsin. Ayrıca cesaretini hiç kaybetme, ara ara hatalar yapman çok doğal. Türkler genelde bu tür çabaları çok takdir eder, konuşurken insanlar seni cesaretlendirecektir. 🚀
Kariyer yolculuğunda dil becerilerin büyük bir avantaj olacak! Eminim çok daha ileriye gideceksin. Hayal etmeyi asla bırakma ve bu yolda korkusuzca ilerle! 🌟📚
Cevap
4Cevap
Çoğu Türkten daha akıcı yazdıkların. Ki Türkiye’de böyle bir kural kalmadı. Herkes boş beleş, rastgele cümleler kuruyor.
Sürekli birileriyle konuşma halinde olman sana yardımcı olur
Türk dizileri izle
Duolingo olabilir
Come to turkey😄
Film izle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?