Türkçe'deki en kullanışlı en işlevsel ve geniş kapsamlı kelime değil mi?
en zor anlarda durumu kurtaran kelime hiçbir anlamı olmamasına rağmen çok anlamı olan bir kelime şey 😀
Türkçe'deki en kullanışlı en işlevsel ve geniş kapsamlı kelime değil mi?
en zor anlarda durumu kurtaran kelime hiçbir anlamı olmamasına rağmen çok anlamı olan bir kelime şey 😀
Şey demek her şey demek. Bak bu kelimede bile bulunuyor. Çok kapsamlı ve yeri tutulamaz tamamen kurtarıcı bir kelime. İlk bulan kişi de acaba ne gibi dürtülerle bu kelimeyi ortaya attı? Belki de aklımdakini aktaracak bir kelime bulamadığından türetildi.
Şey kelimesi Arapça'dan geçme.. Bilinmeyen anlamına geliyor. Batılılar bunu kendileri alırken, kelime telefuzunu yazılış olarak alamayıp kai kelimesinden x harfini türetmiştir.
Her defasında aklıma bu bilgi geliyor 😄
Belgisiz zamir işte. Bir ismin, cismin yerini tutuyor ama ne olduğunu söyleyen bile tam olarak bilmiyor. Şey işte yaa şey. Anlasana yahu şeyi diyorum işte
Ayak
insanın kendisini tanıması güzel be Tuniş😀
Cevap
17Cevap
hiç bir şey gelmez :D
tesekkur ederim sarki beni 20 yil oncesine götürdü 😊
Benle o gibiyiz
Kendi başına anlamsız ama ardına ve sonuna bir şey geldiğinde anlamı olan. Jdjj
Bir şey soyleyecek ama aklına gelmediği için " şey " dediğin gelebilir sjfjg ben bir ara çok yapıyordum
Nereye öeksen oraya gidiyoe
Konuya göre değişebilir. O an ne konuşuyorsak o şey gelebilir 🤣. Laf lafı açar her lafın içerisinde bir şey gelebilir.
Biri üç harfli
Biri iki harfli🤣🤣🤣
Şey kelimesi bile 3 harfli
Şey cidden çok kapsamlı bir kelime. Her şey için teşekkürler. 😂
Çişimi geldi acaba diye düşünürüm xd
Bende cevabı belli ney?
kız şeyi aklıma gelir.
Nasıl bir şey? Diye sorarım
Y li bişey adgh
Hiç bir şey.
Her Şey gelir
Kelime.