3 yıldır muhasebe işi yapıyorum mutlu değilim hayatımda bişeyleri değiştirmek istiyorum 23 yaşındayım tekrar üniversite sınavına hazırlanıp üniversiteye gitmek için geç bir yaş mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayır. 30 Yaşında Tanıdığım Arkadaşlarım Gidiyor. 25 Yaşındayım Ben Gitmek İhtiyaçı Duymadım 17 Yıldır Bilişim ilgileniyorum Ama Arada Ünivesite Sınavına Giriyorum Yinede Güzel Puan Yapamaya Çalışıyorum. KİMİN NE DEDİNE BAKMA VE GİR ÇALIŞ HEDEFİNE ULAŞ O ÇEVRE YAŞAMADIM BELKİDE AMA YAŞAMAK İSTERDİM ÜNİVESİTE HAYATTINI... SENİN İÇİN ;
1. Yaşınız Avantajınız Olabilir
23 yaşında, hayatta biraz daha tecrübe kazanmış ve ne istediğinizi daha iyi biliyor olabilirsiniz. Bu, genç yaşlarda kararsızlıkla yapılan tercihlerden farklı olarak, bilinçli bir adım atmanıza olanak tanır.
Daha odaklı ve hedeflerinize bağlı olmanız, başarılı olma şansınızı artırır.
2. Eğitim Hayatı Sonsuzdur
Üniversite eğitimi, bir yaş sınırı olan bir yarış değil, ömür boyu sürebilen bir süreçtir. Pek çok insan, 30’lu, hatta 40’lı yaşlarında üniversiteye dönüp hayatlarını değiştirmiştir.
Mesela, hukukçu olmak için 40 yaşında hukuk fakültesine başlayan insanlar var; bu da sizin yaşınızın aslında ne kadar genç olduğunu gösteriyor.
3. Teknoloji ve Eğitim Kolaylığı
Günümüzde online kurslar, esnek üniversite programları gibi imkânlar sayesinde eğitim daha erişilebilir hale geldi. Geleneksel yöntemlerle uğraşmak zorunda kalmadan kendi hızınıza göre öğrenebilirsiniz.
4. İkinci Şansların Değeri
Eğitim hayatınızdaki bu yeni başlangıç, sizin için sadece diploma değil, aynı zamanda özgüven, sosyal çevre ve daha iyi kariyer fırsatları anlamına gelir. Geçmişte yapmak isteyip yapamadığınız bir şeyin peşinden gitmek, hayatınıza anlam katar.5. Örnekler İlham Verici
Dünya çapında pek çok insan, geç yaşlarda başarı hikâyeleri yazmıştır:J. K. Rowling, 30’lu yaşlarının sonunda Harry Potter’ı yazarak hayatını değiştirdi.
Steve Carell, 40 yaşına kadar ünlü bir aktör olamadı.
Eğitim konusunda daha somut bir örnek: Türkiye’de 40’lı yaşlarda Tıp Fakültesi bitiren insanlar var. Siz 23 yaşındasınız, önünüzde kocaman bir ömür var.
6. Motivasyonunuz Her Şeyi Değiştirir
Yaşınıza takılmadan, hayallerinizin peşinden gittiğinizde, motivasyonunuz başarıya dönüşür. Çevrenizdekilere de ilham olursunuz.
Asıl önemli olan, ne kadar istediğinizdir. İnsan, neyi istediğini bilirse, karşısına çıkan tüm engelleri aşabilir.Saygılarımla,
İsmail Şen
21 Yorumla- 1 yıl
Benim motivem şu hiç bir şey için geç değildir.
En İyi Cevaplar
23 yaş kesinlikle geç değil, hatta bence tam zamanı bile diyebilirim. Çünkü bu yaşta ne istediğini daha iyi biliyorsun ve hayata biraz daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşabiliyorsun. Üniversiteye tekrar hazırlanmak ve sevdiğin bir alana yönelmek sana çok şey katabilir. Hayatta mutlu olmadığın bir şeye devam etmektense cesur bir adım atıp değişiklik yapmak her zaman daha iyidir. İnsanlar 30-40 yaşında bile üniversiteye dönüyor, 23 yaş bu konuda gerçekten genç bir yaş. Kendine inan, istediğin yolda ilerlemek için geç kalmadın
00 Yorumla
1 yılbu sana ve hayat koşullarına bağlı biraz. asla geç veya erken değil. ama senin, yaşam koşullarının, varsa ailenin vs. durumuna baglı yani. eğer lisans okuyacaksak 1 hazırlanma 4 okul senesi 5 sene yani 28 inde mezun olucaksın. bu sırada maddi olarak çalışman gerekecek mi? gerekecekse gideceğin bölüm, okul buna uygun olacak mı? (bazı bölümler ve bazı okullar gerçekten zor oluyor ve öyle bir zaman kalmıyor sana baska işte calısacak kadar) bunları bi düşünmen lazım.
4. üniversitemi okuyorum da anısı var konunun biraz :)))
02 Yorumla
Soran1 yılYani şöyle hazırlanırken çalışmam gerekecek ama okurken çalışmama gerek kalmayacak belirili bi birikimim var o 2 sene idare eder sonrası için ailem yardımcı olur
- 1 yıl
Yani bunları göz önünde bulundurup kararını vermen gerek ama asla geç diye bir şey yoktur. Sadece hayat koşulları hepimiz için aynı olmayabiliyor onun faktörü var. Belki aynı şehirde kazanıp gideceksin belki bölüm cok yoğun olmayacak haftafa birkaç gün çalışma fırsatın olacak ve çalışacaksın gibi gibi... Ama niyetin varsa oku şunu da unutma okuduğunda 3 sene tecrüben varmış ya bı sektörde belki okumak yerine 5 sene daha çalışsan daha iyi bir maaşa erişebilirsin hani okuyup sonrasında çalışsam kıdem kazanır daha yüksek maaş alırdım dememek için iyi düşün. Kimi insanlar okuyup çok iyi para kazanacagını düşünür fakat bu her zaman ve kısa zamanda böyle olmayabiliyor. Ben bu kadar okumayıp bir meslekte dikiş tuttursam şu an işsiz olmazdım mesela.. pişman değilim ama bazı şeyleri bilmek gerek
1 yılKesinlikle ve kesinlikle hiçbir şey yapmak için geç değil, moralini bozma ve umudunu asla yitirme. 29 yaşında üniversite okuyan da var 20 yaşında lise okuyan da var. Ben meselâ, babam okutmadi 22 yaşındayım açık lise okuyorum mezun olduktan sonra da üniversiteye hazırlık yapıp sınava gireceğim. Ha bazı insanlar duyunca ölme eşeğim ölme teeh diyorlar ya da buna benzer tepki gösteriyorlar ama benim amacım hedefim var ve ben hiçbir zaman umudumu yitirenlerden olmadım Allah'ın izniyle de olmayacağım. (Hedefim Astsubay bu arada. Kolay bir hedef de değil, benim durumumu ve anlatmak istediğimi daha iyi anlaman için söyledim hedefimi 😊)
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Ah sen ne güzel düşüncelerle gelmişsin buraya! 💫 23 yaş, ne fırsatlar yaratmak için çok geç ne de hayallerinize kavuşmak için erken. Üniversite eğitimi sadece bir "yaş dilimi" ile sınırlı değil. İnsan ne zaman kendini hazır hissetse o zaman başlar bu yolculuğa. Şimdiye kadar edindiğin iş tecrübeleri, hayat görüşün seni çok daha olgun ve bilinçli bir öğrenci yapar. Eğer hayallerin varsa ve bu seni mutlu edecekse, bu adımı atmaktan korkma.
Unutma, hayatında değişim yapmak için en doğru zaman "şimdi". 🕰️ Ama bu süreci planlı ve kararlı şekilde ele alman önemli. Hayatın her döneminde yeniden şekillenebilir. Yeter ki bir şeylere inanmayı bırakma. Kendi değerine olan inançla ilerle. Kendini donat, hedeflerine odaklan ve harekete geç! 🍀 Her şey seninle başlar!10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
80
Cevap
76Cevap
22 yaşında üniversiteye başladım, bölümümü ve iş imkanlarını sevmedim yatay geçiş yaptım. yani 23 yaşında programlamaya başladım. 25 yaşında, bu sene mezun olacaktım ancak ailevi nedenlerden, çalışmama izin vermediklerinden süre kazanmak için kasıtlı olarak yarım dönem okulu uzattım. 2026 ocakta mezun olacağım bir sıkıntı olmazsa. yani 26 yaşında.
Değer mi, değer. Özel sektörde maaşı diğer bölümlere göre iyi olan bir bölüm, yurtdışına çalışabilme imkanım var, dolarla kazanabilirim. Ayrıca bu meslekte yaş sınırı yok, beceriye bağlı her şey.
Neyse çok güzelledim mesleğimi. Kısaca geç değil. Ömür boyu bir masa başında sevmediğin işle zaman çürürmektense istediğin mesleği yap. sevmediğin bir işte başarılı olup ileriye de gidemezsin11 Yorumla
1 yılBu yaş problemi sadece bizim ülkede mi bu kadar çok anlamıyorum. Ya daha kaç yaşındasın da geç hissediyorsun, bunu toplum mu empoze ediyor yoksa biz mi kendimize empoze ediyoruz bilmiyorum ama herkesin hayatı farklıdır. İstersem 50 yaşımda da üniversiteye gidebilirim istersem daha geçte giderim. Öğrenmenin yaşımı var
40 Yorumla
1 yılGeç değil neden olsun ki? Eğer kendinde o azmi ve istikrarı buluyorsan hayallerinin peşinden git. Bende farklı bölümler okumak istiyorum fakat o azim çaba ve istikrar bende yok. Yani 4 yıl okumayı gözüm alıyor ama 1 sene o sınava hazırlanmayı gözüm almıyor. Çabuk başlarım çabuk vazgeçerim. O yüzden hiç bulaşmıyorum. Bir de bu yeni sınav sistemi bana göre değil pek başarılı olamıyorum yanlış çalışıyorum ve hazırlanıyorum muhtemelen. Yks derecelerin iyiyse zaten hiç durma devam et.
10 YorumlaGeç değil, hatta ikinci öğretim bir bölüm kazanıp hem çalışmaya devam edebilir hem de okuyabilirsin. Özellikle şu an çalıştığın şehirde bir okul kazanırsan, çalıştığın yer bir şekilde kolaylık sağlar tahminen. Hem işini kazancını kaybetmezsin, hem de okuyarak daha iyi bir meslek sahibi olabilirsin.
10 YorumlaBugün geç olur diye başlamaktan vazgeçtiğin her şey yarın daha geç olacak. Çok yaşlandım ya da bunu gençken yapmalıydım diye öğrenmeye başlamadığımız her hobiyi ya da her bilgiyi düşünelim. Geç kaldım diye düşündüğümüz zaman başlasaydık kim bilir şimdi hangi seviyede olurduk. O yüzden lütfen hiçbir şey için geç olduğunu düşünme. Karar ver ve başla. Yapabilirsin
00 YorumlaHayır geç olmaz tabiki de. Ben 35 yaşındayım bu halimle üniversite okumayı düşünüyorum. Tek sorun şu olur sana. Okul masraflarının kim karşılayacak. Ailen karsilayacaksa oku. Ayrıca kendin de hem çalışıp hem okuyabilirsin. Ben öyle yapacağım mesela. Askerlik arkadaşım 28 yaşında İngiliz Dili ve edebiyatı okulunu kazandı şimdi öğretmenlik yapıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOkumak istiyorsan tabiki oku 40 yaşındayım hala oluyorum calisiyorum kariyer tamda böyle birseydir tabi benimmbu yasa kalmamim sebebi çok erken çocuk yapıp büyütme cabasiydi. . Okumak güzeldir bebeğim istersen 60 yaşında ol. Yurt dışında çoğu üniversite hayatı 35 yaşlarında oluyor
11 Yorumla- 1 yıl
Bravo
1 yılBence değil bu yaşlarda da var okuyan bence git
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGeç bence. Yani şimdi okumanin yasi yoktur filan derler ama okumanin da yaşı vardır bir nevi. Çünkü para kazanma gereken zamanda hâlâ okulla ugrasirsan psikolojik olarak yipranirsin.
Ayrıca okul okuyup sadece issiz kaliniyor.
Çok istedigin bir bölüm varsa bunu yap diğer türlü yapma derim. Basarilar
00 Yorumla
1 yılGeçimini sağlayacak kadar maddi durumun varsa dilediğin yaşta okuyabilirsin. Okumak için beli bir yaşta olacak halin yok. Ben 17 yaşımda üniversite hayatıma başladım 22 yaşımda yedek subay olarak asker oldum.
00 Yorumla
1 yılHayır geç değil, kararları sen kendin al hayat senin hayatın amw ben olsam tekrar hazırlanıp istediğim bölümü okurdum
12 Yorumla
Soran1 yılÖyle tapacağım istediğim bölümde yüksek bi bölüm hem çalışma hayatına devam edip hem ne kadar sıkı çalışabilirim bilmiyorum
- 1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun
1 yılSorunun üstünden Bi süre geçmiş ama cevaplayayim. Hiçbir şey için geç değildir. Dedem öğretmendi. Emekli olduktan sonra hukuk okumak için 4 sene önce sınava hazirlanip hukuk kazandı ve şuanda yarım yıldır kendi bürosunda çalışıyor. Kısaca nasıl mutlu olacaksan pişman olmicaksan ona göre hareket et
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 377 cevap paylaştı.
1 yılbence boşuna üni okumaya çalışma sevgili meslektaşım açık öğretimden oku işine devam et sonrada smmm sınavlarına hazırlan gir ve mali müşavir ol..
00 Yorumla
1 yılOkul okurken okumak için para bulabiliyorsan. Çok fazla sorumluluğun yoksa ve gözün arkada kalmayacaksa oku tabi niye geç olsun. Ben çok yıl kaybettim o sırada da korona çıktı ve çeşitli sorunlar da vardı. Üstelik karar da veremedim kafam çok karıştı. Dedim ne zaman hayata başlayacağım? Böyle olunca üniversite okuma hayalinden vazgeçtim. Çok istiyordum olmadı
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Geç değil ama değer mi üniversite mezunu işsiz kaynıyor ortalık sen tekrar mezun olup başarılı olacağına iş bulacağına inanıyor musun
01 Yorumla
Soran1 yılPsikoloji okumayı düşünüyorum bence önü açıl
1 yılhayirr kesinlikle gec degil bak bunu gorunce bi sevindim kesinlikle gec degil git oku universiteyi umarim senin icin daha guzel bir hayat olur 💓💓
02 Yorumla
Soran1 yılİstediğim bölümünde puanı yüksek denemekten zarar gelmez değil mi? Deneyeceğim
- 1 yıl
denemekten zarar gelmez canim
1 yılÜniversiteyle uğraşmak yerine sektör değiştirip yeni bir işe atılabilirsin. Üniversite artık zaman kaybı
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 982 cevap paylaştı.
1 yılBende 22 yaşımda tekrardan üniversiteye başlamayı düşünüyorum. Geç kalmak mı bilmem ama mutsuz isen en mantıklısı mutlu olacağın şeyin peşinden gitmek
110 Yorumla- 1 yıl
Ne okudun? Ne okumak istiyorsun?
- 1 yıl
Anestezi okuyorum hemşirelik ya da öğretmenlik okumak istiyorum
- 1 yıl
Bir öğretmen olarak çok merak ettim hangi bölüm istiyorsun öğretmenlikte 😊
- 1 yıl
Sınıf olur, Türkçe olur matematikte olur😂 yeter ki öğretmen olayım
- 1 yıl
Branşınız nedir
- 1 yıl
Sorularını direk yazıp sorsan?
- 1 yıl
Sanırım tek sorum 22 yaşında tekrar üniversiteye başlamak için geç mi? Okumanın yaşı yoktır ama meslek sahibi olabilmek için geç gibi birazcık
- 1 yıl
Bir de anestezi den devam etmektense hemşirelik daha mantıklı değil mi sonuçta daha fazla ataması var
- 1 yıl
Anlatayım ulaşırsan 😉
- 1 yıl
Öğretmenlikte de KPSS sıkıntısı var ya
Gizli Üye(30-35)1 yılSaçmalamaaa ben yakında 31 yaşında olacağım ve yüksek lisansa hazırlanıyorum. Okumanın yaşı yok ama okuduktan sonra düzgün bir iş bulmanın garantisi yine yok bu da bir gerçek.
20 Yorumla
1 yılOkumanın ya da kendini geliştirmenin yaşı yok. Ne istediğine odaklan sadece.
20 YorumlaOlum bu benim be bende okulu bıraktım 2 senedir muhasebede çalışyorum. İşten çıkıcam okula dönsem mi dönmesem mi diye düşünüyorum.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 351 cevap paylaştı.
1 yılokumanın öğrenmenin yaşı olmaz Kemal Sunal bile, 51 yaşındayken üniversiteden mezun oldu.
00 Yorumla Çoğu zaman sınırlarımızı bizler ve izin verdiğimiz müddetçe çevremizdekiler belirliyor. Yani hayır, asla geç sayılmaz.
00 YorumlaYook be, bende düşünmüyor değilim ara ara da bakak bakalım, kariyer planı bu ülkede kolay çizilmiyor da halledecezz
00 Yorumla
1 yılHayır değil. Fakat iyi bir bölüm değilse üniversite de hiç vakit kaybetme.
02 Yorumla
Soran1 yılPsikoloji düşünüyorum
- 1 yıl
Siz bilirsiniz. Yaş geç değil
Daha yolun çok başındasın hiç bir şey için geç değil
10 YorumlaGeç degıl 30 yaşındakıler uc üniversite bitirmiş oluyor okuyor veya
10 YorumlaEğer bir işin yoksa, günlük hayatta pek bir şey yapmıyorsan hazırlan ne kaybedebilirsin k
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 979 cevap paylaştı.
1 yılen ahlakli en dogru yontem. tekrar savasa hazirlanmak.
00 Yorumla
1 yılBöyle saçma bir soru olamaz. İstiyorsan yap 23 ne sanki emeklilik yaşı mi
00 Yorumla
1 yılDeğil , okumanın yaşı yoktur.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 867 cevap paylaştı.
1 yılDaha gençsin gidebilin tabi ama bunu fazla düşünme.. gideceksen üniversiteye git..
00 Yorumla
1 yılSacmalama bizim sınıfta 50 yaşında kari var mk djdkfjdkdndj
00 Yorumlaİstediğin ve yaptığın sürece hiç bir şey için geç değil
00 YorumlaNe bileyim kader kısmet. Üniversite mezunu olmayanlarda var olabiliyor
00 YorumlaMutlu olmak için Alalhin huzuruna gitmen namazlarını kilman yeterli.
00 Yorumlailla iş için değil, kendini geliştirmek istediğin alanda ilerle.
00 YorumlaBende 25 im 26 olucam bu yıl ilk defa okumak istiyorum :)
00 YorumlaBence değil eğer bir şeyleri değiştirmekte kararlıysan şimdi hemen yap bundan sonra geç olur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yıl41 yaşındyım 2. Ve 3. Üniversitemi okuyorum
00 Yorumla Ben de hazırlanmayı düşünüyorum. Üniversite mezunuyum ama üniversiteye doyamadım ahsja
00 Yorumla
1 yılHangi bölüm istediğine bağlı birde o bölümü okuyup ne işi yapacaksın mesela
00 Yorumlageç değil ama doğru düzgün bir bölüm kazan ve oku.
00 YorumlaGeç değil, tam yaşı, hemen hazırlanmaya başla.
00 Yorumla
1 yıl23 yaş nedir ki.53 ünde bile üniversite öğrencisi var.
00 YorumlaHelal olsun! Asla geç değil! Sonuna kadar destekliyorum 💪
00 Yorumla
1 yılHayır değil 23 genç bir yaş bence üniversite okumanın 30’a kadar yolu var
00 YorumlaHic bisey icin gec degildir asil bekleyip dusundukce gec kalirsin onunde bu yıl iicn bahsediyorum 5 ay gibi bi sure var basarmak icin gec degil kimseye aldiris etme hakkinda hayirlisi olsun insallah olur
10 Yorumla
1 yılGerçekten farklı bir meslekte mutlu olacağına inanıyorsan ve onu yapacak gücü buluyorsan kesinlikle geç değil. Ne kaybedersin ki hem? Çünkü şu an mutlu değilsin yaptığın işten. Yeni bir başlangıç gerekiyordur belki istediğini bulman için.
11 Yorumla- 1 yıl
Ben de katılıyorum size
Gizli Üye(25-29)1 yılKesinlikle degil. 24'te okuyorum. Tabi bölüme de bağli iyibir hedefin amacin varsa gelecegi de olan sevdigin bolumse oku
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl27 yaşındaki erkek arkadaşım geçen sene tekrar yksye hazırlandı hukuk kazandı geç değil bence istediğin şey için
03 Yorumla- 1 yıl
Ya sen? 😊
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde ben tıp okuyorum
- 1 yıl
Süper
1 yıl30 yasindayim
Akdeniz universtesini bitirdim
İstanbul aydini bitirdim
Eskisehir anadolu universitesi okuyorum 1 sene kaldi bitmesine
Erzurum ataturk universitesine bu sene basladim
Hicbir sey icin asla gec degil06 Yorumla- 1 yıl
Peki hocam hepsi farklı bölümler dimi? Amacın ne, hangi bölüm mesleğe odaklamırsın
- 1 yıl
Meslek lisesi cikisliydim akdeniz universitesi sinavsiz gecis onu pek saymasam daha iyi
Aydin havacilik
Eau uluslararasi iliskiler
Erzurum lojistik
Lojistik alanindan gidicem - 1 yıl
Önceki 3ünü zaman kaybı mi görüyorsun
- 1 yıl
Okudugun icin
- 1 yıl
Ilk ikisi vakit kaybi ozellikle ikk okudugum yer tamamen sacmalik son ikisini okudugum icin pisman degilim
- 1 yıl
Başarılar dilerim
Gizli Üye(25-29)1 yılşu an çalışma odasındayım karşımda oturan tıp okuyor yaşı 32 olması lazım yurta kalıyorum 4. sınıf kendisi moral olsun diye yazdım sana
00 Yorumlaasla gec degil hatta gec oldugunu dusunup gitmezsen eger ileride en buyuk pismanligin olur imkanin varsa istedigin her seyi yapip istedigin gibi yasa umarim dedigin gibi yapip cok basarili olursun guzel dileklerimiz seninle💓💐
00 Yorumla
1 yılHayır değil ben ne insanlar tanıdım 4 cü 5 ci yi okuyor o yüzden eğitim her yaşta güzeldir kendine ne katiyorsan güzeldir hoşuna gideni içinden geleni yap benim yaşım 19 hedefim de 4 üniversite bitirmek var ve 2 dil de öğrenmek istiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl27 yaşındayım ailemin baskısı olmasına rağmen ve maddi olarak sıkıntılı olduğum halde Üniversite okuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl23 tam da yaşı şimdi birinci sınıflar hep 21-23 yaş arası
05 Yorumla
Soran1 yılÖyle mi dersin peki hem işime devam edip heöde çalışabilir miyim günde 5 saatlik bi çalışma yapsam ne kadar verimli olur?
Cevap sahibi1 yılBu senin verimliliğine bağlı bazı insanlar hem okuyup hem çalışabilir bazı insanlar sadece tek başına okumayı bile zar zor becerir sana bağlı yağnii
Soran1 yılDoğru söylüyorsun denemek lazım
Cevap sahibi1 yıl👍👍 özellikle kadın olunca her yaşta okuyabilirsin kimse karışmaz erkekler biraz dezavantajlı ama bu konuda kaç yaşına gelmiş hala üniversite okuyo öküz diye erkeğe denildiğini duydum da kadın aynısını yapınca ne kadar azimli bir kadın pes etmemiş bravooo falan diye hayran kalıyorlar jskqkdjwl
Soran1 yılUmarım başarabilirimm bu sene belki olmaz sınava az kaldı ama seneye olabilir
1 yılAsla değil. Tüm hayatının gidişatını belirleyecek 3-4 yıl için dişini sık bence. Ayrıca muhasebede tabi sıkılırsın. Mali müşavir olup parayı kırmayan her muhasebeci sıkılır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYoo bence tam yaşındasın. Daha sağlam çalışırsın hedeflerine ulaşırsın. Pes etme
00 Yorumla
1 yılİnsan beli bir sure sonra okula gitmeyince yapamaz bence niye diye sorarsanız insana bir kişiyi saatlerce dinlemek zor gelir ama okul okuyan bir kişi ara vermeden alışıktır ona yani biraz zorlanırsın
00 Yorumla- Devamını Gör (96)
Devamını Gör(141)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 23 yaşındayım tekrar üniversiteye hazırlanıp gitmem için geç mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler