21 yaşında ikinci üniversite düşünmek ne kadar mantıklı?

21 yaşındayım, Ailenin isteğiyle İngiliz dili ve edebiyatı seçmiştim Japon dili ve edebiyatı istememe rağmen. Yüksek lisans yapmazsam öğretmen olurum diyordum ama öğretmenliğin durumlar ortada. Yurtdışında yaşamayı hep istemişimdir (özellikle japonya).

Japonya'ya ilgim var birkaç mezun olanla görüştüm ve yapabilirim gibi geliyor, ailem bu sefer destekliyor gibiler. Daha sınava hazırlanmak için vaktim var sizce 21 yaşında biri olarak ikinci kez üniversite okumak mantıklı mı? Yoksa okumuşsun zaten devam bu yoldan mı? (Yarım dönemim kaldı şu an) Atamalar az, okul falan ekleyeceğiz diyorlar, zaten formasyon almam lazım ek toplasan gene bir 4 yıl ediyor.

jp üzerinde gidersem açıktan işime yarayacak 2 yıllık birkaç bölüm var aklımda onlardan birini ek olarak okuyacağım. Çevirmenlik yapabilirim ya da herhangi bir üniversitede görevli olarak girmem daha kolay olur (jp tr fark etmez) ofis işlerinde çalışan birkaç kişi daha var konuştuğum. Yapan yapıyor yani ama yinede beni tanımayan kişilerin fikirlerini de merak ediyorum

21 yaşında ikinci üniversite düşünmek ne kadar mantıklı?