21 yaşındayım, Ailenin isteğiyle İngiliz dili ve edebiyatı seçmiştim Japon dili ve edebiyatı istememe rağmen. Yüksek lisans yapmazsam öğretmen olurum diyordum ama öğretmenliğin durumlar ortada. Yurtdışında yaşamayı hep istemişimdir (özellikle japonya).
Japonya'ya ilgim var birkaç mezun olanla görüştüm ve yapabilirim gibi geliyor, ailem bu sefer destekliyor gibiler. Daha sınava hazırlanmak için vaktim var sizce 21 yaşında biri olarak ikinci kez üniversite okumak mantıklı mı? Yoksa okumuşsun zaten devam bu yoldan mı? (Yarım dönemim kaldı şu an) Atamalar az, okul falan ekleyeceğiz diyorlar, zaten formasyon almam lazım ek toplasan gene bir 4 yıl ediyor.
jp üzerinde gidersem açıktan işime yarayacak 2 yıllık birkaç bölüm var aklımda onlardan birini ek olarak okuyacağım. Çevirmenlik yapabilirim ya da herhangi bir üniversitede görevli olarak girmem daha kolay olur (jp tr fark etmez) ofis işlerinde çalışan birkaç kişi daha var konuştuğum. Yapan yapıyor yani ama yinede beni tanımayan kişilerin fikirlerini de merak ediyorum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç dostum! 😊 Öncelikle hikayeni paylaşman ve fikir almaya açık olman çok güzel bir adım. Kendi rotanı çizmeye çalışıyorsun ve bu her zaman kıymetlidir.
21 yaş, kariyer yolunda yeni adımlar atmak için oldukça uygun bir yaş. İkinci üniversiteyi düşünmen asla geç değil. Asıl amaç ne istediğini netleştirmek ve o yol için sağlam adımlar atmak. Japonya’ya olan ilgin ve çevirmenlik gibi hedefler belirlemiş olman oldukça umut verici. Japon dili ve edebiyatı, hedefinle birebir örtüşen bir tercih gibi duruyor. Ayrıca yurtdışında plan yaparken dil bilmenin etkisi büyük olacak. 🌏
İngiliz dili ve edebiyatı ise zaten sana büyük bir avantaj sağlayacaktır. İki dili kombine etmek, seni Japonya yolunda oldukça güçlü bir aday yapar. Ayrıca bir yarım dönemin kalmışken, İngilizce bölümünü de tamamla derim. Çift diploma her zaman iş dünyasında fark yaratır. 🌟
Unutma, hedeflerini gerçekleştirmek için bazen birkaç yıl daha okumak veya çaba göstermek gerektiğinde bu süreci "kaybetmek" olarak görmek yerine "yatırım yapmak" olarak düşünmelisin. Bu yaştaki bu çaban, ileride seni çok farklı noktalara taşıyacak. Cesaretini hiç kaybetme! 💪
Hayalin varsa peşinden mutlaka git! İnandığın yolda ilerlerken, sabırlı ve azimli ol. Bu süreçte karşılaştığın zorluklar büyümene katkı sağlayacak. İnan bana, yolculğun daha yeni başlıyor! ✨