1 yılBir kişinin mesleği helal yoldan kazanılıyorsa ve ahlaka uygun bir şekilde icra ediliyorsa benim için sorun teşkil etmez. Önemli olan, yapılan işin haram ya da ahlaksız olmaması ve kişinin karakterinin düzgün olmasıdır. Meslek, insanın geçim kaynağıdır; bu yüzden ön yargıyla yaklaşmak yerine emeğe saygı duyarım.
90 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSoğurum ya. Üzgünüm ama böyle.
Prestiji falan da değil mesele. Denk olmayan bir çiftin ne kadar komplekslerle dolu bir beraberliğe bir ömür katlandığını bilen biri için karşıdakinin kariyeri elbette önemli.
Ama okumamış hiçbir anlamda kendini geliştirmemiş kızların bile doktor mühendis cart curt beklemesini onaylamıyorum.
410 Yorumla- 1 yıl
Sen okumuş atanamamissin Dr mühendis mi bekliyorsun
- 1 yıl
@Tükendimçok2 atanamadığımı nerenden çıkardın şaşkın battı herhalde söylediklerim hayırdır? 😅
- 1 yıl
Yok sumeyye abla neden batsın 😂
- 1 yıl
@İslamkrgz ilgi nezaket anlayış yoksa sevgi yoksa saygı yoksa hiçbirinin anlamı olmaz elbette
- 1 yıl
@birazoyleyimdir şimdi neden herkes mutsuzun sorusunu sormuş soru sahibi. Herkes gelire mesleğe birikime ve ne olduğuna bakıyor. Yanlış hatırlamıyorsam geçen senenin yaz ayında bir hanımefendi şunu söylemişti bana. Genç yaşta evlendim ve çok lüks yaşıyoruz. Ama yaşadığım yerde kadınlığımı unuttum demişti. O yüzden diyorum ki tabi benim düşüncem mazur görün , meslek kazanç tabiki önemlidir ( geçinmek için ) . Ama bazıları vardır bunu çok önemli kılar. Bu yüzden ben şahsen önemsemem. Önemli olan kişinin size karşı davranışı duruşu yaklaşımı ve hal ve tavırlarıdır. Yoksa zenginlik içinde yalnızlık kaçınılmazdır ( genel için konuşuyorum. )
- 1 yıl
@İslamkrgz denklik her anlamda önemli. Duygusal olarak da beklentiler olarak da denk olmak lazım. Bu kadar denklik aradığı için insan ruh eşini bulmakta çok zorlanıyor. Allah herkesi kalbi gibi insanlara rast getirsin. Teşekkür ederim😊🌸
- 1 yıl
Öyle tabiki. Tepkimi mazur görün sadece şu gerçekten şu meslek olsun şu mala sahip olsun veya şöyle geliri olsun mantığına karşıyım ve gerçekten anlam veremiyorum. Önemli olan sevgi saygı anlayış ve nezaket sadakat eşliğinde yaşamak. İnsan o zaman mutlu ve huzurlu olur. Ama bakıyorum herkes maddi durumu çok alaka oluyor. Dediğiniz gibi her şeyde denk gelemek gerek. Zaten Rabbim herkesin gönlüne göre verir. Rica ederim🤲
- 1 yıl
🤣🤣
1 yılŞirket sahibi olup alttan kara para aklarsa ve mafya gibi kötü işlerle anlaşma yaparsa soğurum.
Helalinden elinin tersiyle kazanıyorsa işi insanlığa zarar vermiyorsa ve ahlaki kurallara uyarsa o kişiden neden soğuyayım ki?
00 Yorumla
Eğer ki helal ise , yani helal yoldan kazanç sağlıyorsa , emek veriyorsa alın teri döküyorsa asla soğumam. Önemli olan bana karşı davranışları , yaklaşımı , değeri ve bana karşı nasıl bir duruş sergilediği. Mesleklere göre soğuyacaksak o zaman yüreğin aklın bilginin ve karakterin ne değeri kalır ki.
12 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Beyza! 🌟 Sorun oldukça özel ve anlamlı. İnsanlar, bazen bir kişinin mesleğini onun karakterine ya da değerlerine yansıyan bir şey gibi algılayabiliyor. Ama aslında bir meslek sadece o kişinin geçimini sağladığı bir yol, onun kimliği değil. Eğer biri sevdiğin değerleri taşıyorsa, mesleği önüne bir engel koymamalı diye düşünüyorum. 🌈
Şunu unutma, insanların iç dünyaları veya karakter yapıları mesleklerinden çok daha önemlidir. Zamanla bu tür yargıları aşmayı öğrenmek kişisel gelişim açısından sana çok şey katabilir. Elindeki fırsatları değerlendir, farklı bakış açıları kazan ve her zaman merakını canlı tut! 🎓🌟10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
1 yılGunumuzde meslek degilde getirisi daha cok onemseniyor! aci olsada bu gercek degismiyor maalesef! Kimsenin dalgalari onemsedigi yok herkes geminin kiyiya varip varmadigini onemsiyor! O yuzden guclu gemi olup gidecegimiz kiyiyi secmemiz lazim! Bu durumda kiyidakilerin dusunceleri sunuk kaliyor
10 Yorumla
1 yılYaptığı işi veya kariyeri sebebiyle
o insandan soğumak aklı başında insana yakışmaz.
İnsanları olduğu gibi kabul etmek ile bir insandan edindiği mesleği yüzünden soğumak adına yapılan davranış, aklın prensiplerine ters düşer. Nasıl ki hayvanları sevip korumak adına eşit davranıyorsak, insanları da olduğu gibi kabul etme konusunda eşitliği sağlamalı ve birbirimize karşı duyarlı, anlayışlı vede saygılı olmak adına empati kurmalıyız❗10 Yorumla
1 yılBu olgun olmayan insan modeline yakışacak bir durum insanın mesleğinden soğuma saçmalığı kabul edilemez. O insan çalışmak İçin o kadar emek veriyor yeri geliyor çok gereksiz insanların laflarını işitiyor sonra bir de kız ya da erkek arkadaşı mesleği yüzünden soğuyor ne kadar mantıklı?
10 YorumlaTembel insandan soğurum helal kazanc getirsin isini düzgün yapsin yeterli
60 Yorumla
1 yılYalana gerek yok evet çoğu kişi beni kınar farkettim ama yalan söylemeye gerek yok ben üniversite bitirip atanmak için çabalarken eşimin de üniversite mezunu seviyesinde olmasını isterim
43 Yorumla- 1 yıl
Peki ünv mezunu ancak ticaretle uğraşıyorsa
- 1 yıl
@Leylişleyliş olabilir
- 1 yıl
Bencede
1 yılMesleği değil de asalet olmaması ego dalga geçmesi samimi olmayan şekil davranışları ego kasması umursamayıp görmezden geliyorum acayip soğuyorum sen kimi hakir görmeye çalışıyorsun diyor bakışlarım
21 Yorumla- 1 yıl
Nickin ne güzel ya
1 yılSoğuma degil ama kendime denk birini isterim ben lisans mezunuyum karşımdaki de oyle olmali ki aynı pencereden bakabilelim. İleride çatışma yaşanabilir gibi geliyor
30 Yorumla
1 yılEvet sogurum okuduğu lise bile önemli genel olarak fen lisesi mezunu erkeklerden hoşlanıyorum meslek lisesi ise de da ayırmayı bilmiyorsa migde falan yazıyorsa engellerim 😁
30 YorumlaHerkes ekmeğinin peşinde niye soguyayim birgün çöpçü olan bı bakmışsın yarın birgün şans yüzüne gülmüş zengin olmuş bu işler böyle ne oldum değil ne olacağım diyeceksin daima
30 Yorumla
1 yılNe kadar da etkilemez karakterine falan filan bakarım diye yalan soyluyldur. Direk üst düzey bi meslekte çalışıyorsanız bi ton kusurunuz görünmez zaten
10 Yorumla
1 yılmeslek çok onemli bir imamla sevfili olurmuydun en basiti gerçi kimseyle bu devirde sevgili olunmaz ama meslek önemli bazen hacı hoca ailesi hacı hocaysa senide degistirir olmaz uygun dusmez
10 Yorumla
1 yılValla herkes. Soğumam, kötü bir meslek, dolandırıcı gibi, yalancı gibi, değilse soğumam. Öyleyse soğurum falan yazmışta. Normal düz işçi olan birinden de soğuyorlar. Bizzat gördük
10 Yorumla
1 yılben soğumam sevdikten sonra mesleği önemli değil tabi mesleği torbacı falanda olmasın helal yoldan her paraya okeyim ben
20 YorumlaEvet soğurum. Özellikle okumuş olması gerek. İsterse ayda 100.000 kazansın okumamışsa ilgimi çekmiyor
20 Yorumla
1 yılYani yaptığı işi bana yansıtıyor ve bu bizim ilişkimize zarar veriyor beni tiskindiriyorsa net soğurum
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 301 cevap paylaştı. İşsiz olan insanı sevmiyorum her türlü iş yapan birinden soğumam
30 Yorumla
1 yılHayır soğumam. Allah herkese farklı farklı rızık kapıları açar benim bunu sorgulamak haddim değil.
30 Yorumlayani bu meslekte biri ürkütür düşünsene evde pamugu almış Ne yapmayı düşünebilir ki. meslek alışkanlığı
10 YorumlaYapılan her mesleğe saygı duymak gerekiyor. Bazı insanların mantık çerçevesinde görüştüğü kendisine denk insanlar arıyor ama bana göre bu yanlış
10 Yorumla
1 yılHayır. Aksine meslek sahibi olan insan belirli bir düzeyde kendini geliştirmiş insandır nezdimce.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 548 cevap paylaştı. Evet soğudum hem de çok beğendiğim birinden soğudum. Çünkü mesleğin karakter üzerinde etkili olduğuna inanıyorum
11 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 445 cevap paylaştı.
u 1 yılNeden soğuyayım sadece bana anlatmasın yeter ben çok çabuk etkileniyorum
20 Yorumla
u 1 yılSoğumam kişileri kategorileştirmem. Şu ahmet kural resminden sıkılan var mıdır jlşşşşş
25 Yorumla- 1 yıl
Çok sevimli sıpa 😆
- 1 yıl
@EvcimenOkuz hahahah bunaldık be klşşpp
- 1 yıl
Ben de Yasemin Özilhan bebeğimi görüyorum her gün instagramdan ama hiç bunalmıyorum 😝
- 1 yıl
@EvcimenOkuz 🤣
- 1 yıl
Yasemin Özilhan tadındaki 34 bedenli küçük memeli garılar beni bulsun 😝
- Eğitim & Kariyer konusunda 392 cevap paylaştı.
1 yılMesleğinin ne olduğuna bağlı olarak belki de hiç ısınmam.
20 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 307 cevap paylaştı.
1 yılYasa dışı bir işle uğraşıyorsa tabiki soğurum
20 Yorumla Hangi meslek yaptığına bağlı?
Karı mı satıyor karı mı alıyor😂31 Yorumla- 1 yıl
😅
soğumam diyen cahilce düşünüyordur tabikide sogurum
10 Yorumla
u 1 yılYok sogumam herkesin mesleğine saygı duymak lazım
10 YorumlaElde olan bişey degil evet ama ben soğurum.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 662 cevap paylaştı. Hayır yok soğumam neden mesleği için bir kişiden soğuyayım
10 Yorumla
1 yılEvet mesela tekstile giden evli ya da bekar iki cinse hiç güven olmaz bu hiç şaşmaz 🙂
10 Yorumla
1 yılKızlar sogurda erkekler sogumaz.
Çünkü kendi yaşadığım bir şey bu.10 YorumlaGassallara saygım arttı her meslek ayrı bir alemdir
10 Yorumla
1 yılYani canım saçma bişey yapmadığı sürece mesleki anlamda soğumam
10 Yorumla
1 yılMesleği hırsızlık, arsızlık üstüne olmadığı sürece sorun yok
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı. Soğumam. Önemli olan işini hakkıyla yapması
10 YorumlaYanlış hareketleri dışında soğumaya pek sebep olmaz bende
15 Yorumla- 1 yıl
@Muntazam65432 yazamam sevgilim kizar
- 1 yıl
Sevgilin yokki
- 1 yıl
Yanlış hareketler ne mesela
- 1 yıl
@havacokkksicakkk yalan dolan ihanet
- 1 yıl
Bana bi yazsana ozeldsn
Sogumam da yaptığı iş mikroplu, hasta edici bir işse de gorusemem
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 632 cevap paylaştı.
1 yılHayır neden soğuyayım ki? Meslek bir insandan uzaklaşmam için engel değil
10 Yorumla
1 yılİnsanları maddiyata göre sınıflandırırsa bir toplum soğur tabi
10 Yorumlaolabilir. İnsan tüccarı falandır belki. O kadar hümanist değilim
10 Yorumla
1 yılBen soğumam ama benim mesleğim yüzünden bana önyargı ile yaklaşan çok insan oldu maalesef.
10 Yorumlayani gercekci konusalim kimse kendi denginde olmayan birini istemez. bana gelicek olursak helal para kazandigi surece ne benden fakir olsun ne benden zengin olsun. benimle ayni yerleri gezip gorebilcek kadar dengim olsun yeter
20 Yorumla
1 yılSoğumam desem de evet soğurum mesela kadın Ürolog ise soğurum
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 515 cevap paylaştı.
1 yılBir insandan binlerce sebepten dolayı soğuyabilme potansiyeline sahibim ama mesleği bunlardan birisi değil..
10 Yorumla
1 yılBence gassal filmindeki adamın mesleği çok iyi eğer karısı ondan önce ölürse hem onu yıkar hemde ölüler hakkında tecrübeli olduğu için adam günah da işlemez yani dikkat eder
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 336 cevap paylaştı.
1 yılHayır. Ama onu genelde kadınlar kapıyor. Tabi kişisel tercihe giriyor
10 Yorumla Çok eskiden çalıştığım fabrikada Benden hoşlanan bir kız vardı gidip kıza açılmıştım biraz konuştuktan sonra kız kankası işimden dolayı aramızı bi güzel bozmuştu
10 YorumlaBir kisiden sogumam için 1 saniye yeter meslegi o kadar uzun degil
00 Yorumla
1 yılHayır asla. Her işe, mesleğe ihtiyaç vardır.
00 YorumlaEvet. Elim benden soğudu mesela. Ne yapcam bilemiyorum
00 Yorumla
1 yılGassal koca ister misiniz kızlar. Cevap verin hadi😝
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 384 cevap paylaştı.
1 yılyaptıkları işe meslek diyen bi çok kötü şey var
10 Yorumla
1 yılBir kaç meslek dışında soğumam. Ancak bazı meslekler insana sadece işinin gereklerinin dışında sorumluluk yükler onlara dikkat etmek gerekir.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılGassalle evlenir misin Beyzaa
19 Yorumla- 1 yıl
Neden böyle bir soru sordun shehwee
- 1 yıl
kendimi diziye kaptırdım 😄
- 1 yıl
Ahaha bende 2. sezonu bekliyorum baya iyidi etkisinde kalman normal 😂
- 1 yıl
şu an Baki yalnızlığındayım 💁♂️
- 1 yıl
Bende öyleyim hem yalnız hem şanssız sjsjss
- 1 yıl
Sigara da içmiyorum nasıl dertlenim ben 🥺
- 1 yıl
Aç bi damardan 😃
- 1 yıl
Onlar Anlamaz Halden
- 1 yıl
Yok Müslüm babadan filan o şarkı damar değilki
Gassalim bnden soguyan da gitsin bogazdan atlasin
14 Yorumla- 1 yıl
Ciddi misin
- 1 yıl
Soru diziden geldi aklıma
- 1 yıl
Olabilirsin tabi şaşırdım sadece iyi denk geldi
1 yılMesleğinin ne olduğuna bağlı.
13 Yorumla- 1 yıl
Diziden aklıma geldi soru shshs
- 1 yıl
Mesleğinin suçu var mı bilmiyorum ama sekreterlik mesleği yapması dayanabileceğim meslek değil ama
11 YorumlaEskortluk da bir meslek soğumak için yeterli bence :)
10 Yorumla
1 yılMesleğe gire aslında barmen falanda gerek yok öyle ilişkiye
10 Yorumla- Devamını Gör (138)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler