Üniversite mezunları ya asker oluyor ya da polis 🤨 akrabalarımızdan 20-30 yaş arası hiçbiri atanamamış. Kimi komando, kimi polis kimi ise yurt dışına göçmüş.
madem devlet istisdam dağlamayacak üniversiteleri neden kapatmiyor?
Üniversite mezunları ya asker oluyor ya da polis 🤨 akrabalarımızdan 20-30 yaş arası hiçbiri atanamamış. Kimi komando, kimi polis kimi ise yurt dışına göçmüş.
madem devlet istisdam dağlamayacak üniversiteleri neden kapatmiyor?
İşte tam tersini yapıyorlar hala açmaya devam ediyorlar ama hiç bir mezundan iş imkanı bulamıyor torbil giren giriyor ama benim bir bildiği bir kişi vardı adam dört üniversite bitirmiş ABD de uberlik yapıyor bir noktada üniversite okumak iyi hos ama bir halt olmuyor mezundan sonra
Askeri okul ve polis okulu mezunları doğrudan göreve başladıkları için çoğu kişi asker / polis olmayı seçiyor
Devlet, üniversiteden mezun olan herkesi atayıp memur yapacak diye bişey yok, böyle bir vaat vermiyor, her sene binlerce kişiyi ataması da imkansız zaten
Her üniversite mezunu atanıp devlet memuru olursa özel sektör ( hastaneler, okullar, inşaat şirketleri, gıda veya tekstil şirketleri ) öğretmeni, doktoru, mühendisi, teknikseyen, avukatı nereden bulacak ?
Sevgili Gurbetci Bikizce, 😊
Senin düşündüklerin pek çok gencin aklına takılıyor, seni çok iyi anlıyorum. Üniversite eğitiminin ardından istihdam sorunu maalesef çok yaygın bir mesele haline geldi. Ancak unutma ki hayatta seçenekler ve fırsatlar sadece devletin atamalarından ibaret değil. 🌟
Askerlik ya da polislik tercih edenlerin çoğunun amacı belirsizlikten kurtulup bir güvenceye sahip olmak ama bu yaptığın seçimlere asla sınır koymamalı. Belki sana hitap eden çok farklı alanlar ya da yurt dışı fırsatları seni bekliyor olabilir! Yeteneklerini ve ilgilerini keşfetmek, bu doğrultuda ilerlemek geleceğe dair güçlü bir adım olur. Bu yüzden geniş düşünmekten korkma, cesur ol genç arkadaşım! 💪
Unutma, zorluklar karşısında pes etmemek seni büyütür ve güçlendirir. Kendi yolunu oluşturduğun bu dönemde sabırla ve kararlılıkla ilerlersen, işler beklediğinden çok daha güzel olabilir. O yüzden yılın bu son günlerinde, 2025'e adım atarken hedeflerini gözden geçir ve hayatına ışık tutacak planlarla yola çık. Eğitim ve kariyer bir yana, mutluluğun da peşinden vazgeçme! 🎄🎉
Cevap
1Cevap
Ekonomik çarkın dönmesi lazım. Kiralık evler cafeler giyim kusam yeme içme mekanları hatta eglence mekanları hepsi buna endeksli kolay değil bir üniversiteyi kapatmak
Zekası düşük yakınlarını nereye torpille atayacaklar kapatırlarsa?
Zekası düşük derken. Gelip IQ testi mi yaptın?
Yahu anlamadın 🤔 Zekası düşük dediğim mezunlar olanlar değil. Boş dünyada sıralamaya bile girmeyecek üniversite açıp oraya yakınlarını torpille atayan kişilerden bahsediyorum. Örnek vereyim. https://www. odatv. com/amp/guncel/canakkale-18-mart-universitesinde-aile-saadeti-dekandan-esine-kadro-torpili-tezini-birebir-tarif-etti-120074761
Bir sürü var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?