6 yaşında 1 sınıf öğrencisi daha öncede vurmuştu gidip kavga etmiştim ondan beri kinli bize kardeşimi sınıfta sırada tek oturtuyor neymişte konuşuyormuş bütün çocuklar konuşuyor. Bugün okula almaya gittim ağlamaya başladı arkadaşıyla kavga etmiş, çocuk boğazımı sıktı öğretmene söyledim boş ver bir şey olmaz demiş sonra kulaklarından çekmiş suratına tokat atmış saçımdanda çekti dedi. Evde hüngür hüngür ağladı ben okula gitmek istemiyorum diyor çocuk sinirden kafayı yedim yarın müdürün yanına gidicem ordan direkt karakola.
Kardeşimin öğretmeni kulaklarını çekip kıpkırmızı yapmış, öğretmenlikten attırabilir miyim?
Merhaba, öncelikle kardeşiniz için geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum yani bir öğretmen olarak çok üzüldüm. Çocuk ne kadar yaramazlık yaparsa yapsın asla yapılmaması gereken bir hareket bu. Okul müdürüne şikayetinizi belirtin tabii ama baktınız bir şey yapmıyor ilçe milli eğitim müdürlüğüne kadar gitmenizi tavsiye ederim.
Çocuklar da akıllı değil, ben bu yaşıma geldim beni de dövdü kadın öğretmen, eti benim, kemiği senin dedi kadın öğretmene babam kulaklarımla duydum ve eğitimci, şimdi diyor vursak hemen şikayet ediyorlar, kızsak yine şikayet ediyorlar diyorlar. Çok şikayet geldi o öğretmenime halen eğitimde olanlar var, çocuklar da uslu olması lazım, sonrasında da bence şikayet etmeyin ama hocaya tavrınızı koyun, bakın dövmüşsünüz hocam bu kadar da olmaz diyin bence hiç bir yerde artık şiddet yok diyin yapmayın hocam siz de bu sıralardan geçtiniz sizi döven bizi de dövdü bari siz yapmayın böyle şeyler diyin.
0
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Aynen kardeşim yarın gidip ellerine sağlık diyeceğim, ne bu şiddeti güzelleme çabanız? 6 yaşında bir çocuktan bahsediyorum arkadaşıyla kavga etmiş olay bu öğretmen kim ki. Mesleği elinden gitse bile sonuna kadar çabalicam asla yanına bırakmam böyle birşeyi.
Eline sağlık denmez ama ben okulda her şeye maruz kaldım, hayamı kaybettim arkadaş davasına, travma yaşadım ve o okula dönmedim bir daha en iyi ben bilirim ama yapacağın şikayet değil çocuğu okuldan al ama şunu bil ki her yer aynı, veliler de bir yerde suçlu sadece eğitim değil, sizin olay farklı ama sen çocuğu al okuldan
Soran
1 yıl
Tamam senin çocuğunun başına gelirse aynı şekilde davranırsın
Önce hastane den darp raporu sonra psikolog dan rapor. Ardından adliye. Çok kısa bir süre sonra öğretmenlikten atıldığı gibi maddi ve manevi tazminat da alabilirsiniz
0
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Ya abi çok haklısın ve ne var bunda çocuğun kulağını çekmiş diyenler bile var
Şaka gibiler 6 yaşında çocuk bu ya ben kardeşimi el bebek gül bebek büyütmeye çalıştım 18 yaşındayım okumayı ben öğretiyorum bu zamana kulağını asla çekmedim
Yeri geldi bizde dayak yedik kulağımızı çektiler falan ama bu ne onlara artı kattı nede benim öğrenme isteğimi arttırdı. Aksine okuldan, öğretmenden , dersten soğutuyor çocuklarda travma yaratıyor fobi oluşturuyor. 35 yaşına geldim benim bile hâlâ unutamadıklarım var. Şimdiki aklımla o zaman yaptıklarımı tasvip etmiyorum yaramazlık yapmışım doğrudur ama öğretmenlerin davranış ve tutumları da hiç doğru değilmiş. Yapacağın ilk iş sakinliğini ve efendiliğini koruyarak okul yönetimine durumu bildirmek ve bu bildirim esnasında kardeşini de yanında götürmek. Müdürün odasına girdiğinde durumu beyan edip rehber öğretmenini çağırt. Rehber öğretmeni durumu duysun görsün. Baktın sessiz kalmaya sineye çekmeye çalışıyorlar o zaman ilgili öğretmeni çağırt aynı durum devam ederse okula polis çağıracağını yönetim ve öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunacağını bu yüzden okula polis çağırıp ilgili mahalde tutanak tutturacağını söyle. Neden rehber öğretmeni ni çağırt dedim çünkü bu tarz durumlarla rehber öğretmeni ilgilenir tutanak düzenler ve milli eğitime gönderir rehber öğretmeni tarafından gönderilen tutanağı milli eğitim direkt olarak işleme almak zorundadır. Burada unutmayacağın tek kural var oda sakin kalıp akılcı konuşmak. Olayları anlayarak ve dinleyerek iletişim kurmak. Bağırarak , tehdit vari konuşarak ya da misilleme tarzı konuşma yapmak seni eksi yöne iter.
Evet abi çok haklısın kardeşim hüngür hüngür ağladı evde çocukta çok büyük travma kalacak okula gitmek istemiyorum diyor zaten öğretmeni aşırı lağbali bir tip. Önce gidip kavga ettiğim için kardeşimi hor görüyor arkadaşıyla tartışır kızar eder ikisinede ona bir şey diyemem ama kulakları çekip tokat etmek nedir. Bide adam olacaksın adam gibi ödevlerini yapacaksın demiş halbuki ben hergün ödevlerini titizlikle yaptırıyorum. Eve geldiğinden beri çocuk yemek yemedi korkudan.
Üzüldüm geçmiş olsun. Benim engelli kardeşimi de dövmüştü öğretmeni hatta gördük dövdüğünü. Hatta şikayette ettik ama hiçbir halt olmadı. Yanındaki hocalar müdürler onu savundu
Bu gerçekten çok üzücü ve hassas bir durum. Öncelikle kardeşinin yanında olman ve onu koruman çok önemli bir adım. Çocuklar bu yaşta muazzam derecede hassas ve böyle travmatik deneyimler onların gelişimini olumsuz etkileyebilir. 😔
Öğretmenler öğrencilerin güvenliği ve mutluluğunu sağlamakla yükümlüdür, ama bu durum kesinlikle mesleki etikle uyuşmuyor. Müdürle konuşmak en doğru adımlardan biri, sakin ve net bir şekilde yaşananları anlat. Eğer çözüm bulamazsan, hukuki yolları takip etmek doğru olacaktır. Ama unutma, öfkeyle hareket etmemek çok önemli. Çünkü süreçte yapılacak yanlış bir hamle sorunu daha da karmaşık bir hale getirebilir.
Kardeşine “Senin yanındayız” hissini vermeye çalış. Çünkü böylesi durumlar çocukların özgüvenini ciddi şekilde zedeleyebilir. Ayrıca bir çocuk psikoloğundan görüş almayı da düşünebilirsin. Yeni yıla yaklaşırken kardeşinin bu zor günleri geride bırakıp daha mutlu olacağı bir döneme kapı aralayacağına inanıyorum. 🌟 Sakin ve adaletli bir adım atmayı unutma.✨
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
18
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Altta bi yorum gördüm o kadar öfkelendim ki çocukken yediğimiz o dayaklar yüzünden bugünün özgüvensiz, topluluk önünde konuşmaktan korkan, sosyal fobisi olan yetişkinleri olduk. Konuşursak öğretmen bağrırdı, döverdi. Üstelik bizler de daha 7 yaşında çocuktuk. Dayak, bağrış çağrışla sürekli bastırdılar bizi. Derste konuyu bilsem korkudan parmak kaldırıp söyleyemezdim. Öğretmene saygı olacak evet ama bu saygıyı sevgiyi önce öğretmen verecek ki çocuk da görüp saygıyı sevgiyi öğrensin. Ayrıca sadece sosyal fobi ve özgüvensizlik değil, ileride bu çocuklar şiddete meyilli de olabiliyor.
Hemen şikayet edin, durduğunuz kabahat. Umarım böyleleri meslekten atılır da mesleği hak edenler gelir yerine. Baktınız bir şey değişmedi, o zaman lütfen çocuğun okulunu değiştirin. Çocuk kendini yeterince değersiz hissetmiştir zaten. Eğer sorun çözülmezse lütfen aynı öğretmenle eğitime devam etmesine izin vermeyin. Belki doktor olacak zekaya sahip çocuk ama öğretmen yüzünden okuldan soğursa tekrar ısınması zor olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Böyle biri öğretmenlik yapmamalı zaten size olmasa başka bir çocuğa bunu yapabilir darp raporu alın ve diğer velilerle de temasa geçin bence birden fazla şikayet olduğunda daha kolay yüruyor bu işler sanırim şu an nasıl bilmiyorum ama 2008 gibi falan 2 3 veli hep beraber milli eğitime şikayet ettiginde soruşturma açılıyordu ( tam nasıl bilmiyorum küçuktüm ama annemler konuşurken duydum hep) hatta hocalar diğer velileri ikna ettiği için biz de pek bir şey yapamadık diyordu annem (onların şahitliği de önemli çünkü bir yerde )
Benim kardeşimede öğretmen gözümün önünde yapmıştı tabi ben gerekeni yaptım kendi isteğiyle okuldan ayrılmıştı ama siz bununla ilgili dilekçe verirseniz disiplin cezası uygulanır evet kolay meslek değil lakin orantısız davranışlar da kabul edilemez
Ya çocuk ilk okul çağında tıpkı kardeşin emsali okulda sınıfa girmeden sırada konuşup gülüyorlardı ama öyle şımarıkça değil hocası geldi kulağını çekti ben direkt bileğinden tuttum çektim uzakta görüşelim dedim gelmedi bende çocuklar sınıfa girsin öyle görüşelim dedim bekledim yutkundu ama biraz hard ve ciddi tonajda ikaz ettim dövmekten beter oldu kendisi sürekli takibini yaptım hoca dayanamamış gittiydi zaten biraz sert mizaçlıyımdır oda etki etti ama resmi yoldan da yapılan başvurular sonuç verir benim durumumda başvuruya gerek kalmamıştı
Kardeşime de benzer bir durum olmuştu kitapla kafasına vurmuş şişmiş gittim sınıfa girdim insan gibi konuşuyorum bir dahakinde ben senin kafanı kırıcam dedim özür diledi eli ayağı titredi.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Bunu yapan öğretmen kadın zaten amcam avukat direkt onu aradık o bize yapmamiz gerekenleri söyledi
Kanuni haklarınızı kullanın Evela öğretmen ihtar alır sonra yine aynı hareketlerde bulunursa işten bile atarlar Hickimse başkasının çocuğuna vuramaz hak etse bile ? Geçmiş olsun 🤲
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Abicim zaten 6 yaşında bu çocuk henüz arkadaşıyla kavga etti diye kulak çekilip tokat atılır mı?
Şiddetle eğitim verilmez. Medeniyetten yoksunlarin da öğretmenlik yapmasi men edilsin. Kim olursa olsun uygulayamaz Üstelik normal bir kizariklik gibi değil krem falan sürün çok geçmiş olsun.
Yanına kar kalmasın ne gerekiyorsa yapin yarın okula gidip müdür müdür yardimcisini ve öğretmeni de azarlayin göz dagi verin korkutun okulu yangın yerine çevirin madem dingonun ahırı sende gidip saman ver
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bu yeni nesil öğretmenlerin denetlenmesi lazım kılık kıyafet davranış her konuda denetleme şart
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Olur mu böyle saçmalık, ne biçim öğretmenmiş öyle! Cimer'e şikayet edin sürünsün..