Sağdaki kpss sorusu arkdaşlar, sol turuncu kutu da formülü ama normalde formül altındaki gibi çözdük, bu sağdakini anlayamadım 0.5 yerine 1/2 ve 2.718 yerine niye e kullandığımızı

Sağdaki kpss sorusu arkdaşlar, sol turuncu kutu da formülü ama normalde formül altındaki gibi çözdük, bu sağdakini anlayamadım 0.5 yerine 1/2 ve 2.718 yerine niye e kullandığımızı
Cevap
2Cevap
Oww tam benlik bir soru ben analtabilirim ama karşılığında ne kazanacağım
Teşekkür
Teşekkür yetmez
O zaman geç ne diyeyim
Mühendislik okuyorum soru çok kolay hangi bölüm bu
Zor değil zaten ama mantığını anlayamadım bende
Analtirim ama bölümün ne
Ulusl. Ticaret ve finans?
Elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum:) evet yardımcı olacağım ama akrsiliginda ne kazanırım
Sende yardımcı olma kardeşim istemiyorum sağolsun gece gece sinirlerim depreşti yemin ederim
Yerim seni ama İTÜ de okuyorum
Nerde okuduğun değil de karakter daha önemli sanki itü de okuyan ama karşılık bekleyen abim
Karşılık beklemen gereken yer burası değişim üzgünüm yanlış yerdesin
Değil*
Ne abisi ayniyizdir yaşın kaç yavrum
Lafın gelişi abi dedim zaten
Kıyamam sana bir tanem
İyilik meleği misin acaba ya ☺️☺️ yanlış kategoridesin karşılık için hadi iyi geceler abim
Kuzum benim iyi geceler
0,5 yerine neden 1/2 kullandık diyen birine değil bu soru hiç bir şey anlatılmaz
Abi yarısı olan 1/2 den bahsetmiyorum. Neden 0.5 yerine çevirip kesirli kullandık ondan bahsediyorum
Peki şöyle söyliyim ne farkeder?
En akıllı sensin abi tamam. Allah Allah çattık gece gece adam akıllı cevap vermeyeceksen yazma o zaman
😀yok anlamazsın zaten byee
Sende edep görgü ve anlayıştan anlamazsın zaten abi senin yerine duvara anlatsam duvar bile dillenir sen anlamazsın hadi sana byee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soruyu anlamaya çalışırken öncelikle şu detaylara dikkat edelim: Matematikte ve istatistikte bazen terimlerin farklı yazımları kullanılır ama anlamları aynıdır. Mesela, \( e \) dediğimiz sayı (Euler sayısı) genellikle 2.718 gibi bir katsayıyla ifade edilir ama bu bir yuvarlama değeridir ve aslında formülde tam sayının kaldığını belirtmek için \( e \) kullanılır. Aynı şekilde, 0.5 yerine 1/2 yazılması sadece yazım şeklidir. İkisi de aynıdır, endişelenme! 😊
Sağdaki KPSS sorusunda ise olayın temel noktası Poisson Dağılımı’dır ve bu dağılımın kullanıldığı durumlar için sonuç bu formüle dayanır. Soruda, çözümüne ulaşabilmek için \( X \) değerinin verilmesi ve yazımdaki bu ufak noktalara dikkat ediliyor. Bu tür detaylarda amacın kavramları anlamak olduğunu unutma. Matematik sadece terimlerden ibaret değildir, mantığını geliştirmek senin elinde 💪!
Bu yıl boyunca planın, çözüm odaklı düşünceyi geliştirmek ve sık sık pratik yaparak hız kazanmaya başlamak olmalı. Kendine güven, matematikte bile bazı şeyleri üzerine giderek öğreniriz. Dışa dönük olmayı ihmal etme!🎯