Öğretmenler neden değersizleşti?

Ben yeni atanmış bir öğretmenim. Derse girdiğim zaman, bazı sınıflardaki öğrencilerime laf dinletemiyorum. Ders anlatmak istiyorum ama ne yaparsam yapayım, sınıfı bir türlü susturamıyorum. Öğrenciler, derste birbirlerini dövüyorlar. İdareyle konuştum, idare onları çağırıp konuştu ama hiçbir işe yaramadı. Derste çığlık atan, durduk yere bas bas bağıran öğrenciler var. Bana hakaret eden öğrenciler bile var. Derste susmayanlara eksi veriyorum, bazılarının velileriyle konuşuyorum ama veliler çok ilgisiz ve üstelik, beni suçluyorlar. Halbuki ben, hiçbir öğrencime karşı saygısızlık yapmadım. Bana hakaret eden öğrencime bile uyguladığım yaptırım en fazla eksi vermek oldu. Çünkü diğer öğretmen arkadaşlarım, bana: "Veliler, en ufak bir şeyde öğretmenleri Cimer'e şikâyet ediyorlar. O yüzden dikkatli olun." demişlerdi. Sürekli dersten çıkıp lavaboya gitmek istiyorlar, acil durumlar dışında izin vermiyorum, sürekli ısrar ediyorlar. Hatta benden izinsiz lavaboya gidip gelen bir öğrencim olmuştu. Velisine söylemiştim. Velisi, her zamanki gibi beni suçlamıştı. Beni, Cimer'e şikâyet etmekle tehdit etmişti. Eğer öğrencilerimden birine lavabo izni verirsem ve Allah korusun, başına bir şey gelirse ben sorumlu tutulurum. Erkek öğrenciler, birbirlerini döverek ve birbirlerine zarar vererek oyun oynuyorlar. Bu nasıl bir oyun anlayışıdır? Bizim zamanımızda seksek vardı, yerden yüksek vardı, ebelemece vardı, kutu kutu pense vardı, yağ satarım bal satarım vardı. Bizim zamanımızda, öğretmen ne derse dinliyorduk. Öğretmen kızmasın diye derste konuşmaktan çekiniyorduk. Bizim zamanımızda öğretmenlerimiz, konuşanları sıra dayağına çekiyordu. Artık sıra dayağı yasaklandı. Şiddet yanlısı biri değilim, yanlış anlaşılmasın. Ama bu devirde akran zorbalığı aşırı bir şekilde artmış durumda. Öğrencilerime laf dinletene kadar gırtlağım patlıyor, boğazım ağrıyor, bazen sesimin kısıldığı bile oluyor. Sizce öğretmenler neden değersizleşti? Bu duruma nasıl bir çözüm bulunabilir?

Öğretmenler neden değersizleşti?