Cfa, spl ve banka?

Öncelikle herkese merhaba. Lütfen dalga geçmeden bu konular hakkında bilgi sahibi ve yön gösterebilecek kişiler yorum yapıp yardımcı olursa çok sevinirim. Tahmin ettiğiniz gibi yeni mezunum ilk sorum da burdan. bankaya girip nasıl yükselebilirim? girmeden önce almam gereken sertifika veya eğitim var mı? bankada yeni çalışmaya başlayacak birisine tavsiyeleriniz neler olur? muhasebe finans öğrencisiyim.

şimdi gelelim diğer konuya sermaya piyasası düzey 1 2 ve 3 sınavları. öncelikle bu sınavlar belirli tarihlerde mi açılıyor yoksa istediğimiz zaman diliminde başvuru yapabiliyor muyuz kaç saattir bakıyorum fakat beceremedim. direkt düzey 3 kayıt yapabiliyor muyuz? yoksa sırayla önce 1 ve 2 yi mi bitirmek gerekiyor? yine bu sınav içinde tavsiye ve desteklerinizi bekliyorum.

Birde en zoru cfa sertifikası. bunun için iyi derecede ingilizce öğrenmek gerekiyor sanıyorum ki. peki bu sınava nasıl kayıt oluşturabiliriz? yine belirli tarihlerde mi oluyor? sınav kaç aşamalı soruları çok mu zor? klasik test veya nasıl oluyor sınav? kayıt yaptığımızda öncelikle ders alıyor muyuz pdf veya video anlatımlı olarak çalışmamıza yardımcı olacak belgeler var mı sadece sınav için mi kayıt oluyor? sınav yüz yüze mi online olarak mı yapılıyor?

benim bunları almam lazım fakat etrafımda bana yol gösterecek bu bilgilere sahip olan birisi yok. bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden

Cfa, spl ve banka?