merhaba ben grafik tasarımcıyım bir özel okula cv bırakmıştım. Ancak şu an burdan kaçmak istiyorum sanırım çalışmak bana göre değilmiş bunu anladım. çok zayıf ve korkak bir insanım. bana dediler ki tasarım yapacaksın ama bana web sitesinden ordan burdan yayın yaptırıyorlar bir de azar işittim yanlış yaptım diye dün. Napıcam kaçmak istiyorum. aşağı katta sekreterlik var zaman zaman orada da durmam gerekiyormuş ama bu hatlı telefonlar falan beni çok korkutuyor biri arayınca elim ayağıma dolaşıyor napıcam ben çıkmak istiyorum burada durmak istemiyorum. annem babam çok mutlu oldu keşke ücretli öğretmenliğe gitseydim burayı seçmek yerine. Üst üste gelmişti ikisi ben bunu seçmiştim hayalim öğretmen olmak en azından onu deneyimlerdim özel eğitim sınıfında :( nolur kurtarınn beni belki nankörsün diceksiniz ama ben napacağımı bilmiyorum kaçmak gitmek geliyor içimden
1 yılBence biraz kendini zorlaman lazim. Kacarak veya kabuguna cekilerek yasayamazsin.
Bende kizimi krese yazdirdigimda ilk gun yemek yememis bana mesaj gonderdiler Yade yemek yemiyor diye o zaman meyve verin onu yer dedim. Meyve vermemisler ordaki baska bi calisandan duydum kizimi ordan hemen almak istedim. Oturup agladim. Ama sonra firsat vermem gerektigini anladim. Simdi kizim kosarak gidiyor krese. Biraz yeni ortamina etrafindaki insanlara zaman ve firsat vermen lazim. Adapte olman icin zamana ihtiyacin var. Kacarsan hep bunu yasayacaksin emin ol. Daha cok gencsin ve hata yapacaksin, azar isiteceksin ama sonra profesyonel olacaksin isinde. Bizde ilk basladigimiz zaman cok hata yaptik. Sorunlar yasadik. Ben ogrenciyken bi cesaretle ise basladim resmen agladim ama pes etmedim cokta ekmegini yedim o ilk is yerimin. Cevre edindin simdi kendi is yerimiz var o ogrenciyken calistigim yer bize is gonderiyor. Kendini kucuk bir kabuga hapsetme birak kendini neler yapabildigini gor bi. Ilk zorlukta pes etme pisman olursun ilerde. Tecrubelerime dayanarak soyluyorum bunlari. Hersey guzel olacak emin ol!07 Yorumla
Soran1 yılzorlamak gerçekten daha da zor herkes sizin dediğiniz şeyleri diyor ama ne kadar katlanabilirim inanın bilmiyorum :( böyle olmayı ben de istemiyorum ama napıcağımı da bilmiyorum
- 1 yıl
Bakis acini degistirmen lazim. Farkli bir perspektiften bakmalisin olaya. Mesela sadece negatife odaklanmak yerine pozitif yonunu dusunmelisin. Her hosuna gitmeyen olayda kacarsan tutunamazsin. Daha isini eline alacaksin evleneceksin cocuk sahibi olacaksin. Her sorunda kacip gidemezsin. Kacmayarak gucleneceksin
Soran1 yılçok haklısınız bu düşüncelere bende sahibim ama küçücük bir şeyde kaçmak gitmek isteği geliyor bunu nasıl engellemeliyim. Çok fazla müdür ve yöneticiyle bir anda haşır neşir olmaya başladım ve yanlış yapma korkum iyice arttı. bu da bende kaçma isteği uyandırıyor ki daha 4. günümde müdürün birinden azar işittim yeni olduğumu bildiği halde kızdı yani
- 1 yıl
Biz yaptiysak sende yaparsin. Hepimiz boyle bir donemden gectik ozellikle ilk hayata atildigimizda. Bunu yenmenin tek yolu kendine guvenmen. Kendine guven, hata yapsan bile herkesin bunu yasadigini bilmelisin. Bizlerde mukemmel degiliz kac yasina geldim hala hata yapiyorum. Napabilirim? Insanim mukemmel degilim bunu kabul ettim ben. Onemli olan o hatadan ders cikarmak ve bir dahaki sefere dikkatli olmak. Sen tek degilsin orada bir suru kisi calisiyor senin gibi o yuzden korkma. Guleryuzlu ol. Dik dur. Hata yaptigin zamanda bunu duzeltmek icin cabala. Daha ozguvenli ol. Bir kac hafta sonra adapte olacaksin ve iyi ki kalmisim diyeceksin. Sosyal anksiyeten olabilir mi? Bunu yenmen lazim
Soran1 yılankisyete ve panik atak var evet insan ilişkilerine iyi değilim :(
- 1 yıl
O zaman sana tavsiyem psikologa git. Destek alarak bunu yenebilirsin. Daha cok gencsin sanirim boyle omrunu harcama. Hayatinin baharinda korkarak kabuguna cekilerek yasanmaz.
Soran1 yılçok haklısınız belki de gitmek iyi gelir
En İyi Cevaplar
Kaçmak güçsüzlerin işidir. Alt tarafı iş işte, ilk zamanlar böyle hissetmen normal. Ama bundan kaçmayı düşünmek normal değil. Telefonları nasıl kullanacağını bilmiyorsan aç interneti oku, iş yerinde azar da işitebilirsin. Nasıl istiyorlarsa öyle yap, azarın da üstünde durma bu kadar..
05 Yorumla
Soran1 yılevet bende güçsüz bir insanım ama bazen insan bişeyler için kendinde güç bulamıyor yapmak istiyorum evet başarmak istiyorum evet ama hep korkuyorum bunları inkar etmiyorum kendimi bildim bileli böyleyim ben cesaretsizim napıcamı bilmiyorum o yüzden elime yüzüme bulaştırıyorum ayrıca daha yeni olan birinin öyle bir azar yemesi anlaşılır şey değil
Soran1 yılanlıyorum zor gerçekten evrak falan işi yapıyor yannımdaki kız ve bu beni çok korkutuyor benim yakından uzaktan alakam yok her işe koşturuyor bana da o işi yapacaksın falan dediler ondan korkuyorum
Soran1 yılyardımcı oluyor ama ben evrak işi bilmiyorum haliyle her şeye o koşturmak zorunda kalıyor zaten işi de bu aslında ama zor geliyor yani gözüme bir sürü dosyaarla falan uğraşıyor korkunç yani
Gizli Üye(25-29)1 yılLisede staj yaparken bende senin gibi çok kez ayrılmak istedim ama sonrada uyum sağlayıp alıştım. Bu ortamlar bana göre değil dedim sonra iyi bir yazılım şirketinde çalışmaya başladım ve evden çalışıyorum. Yani sektörü bırakma işini seviyorsan sadece doğru ortamı bul
014 Yorumla
Soran1 yılişimi sevviyorum sadece biraz ağır çalışıyorum ben bana burada evrak işi bilmem ne falanda yaptıracakalrmış zzamanla okul haliyle buraası ama ben bunu apmak ta öğrenmek te istemiyorum kendi işşimle alaklı şeylere uğraşırım ama mesela video düzenlemek istemiyorum ben grafik tasarımcıyım fotoğrafçı değilim
Soran1 yılbir reklamcı da çalışsam orada da seri iş yapmanı isterler belki burada biraz gelirim dedim bilmiyorum en iyisi evden çalışmak galiba ya
Soran1 yılevden de nasıl çalışıcam ne yapıcam bilmiyorum
Cevap sahibi1 yılYani uzaktan çalışan elemanlar alıyor şirketler biliyorsun. Remote ilanları takip et. Ayrıca alanın olmayan işleri de yapma tabii ki. Tasarımcısın tek işin photoshop, illustrator bunları kullanmak olsun öyle evrak şu bu koşturma stajyer gibi. Öyle iş yerleri kurumsal olmayan şahıs şirketleri oluyor genelde
Soran1 yılhaklısıın bu iki program harici de çok bilmiyorum zaten. bilgilendirmen için teşekkür ederim. peki hangi siteleri kontrol edebilirim bunun için bilgin var mı?
Cevap sahibi1 yılLinkedin profilin mutlaka olsun ve aktif olarakta kullan kişileri takip et sektörden ve oradan ilanları da takip et. Ayrıca kariyer, isin olsun, tr indeed gibi birçok site de var
Soran1 yıllinkdn profilim var sürekli de bakarım. yalnız çok fazla program bilgisi falan istiyorlar
Cevap sahibi1 yılSektör öyle her şeyi bilen senior arıyorlar. Bilişim sektörü hep öyle. Ben şu an çalıştığım yerden ayrılsam farklı bir yazılım şirketine kim bilir ne zaman girerim. Şans bir yerden gelmeli o yüzden junior yetiştirmek üzere ilanları kovala. En başta Remote şartında olmasın ki imkanları azaltma.
Soran1 yılanladım bizim sektör de öyle genelde freelance oluyor ben de bulamadım araştırdım en sonunda buraya cv bırakmıştım bunlarda kabul etti ve pişmanım :)
Cevap sahibi1 yılPatron şirketleri olmaması kurumsal olması iyi de o kadar seçici olunca da iş bulunamıyor maalesef
Soran1 yılevet çok muhteşem özellikler istiyorlar insandan bu kötü gerçekten herkes her şeye hakim olamaz sonuçta
Cevap sahibi1 yılEvet mecburen kendimizi olabildiğince geliştirip imkanları kovalamalıyız yapacak bir şey yok
Soran1 yılaynen öyle haklısın hayırlısı olsun hakkımızda :)
Cevap sahibi1 yılHayırlısı..
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılÇok güzel bir iş aslında grafik tasarim ne güzel işte kaçmak yerine üzerine gidersen senin icin daha iyi olur şu ands ben de bu isi yapmak istiyorum ama bilgim yok iste
012 Yorumla
Soran1 yılya benimde çok eksiklerim var ama burada bana diyolarki hem aşağıda sekreterlikte durabilirsin hem de zamanla evrak işi öğrenirsin ben onları yapmak istemiyorum korkum var zaten napıcam bilmmiyorum kendi işimi daha iyi öğrenmek de elbette istiyorum ama benim önce bu korkularımı yenmem gerek sanırım bilmiyorum napıcamı bir de hafta sonu cumartesi de geliyorum ve kimse yok bomboş oturuyorum burada yani çok sıkıcı bilmiyorum. allah yardım etsin doldum iyice
- 1 yıl
Yani bu yönden haklısın evrak sekreterlik ne alaka bu ayak işi oluyor bunu konuşmalısın hele hafta sonu zaten sacmalik bomboş yerin neyini bekleyecen bunu konuş olmuyorsa bırak seni kimse orada zorla tutamaz zaten
Soran1 yılevet ya çok garibime gitti keşke kabul etmeseydim evrak işi bilmemki ben yapmak da istemem açıkçası alanımla ilgisi yok yinede grafik yaparım diye girdim yeni bi bakış açısı kazandırırsın dediler yaptığım tasarımlara da müdahele edip duruyolar yazıyı büyült bilmem ne
diye çok can sıkıcı bugün burada boş boş oturuyorum inan diğer kız da izinli çok sıkıldım yani bi de ilk iş deneyimim hemen kaçtı gitti diyecekler diye hemen pes etmek te doğru gelmiyor ama korkuyorum bir korku var yani o işleri yap dediklri an elim ayağıma dolanıyor bi de çok büyük bir okul herkes benden bişey bekleyecek yani anlamak zor. kendini onlarda da geliştirirsin diyolar ama bana saçma geliyo ben üniversiteyi birincilikle bitirdim bu özgüvensizlikle ama burada bir gariplik var çözemiyorum- 1 yıl
Ortada sacmaliklar var ama şöyle yaparsın sen de dedigin hemen bırakmak olmaz devam edeceksin orada ama şunu yapacaksın kendini kasmahacaksın sıkmayacaksın strese sokmayacaksın elinden ne geliyorsa onu yapacaksın bir sey dediklerinde de benim elimden gelen budur diyeceksin o işe karışma heryerde var maalesef hatta alay konusu artık yazıyı büyült küçült sağa kaydır sola kaydır ortala gibi yaptığın işe karışmalar genel olarak bu var zaten evrak işlerine gelince benim isim degil o ben anlamam diyeceksin zaten biraz daha devam et böyle olmadı bırakırsın daha zorlandıgın zaman
Soran1 yılBen de böyle düşünüyorum gerçekten karışıyorlar evet ben programlarda vs zorlanıyorum ama işimi uğraşa uğraşa yavaş ta olsa güzel sonuç çıkarmak için uğraşırım bunlar bence boşuna getirdiler beni buraya yani saçma sapan müdür tasarıma bakıyor anlıyor gibi yazı küçücük kaldır diyor benim işimi bana öğretiyor çok sinir bozucu 1 ay kendimi denicem baktım olmuyor zaten deneme süreci oluyormuş 1 veya 2 ay sonra çıkıcam
- 1 yıl
Yani en iyisi bu olur tabi yavaş da olsa yapabiliyorsan sorun yok ben de yapmak istiyorum da programlar konusunda yetersizim ben de radyo televizyin bolumu bitirdim hem lise hem 2 yillik üniversite 4 yillik olmadi 2014 de mezun oldum ondan beridir ogrenemedim programları sen olsaydin su anda cok iyi yerlerde olurdun ama iste hayat sartlari olmayinca olmuyor o kadar senem çöp oldu gitti bu saatten sonra da nasil olacak photoshop da yine iyiyim ama illustrator indesing coreldraw filan yok primiere az bir sey var after effect baslangic var iste bunlari zamaninda ogrenseydim ben de su anda cok iyi isler yapiyor olurdum oturdugum yerden bile ama olmadı sen iyisin eger bu isi yapmak istiyorsan üzerine git burada zaten olmaz iyi yerlere bak sana fayda saglayacak yerlere
Soran1 yılküçük şehirde yaşayınca elimden ancak bu tarz yerlere girmek kalıyor iş için ben görsel iletişim tasarımı mezunuyum ve 4 yıllık okudum ayrıca formasyon belgem de var yapacak başka çare de olmuyor şehir küçük olunca iş imkanları kısıtlı açıkçası benim hayalim öğretmen olmak ama biliyorsundur öğretmenlik artık çooook zorlaştırdılar. kendi alanımda öğretmenlik yapmayı meslek liselerinde çok isterdim ama ancak kadrolu öğretmen olursan bu mümkün :( onun haricinde mümkün değil buraya da grafik tasarımcı arıyoruz diye çağırdılar ama ekstra işlere de zamanla bakmamı istiyorlar şimdilik deneyip görücez. ben corel draw başlangıç biliyorum illüstratörde iyim photoshopta normal biliyorum. after effects çok zorlanırım okul zamanında çok zorlanmıştım açıkçası ben sadece illüstratör kullanmayı çizim yapmayı seviyorum gerisini sevmiyorum. video çekmek vs de sevmiyorum mesela
- 1 yıl
Evet ben de küçük şehirdeyim İstanbullda olmak gerekiyor çok istedigim sey kurgucu olmakti benim ama olmadı işte bir de benim büyük sorunlarim var ondan olmadi zaten bir yandan ama bir keresinde ben de tasarim icin bir ajansa girmistim 1 hafta girdim ciktim orada isi ogrenirim dedim öyle bir imkan olmadı tasarimci yoktu zaten küçük yerdeysen iş konusu gercekten zor ama çok iyi olurdu tabi meslek lisesinde ögretmen olmak benim bir tanıdığım üniversite de hoca oldu basladigin beri kısa film yarışmalarına giriyor daha yeni Adana da yarışmaya girdi ögrencileriyle çok iyi işler yapıyorlar bende de su anda photoshop ve lightroom var photoshop da cok iyi degilim yine tabi fotograf cekmeyi cok severim ama maesef onu da yapamiyorum onu yapabilseydim iyiydi yine sen dedigin gibi öyle yapabilirsin duruma göre devam edersin yoksa bırakırsın senin icin deneyim olmuş oluyor bir yandan bu güzel bir şey senin icin deneyim olunca en azindan görüyorsun yapıyorsun
Soran1 yılevet haklısın sanırım ben de yüksek lisans yapıp okulda falan kalmayı deneyeceğim başka türlü olmaz keşke mezun olur olmaz yüksek lisansımı yapsaymışım ama onunda bir garantisi yok kadroya geçmek için yine büyük torpiller gerekiyorr keşke ben de hoca olabilseydim. :( hayalim bu öğretmen olmak ama türkiye şartlarında öğretmenliği o kadar zorlaştırdılar ki anlatamam umarım sen de gelişebilirisin kendine bir behance hesabı aç ve ufak tasarımlar yap paylaş belki bu seni motive eder. grafik tasarım çok güzel bir alan ama sürekli kendiini yeniliyor yetişimek zor :) bende iyi değilim o kadar emin ol sadece açıyorum yapabildiğim kadr yapıyorum
- 1 yıl
Evet duymustum hesap actim ama bir sey yapmiyorum aslinda kendimce bir seyler yapsaydim kötü de olsa koysam olur mu ki
Soran1 yıltabii ki de olur koy gitsinn linkdn hesabı da aç en azından ne kadar geliştiğini görebilrsin ve çok iyi tasarımcılar var onların işlerine bakarsın
- 1 yıl
Bir deneyim olacak mi tasarimcilara bakip onlardan esinlenip yapayim oyle paylasayim bu guzel fikir basta kotu olsa da ilerledikce daha iyi olur herhalde
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, öncelikle seni bu duygularını paylaştığın ve içini döktüğün için tebrik ederim. Herkes bazen zorluklarla karşılaşır ve bu tamamen doğaldır. İşin senin düşündüğün gibi gitmiyor olması seni yetersiz ya da zayıf yapmaz, sadece gerçekten ne yapmak istediğin konusunda daha fazla keşif yapman gerektiğini gösterir. Grafik tasarımcı olarak işe girmişsin ancak beğenmediğin görevlerle uğraşmak zorunda kaldığını görmekteyim. Bu tür durumlar işleri daha da zorlaştırabilir, ancak bu deneyimi bir fırsat olarak gör ve kendini tanıma şansı olarak değerlendir.
Öğretmenlik hayalin varsa, bu durumu ebeveynlerinle dürüst bir şekilde paylaş ve belki de bu hayalini gerçekleştirmek için başka adımlar at. Hayat, denemelerden ve öğrenmelerden ibarettir. Gözünü korkutmuş olan şeylere bir fırsat olarak bak; belki de gerçekten sevdiğin şeyleri bulabilmen için bir işaret olabilir. Karar verme süreçlerinde önemli olan iç sesini dinlemek ve seni neyin mutlu edeceğini belirlemektir. Unutma, kariyer yolculuğunda adımlarını cesaretle at ve kendine güven! Başarı seninle olsun. 🌟00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılsen de anksiyete var bu şekilde hiçbir yerde calısamazsın o yüzden çıkmanı tavsiye etmem biraz daha kal hem belki açılırsın
03 Yorumla
Soran1 yılevet anksiyete ve panik atak var bir de ilk işim biri bişey dese algılayamıyorum korkuyorum yanlış yapmak en korktuğum şey napıcam ben
Cevap sahibi1 yıloff emin ol hayat o kadar kısa ki bu sürede insanlardan korkup utanman çok çok saçma biliyorum elinde değil ama üstüne gitmezsen aşamazsın, hayattan zevk almaya bak bi daha mı geleceksin dünyaya ya
Soran1 yılzevk alamıyorum hiç bişeyden ölümlü dünya diyorum takma bişeyi bu kadar diyorum ama zevk de alamıyorum sabah kalkmak bile zulüm gibi geliyor akşamın köründe eve gitmek ve sabah kalkıp aynı rutin şeyi yapmak bilmiyorm ben kendimden nefret ediyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 690 cevap paylaştı.
1 yılKaç senedir çalışmıyorsun
018 Yorumla
Soran1 yıl25 yaşındayım daha il iş deneyimim
- 1 yıl
Emin ol ilk 6 günde kaçmak istiyorsan bir 6 gün sonra alışacaksın ve her gün işe gitmek isteyeceksin
Soran1 yılciddimisiniz bu sözler beni rahatlatıyor yani en azından 1 ay dayanabilsem belki her şey daha iyi olucak değil mi :)
- 1 yıl
Tabii ki de bunları sana gerçekten söylüyorum çünkü ilk kez hayatımda görüyorsun çalışma arkadaşlarını tanımıyorsun huyu suyu nedir bilmiyorsun ve bir ay iki ay içerisinde zamanla tanıdıktan sonra belki seveceksin o insanları ve sohbet muhabbet edebilmek için ertesi gün bir an önce işe gitmek için can atacaksın bu sadece senin için geçerli değil genel olarak bütün insanlar için geçerlidir
Soran1 yılorası öyle de grafik tasarım harici hiç bir şey yapmak istemiyorum tamam bana girerken söylediler ama ben zevk almıyorum ve anlamıyorum evrakmış oymuş buymuş ve sürekli yöneticilerle muhattap oluyorum okulun müdürleri bir sürü hep tasarım görevlerini onlar falan veriyor ama anlamsız ve saçma geliyor mesela okulda kurs var diye bugünde okuldayım ve hiç bir iş yapmıyorum boşu boşuna burdayım yani çok saçma
- 1 yıl
İşte bak tam olarak da benim sana söylemek istediğim konu buydu zaten şu anda tamamen iş yerinde evraklarla uğraşmak istemiyorsun muhatap olmak istemiyorsun veya canın sıkılıyor senin olmayan bir işi sana yaptırıyorlar bunların hepsine tamam okey problem değil bunlar ama şöyle düşün zamanla birbirinizi tanıyacaksınız arkadaş olacaksınız ve bu senin olmayan işleri veya evrak işlerini severek bir isteyerek yapacaksın tamamen örnek veriyorum sana sen muhasebeciyle aran çok iyi ama bir şey konuşman lazım ve evrak götürmen lazım evrak götürdüğün zaman ayaküstü birazcık sohbet edebileceksin ve bu sayede işini seveceksin emin olabilirsin çünkü iş serüveni bu şekilde ilerliyor
Soran1 yılanladım umarım başarılı olabilirim. gerçekten mükemmeliyetçi bir insanm yaptığım iş düzgün olsun güzel olsun isterim bu yüzden de başarısız olma korkusu çok yaşıyorum insan ilişkilerim düşük bunu da aşmak gerçekten aşmak istiyorum. Sistemi bilmeyince telefon açmaya bile korkuyor insan
- 1 yıl
Doğru haklısın telefonu açmaya veya yaptığın işi gidip göstermeye bile insan korkuyor ve çekiniyor bunun üstesinden zaten zaman gelecek bu yüzden kendine zaman tanı evet kaçmak istiyor olabilirsin ama kendini bir şekilde başka şeylerle meşgul etmelisin ki bu isteğin bastırılıp yerine yenileri gelsin
Soran1 yılevet ya mesela biri arıyor müdür ama hiç bir fikrim yok açıyorum telefonu numaraları var bir de bir dolu müdür müdür yardımcısı falan var insan ürküyor bi de sekreterin olduğu yeri giriş kapısını da iyi bilmem gerekiyor veliler vs arıyor ama napacağımı bilmiyorum daha henüz orada çok beklemedim ama illaki bekleyeceğim de ve bu korkunç geliyor bana bi veli geliyor görüşmek istiyorum diyor ben nası bağlıcam arayıpta o müdürlere nasıl sorucam aklım çıkacak gibi oluyor
- 1 yıl
En fazla 3 5 hafta sonra yaptığın işin rahatlığını öğrenip kendini rahata huzura bırakacaksın emin ol
Soran1 yılumarım ya bu gerginlik korku bir gitsin üstümden başka bir şey istemiyorum
- 1 yıl
Sen değil zaman götürecek bunu
Soran1 yılevet ama benimde bu korku ve gerginliğimi yenmem lazım yapamıyorum :((
- 1 yıl
Nefes al sakın kalmaya çalışan ve olabildiğince pozitif düşün hayal kur
Soran1 yılhaklısınız elimden geleni yapacağım annemi babamı hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum onları çok seviyorum onlar benim için neler yaptı bende onlar için yapmak istiyorum destek olmak istiyorum onlara sadece bu sorunlarımı aşmam lazım :)
- 1 yıl
Bunun üstesinden gelebilmen için dediklerin ve sözcüklerin gayet mantıklı onları düşünerek çalışabilirsin onların için kendine bir şeyler yapabilirsin onlar için hayal kurup çalışıp şunu alsan mutlu olurlar mı diye düşünerek çalışabilirsin aslında
Soran1 yılevet başka türlü olmyor dayanılmıyor zaten
- 1 yıl
Bende sandım ki sana bişey oldu yazmayınca 🤣😂😂
Çalışmayıp ne yapacaksın?
05 Yorumla
Soran1 yılbilmiyorum inan bilmiyorum.
Soran1 yılevlenmek de istemiyorum iş te bilmiyorum bana göre değil çalışmak demekki herkese göre değil demekki napayım :(
Soran1 yılah gariplerim onlara destek olmak istiyorum ama köstek olmaktan başka işe yaramıyorum ya
Gizli Üye(25-29)1 yılNapalım aşko kaçıralımmı kurtarın ne jdjd
011 Yorumla
Soran1 yılevet kaçmak gitmek istiyorum ilk iş deneyimim bide korkağın tekiyim işte kurtulmak istiyorum çalışmak bana göre değilmiş çıkarsam da hemen kaçtı gitti dicekler bana :(
Cevap sahibi1 yılNerde yaşıyon ona göre kaçırım seni sonra güzelsen evlenelim
Soran1 yılyok ben işten kaçmak istiyorum hele bir erkekle kaçmak allah korusun
Cevap sahibi1 yılYaa bende bayılıyodum tanımadığım bi kızla kaçmaya sjjd dalga geçiyorum ya hani
Soran1 yılya biliyorum tabii bende dalga geçiyorum ya hani dfkd
Cevap sahibi1 yılAa tamam me biliyim ciddi gibi yazmışın
Cevap sahibi1 yılE kaçırıyım madem ciddi değildin ahhahsh
Soran1 yılyok yok :))
Soran1 yılaklskdkasm
Cevap sahibi1 yılHahaha tamam 😅
Cevap sahibi1 yılİşin neydi ya bu arada
Gizli Üye(25-29)1 yılZor durum
01 Yorumla
Soran1 yılevet hem de çok
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!