Allah sizi inandirsin öğrenciye 100₺’ye döner + kola diye kampanya yapmışlar bana verdikleri bu 😡 akşam yerim diye aldım eve gelince fark ettim şu an açlıktan ölüyorum…

Allah sizi inandirsin öğrenciye 100₺’ye döner + kola diye kampanya yapmışlar bana verdikleri bu 😡 akşam yerim diye aldım eve gelince fark ettim şu an açlıktan ölüyorum…

Turkiye de ne olmak zor değil acaba. Ancak öğrenci olmak çok zor üzülüyorum. KYK bursu hiçbir işe yaramıyor. Gencliklerinin tadını çıkartacak yaşta yarı zamanli iş bulamazlarsa okuyamiyorlar. Kaydı bu yüzden donduranlar var. Allah yardım etsin.
Zor tabii ki. Yemek bizim düşünmemize gerek kalmadan karşılayabilmemiz gereken bir ihtiyaç bir de.
Daha öğrencilikte gezip tozmaya paramız artması gerekirken yemek fiyatlarıyla boğuşmak çok kötü.
Genç arkadaşım, sevgili dostum, anlaşılan döner ve kola beklentilerinle uyuşmamış 😅. Öğrenci olarak bütçene uygun ama kaliteli yemek seçenekleri bulmak bazen zor olabiliyor. Ancak, her deneyimden bir şeyler öğrenmek mümkün. Öğrencilik yaşamı, bütçeni nasıl en iyi şekilde kullanabileceğini öğrenmek açısından da önemli bir süreçtir. İlerleyen zamanlarda, belki evde yemek yapmayı veya alternatif ekonomik seçenekler bulmayı düşünebilirsin. Bu süreçte neler öğrendiğini görmek için ara ara kendine zaman ayırmayı ihmal etme. Unutma, bütçeni iyi yönetmek ve farklı deneyimler kazanmak seni geleceğe hazırlayan adımlardan biridir. 🍀
Cevap
54Cevap
İçinde bulunduğumuz ekonomik durumlar ve aşırı pahalılık maalesef başta öğrenciler olmak üzere yediden yetmiş yediye herkesi vurdu...
Evet zordur maalesef
eskiden olsa şehrine bagli derdim ama simdi sehirin de pek bi anlami yok. bu ekonomik gelir-gider kosullarinda zorlanmak icin ogrenci olmaya gerek yok, Türkiye' de olmak yeter.
Sen bir de çalışma hayatına girsen...
Türkiye'de İNSAN OLMAK ZOR🌀🌀
bu ülkede insan kalabilmek bile zor Allah yardimcisi olsun herkesin
Yüz binlerce TL maaş alan sözde vekillerin 40 TL ye kavurma yiyip, öğrencinin 60 TL ye tost yediği ülkede tabi ki öğrenci olmak çok zor olacak
Türkiyede yaşamak zor. insan, hayvan veya ağaç olarak, zor...
Türkiye’de her şey zor ama çözüm olursa ümit var olur.
Lanet olsun ki TR de iman din kalmadı. Kıyamam sana. Gülüm benim. Bilmez miyim?
Zor tabiki. Dışarı bir çıkıyorum min 500 TL m gidiyor bir şekilde min o da.
La oğlum manyakmısınız yemekhanedeki ablalarla aranı iyi tut sınırsız yemek veriyorlar
Türkiye'de sokak kedisi olsan öğrenci den daha rahat edersin🤣😂
Bizim zamanımızda bile zordu 5 yıl önce şimdi kim bilir nasıldır
Allah kimseyi ailesinden uzakta okumaya mahkum etmesin
Bi de çalışsan :) Asgari ücretin nerdeyse 3 katını kazanıyorum, kira da yok. Yine de yetmiyor:)
Ne iş yapıyorsun
Zor değil ama profil olarak başka ülkelerde yaşanan hayatın yarısını bile yaşamıyorlar.
Görselde tuhaflık göremedim, kutu kola zaten 20 tl 80 tlye o döner normal yani ne bekliyordun ki
Onun yerine paket makarna alıp haşlayabilirdin
Turk olmak ve Türkiye'de yaşamak gerçekten o kadar zorki
Nerde öğrencisin? o döner nerenin döneri ya ben İstanbul’da bu boyutlarda bir dürüme rastlamadım.
ne yazık ki... erasmus yapıp biraz kaçın bu ülkeden ya da Avrupa gönüllü hizmetine başvurun.
Pişmiş piliç alsaydın 40 kere doyardin biliyorsun demi
evde yemek olayını öğreneceksin doyurucu sağlıklı ve ucuz olur
ucuz?
@İstilacıTürrİnsan evet ucuz
ben ucuz bişi göremedim nedense
@istilaciturrinsan
sen göremedin diye onun öyle olmadığı anlamına gelmez. 40 yaşında bir abin olarak ben bunu yapıyorum
ucuz şehirde yaşıyon herhalde
@İstilacıTürrİnsan market fiyatları her yerde aynı ufaklık ayrıca 30 yıl bursa da yaşadım ben bursa pahalı bir kent
o nereden çıktı tabikide değil ilçeden ilçeye bile fiyat farkı var
İçecek çok pahalı ya onu da yemeğe kat su iç hem zararlı şeyler almamış olursn
Günümüz şartlarında öğrenci olmanın zorluğu fazlasıyla çoğaldı. Çeşitli kolaylıklar ve yardımlarla beraber bi nebze daha avantajlı olur.
Al domates evde menemen yap ne işin var dönerle hakediyorsunuz bazen
Döner eskiden fakir yemegi idi. Ne ara zengin yemegi oldu 😒 elin ülkesinde öğrenciler ülke ülke gezer biz gımtime ile yemek yiyoruz. Sorsak uzaya gittik 🚀 derler
değil kuzum çocugu sınavlar annene kardeşim girdiği gibi griyop
Bırak öğrenciliği bu ülkede insan gibi yaşamak zor
Allah belalarını versin
Döneri ısırıp mı göndermişler anlamadım djlsksks
Türkiyeyi bilmiyorum da İstanbul'da zordu
23 yasındayım hala öğrenci takılıyorum ama hedef tıp 30 yaşında mezun olcaz artık
Türkiye’de ne kolay ki?
Türkiye de hersey olmak zor
Ciddi anlamda Türkiye'de öğrenci olmak çok zor
Yardımcı olurum istersen?
Napacaksın 😂
Türkiye yolunu kendi bulan insanların ülkesi.
Pilav al ustune tavuk 80 liraydi en son :/
Döner alıyorsan zor değil :D
Açın karnı doyar gözü doymaz
Hayatımın en garip anılarını kykda yaşadım
Bir de pepsi vermişler ya 😤😠
Bu ekonomide zordur elbette.
Ülke toptan değişmeli.
Türkiye insan olmak zor
Artık daha zor Allah yardımcıları olsun…
Kola zaten 45 lira normal
ye canim ye uzuldum durumuna ya😑keske yardim edebilsem
100 liralik tavuk alip firina atsaydin
Oha dalga gecer gibi bune boyle
Olum cükum kadar bisi yapmislar nasil doycak insanlar . Kampanyaymis
Inan bende anlamıyorum resmen dasaaak geciyorlar. Harbi abartisiz s2m kadar durum yapmislar bide kampanya diyolar.
Kola almasaydin ya evde ayran çay yapsaydın
Sen zekisin baya
Teşekkürler
Öğrencilik zor öyle başlayalım...
Garibim kuş üzümü ye ekmek ile
YŞamak zor
Türkiye'de insan olmak zor.
baya
Zordur bence ya
Bu nedir yaa
hiç zor değil
Evet zor. 2 öğün yemeğe 400 tl gidiyo