Türkiye'nin en yüksek puanlı liselerinden olan İstanbul Erkek Lisesi'nin 2024 mezunu olan 155 öğrenciden 146'sı, üniversite eğitimi için Almanya ve İsviçre'yi tercih etti.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Türkiye'nin en yüksek puanlı liselerinden olan İstanbul Erkek Lisesi'nin 2024 mezunu olan 155 öğrenciden 146'sı, üniversite eğitimi için Almanya ve İsviçre'yi tercih etti.

O liselerden (İstanbul Erkek liseli, Alman lisesi, Avusturya liseli, italyan lise vs vs) mezun olanlar bu ülkenin kalbur üstesi ailelerinin çoçukları (cogunlugu).
Zaten oralardan mezun olanlar Avrupada üniversiteye otomatik giriş hakkı kazanıyor, diger okullardan gidenlerse Avrupada denklik sınavları yapmak zorunda diye biliyorum gerçi ülkeye göre degişebilir.
Bir başka konuda iyi üniversitelerin ücretleri.
Koç ve Sabancı üniversitelerinin Tıp fakültelerinin yıllık ücretleri 1milyon tl sınırını geçti.
Böyle olunca Avrupada okumak ucuz.
Kalite başlı başına farklı tartışma konusu.
Ben orta ögretimdeki kalitesizligin, mezun olan kuşaklarla Üniversitelere sirayet ettigini düşünüyorum. Böylelikle kalite ortalaması düşmüş durumda.
Tayyipist ekonomi modeliyle, Tayyipist demokrasi ve hukuk anlayışıyla yönetilen, bir avuç yobaz hırsızın aralıksız soyduğu, kaynaklarını tükettiği, gençlerine huzurlu, güvenli ve müreffeh bir gelecek sunamayacağı belli olan bir ülkede ne olmasını bekliyoruz ki?
Bu gibi liselerdeki öğrenciler zaten yurt dışına gitmek için bu okullarda okuyorlar önceden de böyleydi. onun haricinde gençler toplumun arabaların evlerin yatırım aracı olarak görülmesinden bıkmış olabilirler
Normaldir bu ülkede okuyorsan bağlantıların ve çevren çok sınırlı olur. Üstelik eğitim sonrası getiri ve kazanç oranı ve miktarı aşırı uzun. Alınan eğitim süresi ile kazanç arasında ters orantı var.
Sevgili dostum, yurtdışındaki eğitim tercihlerinin artması birçok faktörden kaynaklanabilir. Özellikle İstanbul Erkek Lisesi gibi prestijli okullardan mezun olan öğrenciler, genellikle dünya çapında tanınmış üniversitelerde eğitim almayı hedefliyor. Almanya ve İsviçre, kaliteli eğitim sistemi, yenilikçi araştırma imkanları ve sundukları uluslararası ortam ile öne çıkıyor. Ayrıca, uygulamalı öğrenim yöntemleri ve güçlü sanayi iş birlikleri de öğrencileri cezbedebiliyor. Yabancı dilde eğitim almanın getirdiği avantajlar, kültürel çeşitlilik ve uluslararası iş fırsatları da bu tercihlerde rol oynuyor. Unutma, kariyer yolculuğunda önceliklerin ve hedeflerin doğrultusunda en iyi kararı sen vereceksin. 💪 Eğitimin bir yolculuk ve her adımın seni daha ileri taşıyabilir. Hangi ortamın seni en fazla geliştireceğini düşündüğünü iyi analiz et. 🌍
Cevap
56Cevap
Köklü bir okul, başarılı öğrencilerin de akademik olarak daha iyi seçim yapması normal. Hersey para da değil tabi. Gidenlerin büyük çoğunluğu özgürlük ve huzurlu bir yaşam için gidiyor. Doğru da yapıyorlar.
Türkiye’de artık eğitim verildiğini mi sanıyorsunuz gerçekten? Kayyum atanan üniversitelerden, içi bol akademisyenlerden nasıl bir eğitim bekleyebiliriz? Gerçek akademisyen sayısı o kadar azaldı ki… Üstüne eğitim sisteminin çöküşü, imkansızlıklar, Türkiye’deki ekonomik ve politik istikrarsızlıklar da eklenince yırt dışında okumak daha mantıklı bir hâl alıyor çünkü en nihayetinde herkes yurt dışına kaçmaya çalışıyor. Burada okusa da yurt dışına kaçmaya çalışıyor ki üniversitede oraya gitmek iş bulmak açısından daha mantıklı ve faydalı bi’ yaklaşım.
Bu bir iklim meselesi. Bugün giderler yarın dönerler. Hele bir İsrail'in ateşledigi 3. Dünya Savaşı yayılsın. Bak bakalım fareler nasıl dönüyor ülkeye. Ukrayna'ya diş hekimliği okumak için giden itin, "ülke bir diş hekimi kaybetti" diye havlayip, ülkede savaş başlayınca kuyruğunu kıstıran it gibi Türkiye'ye dönüşünü yazan tarih... Bunu da yazacak elbet. Sabredin siz...
Türkiye'de eğitim diye bir şey kalmadı ki, adamlar kalsa zihinleri körelecek ortaokul mezunu yöneticilerden emir alacak, gitsinler kurtarsınlar kendilerini
O kadar başarılı bir liseden mezun olup buradaki sacma sapan akademisyenlerin egoları altında mı ezilsinler (isini layiği ile yapanlar hariç) ülkede herkes mobing altında aklı olan zaten gider hem ekonomik hem sosyolojik acidan hic iyiye gitmiyoruz.
İstanbul erkek lisesi öğrencileri o ülkelere kolay bir şekilde yerleşebiliyor protokolleri gereği, aynı şey Galatasaray lisesinde falan da var diye biliyorum
İmkânları varken yurtdışını eğitim almak için tercih etmeleri doğru bir tercih. Türkiye'nin eğitimi şu an pek parlak değil.
Türkiye de bir gelecek göremedikleri için olabilir , üniv. sonrası yabancı menşeli firmalarda çalışmak için olabilir daha bir çok olasılık var..
Yurt dışı eğitim kurumlarının başarısı bariz ortada, bizim kurumlarımız ise maalesef hâlâ daha kendini geliştiremedi.
Çünkü burası Almanya İsviçre çok kaliteli okul üniversite ortam açısından , geleceği de parlak ✨ nitekim Avrupa
Bilmiyorum yurt dışında eğitim daha mı iyi acaba.. Bütçeleri bizden fazla ama gider de ona göre fazla diye dıymuştum
İsviçrede anasınıfında beş yaşında türk bir çocuğu bıcaklamışlar. Geçen gün haberde gösterdi yalan haber değildir heralde açıkcası şaşırtıcı korkutucu türkleri sevmediklerini düşünüyorum
Türkiyede hiç duymadım ırkçılık yüzünden birine zarar verdiklerini ama yabancılar Türkleri sevmiyor
Ülkelerinden eser kalmadığı içindir belki😏
Bu sorunun cevabını bilmemek için kabilede yaşamak gerekiyor.
Bende gideceğim, bu ülkenin insanından nefret ediyorum, ciddiye alınacak tipler değiller.
Ok
Noldu la neye kudurdun
ülkede eğitim seviyesi - lerde olmaya devam ederse yurt dışını seçerler tabi
Çünkü mezun olunca oralarda yaşayacaklar. Burada artık okuyana hayat yok.
Ülkemizde eğitim sistemi bk gbı oldg içn kaçıyor insanlar, kacamayanlar geride kalanlar
Anlatırdık da artık dilimizde tüy bitti çok uzun hikaye işte
Merhaba. Doğu Avrupalı birçok öğrenci günümüzde Batı Avrupa ülkelerinde üniversite okumayı tercih ediyor çünkü dünyanın en iyi üniversiteleri genelde Batı Avrupa, ve Kuzey Amerika'da bulunuyor.
Neredeyse tamamı İstanbul'un zengin ve tanınmış Türk olmayan aileleridir. Bu bir kıstas değil.
Türkiye de okuyup bir şey olamayacaklarını biliyorlar
turk kadinlarindan bikmislardir. akilli cocuklar. avrupadakiler paraya pula bakmiyor.
Helal olsun bee doğru karar
Özgür ve yaşamak için tabii ki ne için olucak
Siyasetçiler bile yurtdışına ya da yabancı kolejlere veriyor:) eğitim bakanı tarikatçı kim güvenir bunlara.
Ülke bitti vaziyet pok gibi o yüzden bu ülkeye gelecek gelmez.
Nedenleri sabaha kadar sayarız gidecekler tabi burada kalıp ne yapacaklar akepeden kurtulunca gelirler geri belki
Türkiye de üniversiteler yüksek lise seviyesinde ve mezuniyet sonrası dönüp dolaşıp "kpss ye hazirlanicam" dememek ve hayalleri de büyük olduğundan dolayı seçmeleri gayet doğal
İlkokul mezunu bir patronun çalışanı olmamak içindir :D
Yurtdışında eğitim almak daha iyide ondan burada okuyup işsiz kalmaktansa iş bulmada sıkıntın olmaz yurtdışında
Bende yurt dışına gideceğim. burada insan yerine bile konulmadigimiz için en doğru kararı vermişler.
Çünkü orası Alman okulu, öte yandan eğitim için her giden dönmüyor değil
Nitelikli okulun nitelikli öğrencisi olur çünkü iyi yapmışlar
Ülkede bitirip gidince yine denklik vs için zaman kaybetmemek adına
Emine'nin kocası yüzünden
Bu ülkeye inanan varsa peri masallarına da inansın
Geçiş garantisi varsa hemmmmen gider fazla beklemez :)
Ülkemizde eğitim öğretim şartları yerlerde çünkü..
İmkanlar daha iyi çünkü
Ülkede bu sartlarda kim dururki
Doğru olanı yapmışlar
Geriye kalan 9 u neden turkeyiyi seçmiş acaba 😄
Asgari ücrete çalışmak istemediler gittiler
Ülkemizden adam olunmuyorda o yüzden
Türkiye de üniversite kalitesi yerlerde sürünüyor.
Trde uni mi var okuycak
Burada eğitim kalmadığı için
Nedenler yeterince ortada bence. Yaşam şartları
Düşünelim, tartışalım. Acaba neden?
İnsanlar artık bu ülkeden kaçmak istiyor çünkü
Ben Zeki olsam bende bu iğrenç ülkede bir dk durmazdım
burada bir şey kalmamış eğitim adına
Cevap soruda gayet bariz belli. Eğitim için.
Bunu anlamayacak kadar mal değilsin bence
Giderlerse gitsinler
Ülke de eğitim olmadığı için
Bu ülkede doğru olan ne kaldı?
Anlatmaya gerek yok her şey ortada
Orada gelişirsin burada geriye gidesim..
neden seçmesinler burada gelecek mi var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?