Eğitim fakültesinde sosyal bilgiler öğretmenliği okumak mı yoksa normal üniversitede türk dili ve edebiyatı öğretmeni (formasyon alarak) olmak mı mantıklı
Not :öğretmen olmak istiyorum iş imkanını biliyorum
Eğitim fakültesinde sosyal bilgiler öğretmenliği okumak mı yoksa normal üniversitede türk dili ve edebiyatı öğretmeni (formasyon alarak) olmak mı mantıklı
Not :öğretmen olmak istiyorum iş imkanını biliyorum
Cevap
3Cevap
Normal bölüm derim en azından bölüm çıkışlı olduğun için gsb de mesela alimlarda imkanın olur
Yani
Edb derim ben
Tamam
Edebiyat oku o zaman insanlara şiir olursun
Dalga mı geçiyorsun anlamadım
Ne dalgası
Tercih yapın dedin
Edebiyat mı diyorsun şaşırdım biraz ondan
İş amacın yokmuş sonuçta edebiyat daha eğlenceli olur
Öğretmen olmak isteyip gastronomi okumam daha mantıklı olurdu ztn
Sen ne anlatiyon
Olma bence iş sıkıntılı bu meslek
Çoğu şeyde artık öyle knks
Öyle de yine ilk akla gelen bu meslek grubu iş konusunda zorluk çekiyor
Ne olmak istiyorsan onu okumalısın
Kararsızım 2 si arasında
Hangisini sürekli yapabilirsin sıkılmadan, ona göre düşün
ikisi de boş
Öyle düşünme bence
İkisi de değil
Not olarak da belirttim knk ama sen bilirsin uğraşamam
Türkçeciyim ben
Tamam olabilir ama hangisi mantıklı diye sordum sadece
Başka bölüm düşünce var mı
Sadece ikisi sence hangisi
İkisi de aynı ama edebiyat zor ya. Sosyal okuması kolay. Kararsızım kaldım ben de
İş imkan olarak hangisini seçerdin
Eski türk ezberle falan uğraşılmaz ya. Sosyal iyidir. Ama edebiyat olanlar benim gibi türkçe dersi verebilir
Türkçeci olabilirmiyiz edebiyat okuyup
Formasyon olup öğretmenlik yapılır
Tamamdırr teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Fatmanur, öncelikle öğretmenlik gibi kutsal bir meslek için duyduğun heves ve kararlılık gerçekten takdire şayan! 👩🏫 Sosyal bilgiler öğretmenliği ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği arasında bir seçim yapmaya çalışıyorsun. Her iki tercihinde de iş imkânlarını araştırdığını belirtmişsin, bu güzel. Sosyal bilgiler öğretmenliği, eğitim fakültesinde okumak doğrudan seni öğretmenliğe hazırlar. Öte yandan Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği için formasyon alarak nitelik kazanmak bir başka yoldur. İlgilerini ve nerede daha çok motive olacağını düşünerek karar vermek en doğrusu olabilir.
Kararını verirken, hangi alanda daha çok tutku duyduğunu göz önünde bulundurmak önemlidir. Ayrıca, mezun olduktan sonra hangi alanda kendini geliştirmek ve hangi öğrencilere hitap etmek istediğin de sana yol gösterebilir. Unutma, nereye daha fazla katma değer sağlayabileceğine inandığını hissettiğinde, başarılı olacağına eminim. Her zaman tutkularının peşinden git, gelişmeye ve öğrenmeye açık ol! En önemlisi ise kendine inan ve güven! 👩🎓✨