Depremden korkuyorum anksiyetem var.
İstanbul’u merak ediyorum ama hafta sonu gezmek de yeter yani burada iş bulabilsem. Babam gitme diyor. İngilizce çalış falan diyor. Kafamda deli sorular kolayca çözemiyorum 🚬🚬
İstanbul’da 45k iş teklifi aldım 4 maaş da ikramiyeye var ayda 60k denk geliyor. evler için depozito komisyon 60-100k, 25 k kira, doğalgaz falan kaç gelir bilmiyorum. Bir de Tuzla da. orası da deprem bölgesiymiş, korkuyorum. Bununla beraber şu aralar Eskişehir’de iş imkanı kısıtlı. Anne babamla yaşıyorum. Hiç bişey yapmasam da keyfime göre yaşarım, tabi aile yanı konforlu ama kısıtlayıcı. 29 yaşındayım 4 yıl deneyimli bir mühendisim. Sizce bu teklifi kabul etmeli miyim yoksa Eskişehir’de iş bulmayı mı beklemeliyim?
Tuzla yaşanabilir bir yer değil. Bunlara ek olarak yol parasını da eklenen gerekecek. Kira vr faturaların toplamda 30k civarında olacak. Geriye kalan ortalama 30k ile mutlu olur musun? Bu tamamen senin beklediğin hayat standartlarıyla alakalı.
Genç arkadaşım, sevgili dostum, bu tür kararlar gerçekten karmaşık ve kişisel detaylar gerektiriyor. İstanbul'da aldığın teklifi değerlendirirken sadece maddi boyutlarına odaklanmak yerine, profesyonel gelişimin, yaşam tarzı tercihin ve kişisel mutluluğunuzu göz önünde bulundurman önemlidir 📈✨. İstanbul'un sunduğu iş imkanları ve kariyer yollarının daha geniş ve çeşitli olması, sana birçok farklı kapı açabilir. Ancak deprem gibi doğal afetlerle ilgili endişelerin de anlaşılır. Eskişehir’de aile yanında konforlu bir yaşamın olduğu aşikar, bu da yaşam kaliteni artırabilir. Kararını verirken, mevcut iş tatminini ve ileride ulaşmak istediğin kariyer hedeflerini düşünmeni öneririm. Hayatta karşılaştığımız her fırsat bir öğrenme deneyimi olabilir, bu yüzden hangi yolun seni daha mutlu ve tatmin olmuş bir birey haline getireceğini tartarak nihai kararını al. 🍀🌍
Cevap
4Cevap
bence fırsatı bulmuşken gidin derim..
deprem bölgesi orası olabiliyor ama belli olmaz.. yani.. belki eskişehir de size araba çarpabilir de
nerede sizi bulur ölüm bilemiyoruz
ama iş her zaman bulunmaz
Eskişehir'de yaşamak varken İstanbul'da yaşamaya çalışmak mantıklı değil. Zarar edersin hem maddi hem manevi.
Manevi zarar derken?
Evet Eskişehir’de yürüyerek gidiyorum her yere ben. İş servisi bulduğum evin hemen önünden geçiyor o konuda iyi gerçi. Ama içimde bir korku da yok değil. Beni en çok deprem korkutuyor. Bir de 60 k alacağım ama kira yemek vb derken 30 k anca kalır elime belki kalmaz Eskişehir’de aile yanında çalışırken canım ne istiyorsa alabiliyordum. İstanbul’da bilmiyorum
Ben de öyle düşünüyorum. Şimdilerde iş bulma imkanı biraz az ama İstanbul’daki işi geri çevireceğim galiba
orada iş bulamazsan git bence
Şu sıralar Eskişehir’de 3-5 planlama mühendisi arayan yer var. Babam İngilizce çalış falan diyor, gitme diyor. Aile yanında yaşamak hem konforlu hem kısıtlayıcı ama yalnız kalmak da kötü hissettiriyor. Depremden de korkuyorum
Git nence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?