İş hayatına nasıl adapte olurum?

Merhaba 25 yasındayım bozuk aile yapısı sorumsuz ebeveynler yüzünden ne okul okuyabildim ne düzgün meslek edinebildim yetmezmiş gibi hayalperestin tekiyim vizyonum geniş fakat fakirim bildiğin, asgari ücrete 6 gün 10 saat çalışmak bana göre değil fakat bir işte uzman olmadım her işten anlıyorum ama uzmanı değilim şimdilerde farklı fikirlerim ve girişim planlarım var ama korkuyorum hayal olarak kalacaklar diye. bu dünyanın çarkı bozuk sisteme karışmak sigortalı köle olmak istemiyorum ama çıkış yolu bulamıyorum kafayı yemek üzereyim geçen sene üniversiteye gittim 1 sene okudum 4/3 ortalama yaptım adalet myo'da ama memur alımının durdurulması atanma zorluğu torpil vs beni bitirdi okulu da bıraktım 2 yıllık bir ilişkim var kendisi hukuk öğrencisi 3. Sınıf zaten aileler arası statü farkı var endişelerim başladı istedigi hayatı veremezsem huzurlu olamazsak diye korkuyorum tekrar sınava girip iyi bir bölüm tutturabilirim ya da 1 senemi yakıp maaşlı işte birikim yapıp bir iş kurabilirim yurt dışına iltica edebilirim kafam allak bullak psikolojik sıkıntılarım çabası resmen bi bok cukurundan çıkmaya çalışıyorum help me dostum...

İş hayatına nasıl adapte olurum?