Merhaba dostlar selamlar kolay gelsin iyi günler dilerim ben E - KPSS ye girmek istiyorum henüz raporu mu almadım fakat gireceğim raporu aldıktan sonra hemen vericekler o yüzden de memurluk istiyorum memurluk için kaç puan almaliyim ve konulara nasıl çalışmam gereklidir herhangi bir tavsiyesi olan var mıdır bilmek istiyorum E - KPSS de kaç puan alınmalı İstanbul tercih edeceğim ayriyeten
E-KPSS ye girmek istiyorum bunun için kaç puan almalıyım?
Ekpss sınavında ise lisans, önlisans ve ortaöğretim olarak üçe ayrılıyor. Her biride kendi içinde engel gurupları olarak zihinsel, görme, işitme genel olarak ayrılıyor. Her engel kategorisinde sorular değişiyor.
Ama çok iyi puanlar yapman gerekiyor. Katılım çok ve alımlar çok az. Garanti olarak atanmak istiyorsan 94 yap derim. Yoksa çok zor. Ama İmam hatip ve diyanetin alım taban puanları düşük. başarılar dilerim. Bundan sonraki ilk EKPSS 2026 da. Başarılar dilerim.
Evet Lise mezunuyum E-KPSS den girecegim memurluk istiyorum fakat memurlukta bana ne gibi bir iş verirler her türlü ise raziyimdir açıkçası da alışması yapması falan vs var doğrusu
Daha kolay oluyor. Ama en zor konulara ağırlık verip çalıştım. Çalıştığım hiçbir konudan çıkmadı. Dediğim gibi değişebiliyor. Hizmetli olursun. ya da masa masindakilerin yanında durursun.
Online ders siteleri var mıdır bu durumda iken bir an önce başlayıp çalışmak istiyorum ama fiyatları çok pahalı be kardeşim uygun olan siteyi nasil bulabilirim kendim de?
Belediye seni alır özelde o şehirdeki 51. Eleman engelli olmak zorunda 50 adama 1 adam şeklinde gider. Belediyeden ruhsatlı işlerde önceliğin var ücretsiz. Kosgeb sana iş yeri acarken biraz daha engelli raporun ile fazla destek olur
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Engelli raporundan en az %40 alman lazım.
Ekpss sınavında ise lisans, önlisans ve ortaöğretim olarak üçe ayrılıyor. Her biride kendi içinde engel gurupları olarak zihinsel, görme, işitme genel olarak ayrılıyor. Her engel kategorisinde sorular değişiyor.
Ama çok iyi puanlar yapman gerekiyor. Katılım çok ve alımlar çok az. Garanti olarak atanmak istiyorsan 94 yap derim. Yoksa çok zor. Ama İmam hatip ve diyanetin alım taban puanları düşük. başarılar dilerim. Bundan sonraki ilk EKPSS 2026 da. Başarılar dilerim.
%40 üzeri almisligim var Benim hormon bozukluğu hastalığım vardı o yüzden E - KPSS yi tercih ediyorum sizce E - KPSS ye girmek kötü bir şey midir?
Ne mezunusunuz
Lise mezunuyum ben
Ama Henüz rapor şu an değil biz tahmin yaptik daha fazla alıyorum ve erken emekli olabiliyormuşum
Raporu alır almaz direkt sınava gireceğim zatenn
Malulen emekli daha erken ve az pirimle olunuyor. Ama aldıkları maaş da daha düşük. Lise mezunu isen ekpss den gir
Evet Lise mezunuyum E-KPSS den girecegim memurluk istiyorum fakat memurlukta bana ne gibi bir iş verirler her türlü ise raziyimdir açıkçası da alışması yapması falan vs var doğrusu
Ve sorular genellikle kolay oluyor mu E-KPSS soruları genellikle kolay olur mu açıkçası?
Daha kolay oluyor. Ama en zor konulara ağırlık verip çalıştım. Çalıştığım hiçbir konudan çıkmadı. Dediğim gibi değişebiliyor. Hizmetli olursun. ya da masa masindakilerin yanında durursun.
Mantıklı yani bence de nasil çalıştığınız hiçbir konudan çıkmadı derken peki?
Hee siz en zorlara bakmışsınız kolay konuları da es geçmemek lazım bencen
Kesinlikle, evden ve online derslerden.
Online dersler fayda sağlar mı peki çalışmaya baslasak?
Online ders siteleri var mıdır bu durumda iken bir an önce başlayıp çalışmak istiyorum ama fiyatları çok pahalı be kardeşim uygun olan siteyi nasil bulabilirim kendim de?
YouTube da ücretsiz olanlar var. Benimhocam çok iyi. Anlatımları da güzel ve sıkıcı değil
Bu arada Fuzem diye bir site buldum bu tarz online dersler işimize yarayabilir mi?
Fuzem bilmiyorum.
Peki gerçekten böyle birşeyler alsam fayda sağlayabilir mi online dersler falan derken
YouTube de fazla içerik yok uretmemisler o yüzden E-KPSS için bende bu yoldan ilerlemeyi düşünüyorum onun için
Online derslerde dediğim gibi YouTube de ücretsiz sayfalar var.
Tamamdır çok teşekkür ediyorum
Bilgiler için cok sağolun yardımcı olduğunuz için
Rica ederim. Başarılar dilerim.
Peki bu arada Kitap kaynak olarak neler almalıyım onu sormayi unuttum bak :D
Benimhocam in kendi kitap ve denemeleri var.
Yargı da iyi.
Tamamdır sağolun
Rica ederim
Yalnız ben psikiyatr ilaç kullanıyorum bana nasıl sorular gelebilir?
Genel kategoriden gelir.
Tamamdır teşekkürler
Abicim 2024 lere baktım almamak için puanları tavan yapmışlar
Eyvallah ork0045
Senin engelin ne yardımcı olalım haklar vs
Psikiyatr ilacı kullanıyorum ben ve hormon bozukluğu vardı bende
Oran ne milyon tane hakkın var memurluk hariç
Oran derken o kısmı anlamadım yalnız?
Ben memurluk istiyorum yalnız kardeşim
% kaç yazıyor
Memurluk gelmezse de milyon tane hak var
Evet öyle olabilir %40 üzeri benimkisi ama daha almadım öyle söylenti var şu an da
Ben memurluk için savasacagim dostum maalesef
Al sen o engelli kimlik kartını senin hayatını baştan tasarlayalim
Haklarını bil kullan ya da kullanma sana kalmış
Eyvallah teşekkür ederim alacağım zaten de şu an değil sadece daha biraz işlerim var ondan sonra alacağım
Gecikme
Ve yatış falan da oldu ayriyeten yüzde kaç alırım sizce?
Yok alacağım
%40 garanti benim de
Benimkisi sadece ilaçtan dolayı kullanıyorum diye alacağım
Ben seni anladım bende 6 yıldır var ben halen hak öğreniyorum. Eğitim sosyal ekonomik milyon tane hak var
Erken emekli de olabiliyormuşum bu çok iyi bir durum
%40 18 yılda emekli olur sigorta girişten sonra 18 yıl
Anladım
Kardeşim ben şu memurlugu alayım başka bir derdim yok benim
Ulaşım haklarin var vergi indirimi var eğitim haklarin var belediye tesisleri ücretsiz vs bir sürü başka hak var
Evet onları biliyorum kardeşim
Kafam da ki memurluk strestinin bitmesini istiyorum sadece
Valla ekpss hizmetli için puanlara baktım 88 ile 93 arası değişiyor zor artık o işler
Ben yaparim da ama ataması olur mu orasi garip biraz doğrusu
Şans işte o artık ben 2018 onlisan tr 524 oldum 84.79 ile şimdi hizmetli giremem
Sen puan alsan da yetmez
Anladım ne yapmak gerekir bu durum da peki?
Belediye seni alır özelde o şehirdeki 51. Eleman engelli olmak zorunda 50 adama 1 adam şeklinde gider. Belediyeden ruhsatlı işlerde önceliğin var ücretsiz. Kosgeb sana iş yeri acarken biraz daha engelli raporun ile fazla destek olur
Anladım çok tesekkur ediyorum dostum bu E - KPSS ye nasil hazırlanmalıyim bana bu konu da yardimci olabilir misin peki?
Soru için yargı yayınları konu için murat yayınları ekpss diye arat çıkar