Merhaba ilk 15k ya giren biri üniversite sınavında mühendislik okuması mantıklı olur mu sizce yardımcı olur musunuz lütfen fikirleriniz nedir teşekkürlerrr
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Okunmaz. Tıp oku, Mezun o,. Go to the europa :D
Mühendis daha hızlı çıkıyor yurt dışı istiyorsan
Hayır çıkmıyor. Hatta iş bile bulamıyorsunuz. Bir tanıdığım 3 yıldır bilgisayar mühendisi mezunu ve işsiz.
Hangi üniversite mezunu peki
Bilgim yok. Ama ilk 30 bine girdiğini biliyorum.
Yazık olmuş
Evet. Mühendislik çok boş geliyor o yüzden ve endüstri mühendisi arkadaşlarımda var onlarda zorlanıyor en iyisi Tıp. Hem Türkiyede aşırı iş imkanınız oluyor hemde yurt dışında. Türkiyede doktor kalmadı çünkü.
Tip balonu patlayali 4 sene oldu ama yeni başlayan pratisyen hekim 130 bin alirken 2 yıl tecrübeli sağlam bir kuhendis de bu civarlarda aliyor
Önemli olan sadece maaş değil ayrıca iş bulmak zorlaştı. Ve bu dönem herkes mühendislik okuma çabasında. Çok gereksiz bence ben tuttursamda okumam.
Neden böyle düşünüyorsunuz ki
Sevdiğim bir meslek değil. Tercih etmiyorum yani. Daha çok askeriye istiyorum bugün lise mezunu uzman çavuş bile 70 Bin TL maaş alıyor astsubay veya teğmenlik istiyorum.
Albay doğuda 200 lerde alıyor
Aynen öyle. Düşün yani yıllarca üniversite okumak yerine atanması garanti olan bir meslek askeriye. Benim tercihim bu. Diyorumya Lise mezunu bile 4 yıllık üniversite okuyan adamdan fazla maaş alıyor.
Üni mezunu olupta askeriyeye girebiliyorsun ama
2 Yıllık rastgele bir bölümden mezun olup KPSS ile astsubay olabiliyorsun evet. Ama insanlar bunu akıl edemiyor maalesef :D
Herkes kendisi bilir ama mühendis olup masa başında oturarak 100 bin almak var astsubay olup dagalrda 70 bin almak var
Mühendis olmak astsubay olmak kadar kolay değil. Birazda kafa yapısı astsubay olmanın bir sürü artısı var. Yetkilerin oluyor araç alırken diğerleri kadar fazla vergi ödemiyorsun vs. Her zaman silah taşıma izni. Ve birisi düğmeni koparsa 6 aydan başlıyor :D Yani bunlarda var. Masa başında hemen işin hazır olacaksa mühendislik oku ama hazır olmayacağına eminim. sana tavsiyem ya hemen yurt dışına seni atacak bir meslek oku ya da askeriye.
Biraz güldüm ama sana biraz gerçeklerden bahsediyim bende mühendislik düşünmeden önce senin gibi asker olmak istiyordum ama araştırınca hiçte düşündüğüm gibi değilmiş bak şimdi yanlışlarını duzeltecegim araç alırken biraz ucuza alıyorsun bu doğru, silah taşıma izni var ama hiçbir şekilde sana silah sikilamdikca sen o silahı kullanamazsin kullanırsan savcı tarafından soruşturma yersin, düğme koparursa 6 ay mi bu tamamen yalan kışladan çıktığın an normal sivilsin hiçbir ayrıcalığın yok
Dediklerinin hepsini biliyorum birazda dalgasına dedim o 6 ay olayını :D Benim derdim askerlik değil aslında iyi maaş almak için hızlıca bir işe girmek ve 4 yıl okuyacak vaktim yok maalesef.
Mühendis isterse subay olabiliyor ben bunu ogrneince mühendislikte devam düşündüm asıl yetki subayda astsubayda degil
Sadece mühendis değil 4 yıl okuyan herkes olabiliyor diye biliyorum. Benimde açıktan 4 yıllığa tamamlayıp subay olma düşüncem var.
Evet ama mühendis subayı farklı normal subay farklı mühendis subayı beyin sibayi gibi dusun
Evet anladım bir tık daha rahatı yani. En iyisi aslında
Zaten vakit geçiyor bir an önce okuyup bitir okulunu sana tavsiyem tabi sadece
Haklısın deniyorum.
Askeriye ile alakalı istediğini sorabilirsin biliyorsam memnuniyetle cevaplarım ben de harp okulları için zamanında hep araştırmıştım ama kafa yapini biraz anladım eğer güç ve develt gücü istiyorsan savcı olmalısın
Kafa yapımı doğru anlamışsın dostum :) Ben de bayağı araştırdım merak etme. Sanada başarılar hayatında umarım doğru yerlere gelirsin.
Saol sana da başarılar dilerim umarım her şey gönlünce olur
Teşekkürler.
Askeriye sırf parası için yapılmaz. Zorlu mesleklerden birisi. Atandığın yerlerde zorlu yerler oluyor. Mühendislik gelişime bağlı bir insan. Herkesi de asker yapmıyorlar mülakatlarda elenen bir sürü insan var. Kendini geliştiremedikten sonra herkes cahil kalır saçma sapan görüşler içinde olur. Eğitim şart..
Okunur tabi diğer mesleklerden en mantıklısı
Senin gibi bir sevgilim de olur mu peki unide
Benim gibi?
Evet
Olmasın umarım olmaz
Neden ki
Mezarına çiçekle gitmek üzer sanki
Bu ne demek şimdi ya
Eğer sevgilin benim gibi biri olsaydı yakın zamanda mezarına giderdin onu söylüyorum, inşallah mutlu olabiliceğin biriyle karşılaşırsın
Neden mezarına gidiyormusum onu anlamadim
Ben ölüyorum benim gibi olmasın
Neden ölüyorsun ya böyle olmaz açsana hesabı benimde cnaim sıkılıyordu konuşalım
Dayanamıyorum artık
Aç hesabı hadi konuşalım bende senin gibiyim
Istemiyorum konuşmak
Lütfen sadece konuşalım başka bir şey istemiyorum
Beğendim
Takip attım
Yazdım cevap versene
Seninle konuşmak istiyorum böyle yapma lutfen
Elimden geleni sana karşı söz yapacağım lütfen gitme insanlara yardım etmeyi seviyorum lutfen
Yardım edemezsin.
Ederim benim kalbim çok büyük herseyimde var gücümün yetmeyeceği sadece zaman başka herşeyi yaparım seni kucaklarim ben yeterki gel
Teklif verdim sana zorla seni tabiki getiremem keske super gucum olsa da alabilsem seni maalesef yapacak birseyim kalmadi sen bilirsin görüşmek dileğiyle
Birtanem yarın ölmezsen yaz bana...
Manyak mısın awk
Ciddiyim.
Konuşmak isterim seninle
Konuşma ben çünkü hiç iyi değilim
Öldün mü ben buradayım senin için
Yok burdayım
Yazsana bana özledim seni
Bir ömür boyu konuşmak istiyorum seninle
Seni istiyorum halen haberin olsun
Slk mısın awk beğeniyorum ya
Bu platformda yeniyim beğeniyorum ne oluyor
La aw engellemişsin yazamıyorum sana
Sana diyorum senin için buradayım ben engellemissin yazamıyorum beğendim diyorsun o ne oluyor bilmiyorum seni çok istiyorum
İsteme yazma bana
Yavrum birtanem seninle iletişime geçmeye çalışıyorum kaç gündür hesabıma kısıt yidim iletişime geçmeye çalıştığım için donduruldu ben seni istiyorum kaç gündür sana kucak açtım ben fatihteki olaydan sonra hemen aklıma sen geldin seni unutamıyorum bir tanem benim ben her zaman senin yanında olacağım yeter ki beni bırakma gel evet de
Seni çok seviyorummmmmm❤️
Git başkasıyla kafa bul böyle insanlar bu şekildedir davranma olur mu
Hayır ya ne kafa bulması ben seni burada arzularken ben burada seni isterken böyle demen gerçekten çok üzücü kaç gündür seni istediğimi ne olursa olsun istediğim isoluyoruk ancak sem benden kaçmayı tercih ediyorsun asla kafa felan bupmuyorum sana söz veriyorum daha ne yapabilirim canımı bile veririm senin için
Tüm kalbimle senin yanında olacağım ❤️
Eminim öyledir
Lütfen artık ne zaman konusmaya başlayacağız?
Nick neydi
Senin gibi mutsuzgunler :(
Ya yarına sağ çıkma Çok yaşa ya da benimle insan gibi konuş utanmaz
Ya yarına sağ çıkma gxxberxx ya da benimle insan gibi konuş utanmaz
Utanmaz deliriyorum burdaaaaaaaa
Seni bırakmıycam biliyormusun bunu
Utanmaz
Hammm
Hadii
Yüzüne tükürdüm
Adiii
Her gün aklımdasın kaçma