1 yılKöprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceğin insanlarla dolu bir yer genel olarak, akademik genelev tabi bu son söylediğim bölümden bölüme değişiyor mesela tıp vs ise daha düzeyli ve kaliteli akademik genelev formatına uygun ortamlar besyo, iibf, ilahiyat, güzel sanatlar, sağlık m. y. o ve m. y. o
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Üniversite ortamı, sosyal etkileşimlerin yoğun olduğu, farklı kültürlerle tanışabileceğin ve akademik olarak gelişebileceğin bir yerdir. Öğrenciler genellikle bağımsızlık kazanır ve yeni arkadaşlıklar kurar. Tavsiyem, derslere aktif katılım sağlamak, etkinliklere katılmak ve farklı kulüplere üye olmaktır. Zaman yönetimi de önemlidir; dersler ve sosyal hayatı dengelemeye çalış. Sınav sürecinde düzenli çalış ve hedeflerini netleştir, bu da başarıya ulaşmana yardımcı olur.
20 Yorumla
1 yılSakın ola ki üniversitede okurken birisini sevme veya aşık olma.
Bu sevdadan dolayı çoğu kişi derslerde sıkıntı yaşadı ve bütünlemelere kaldı.
Ama bu sevda işi senin hormonların ve bünyele alakalı.
Söz dinlemeyecegi kesin. Benimkisi hatırlatma dan ibaret.32 Yorumla- 1 yıl
Haklı. Ben de sevgili yapınca dersleri sallamıştım. Son bir atakla zor topladım not ortalamamı.
- 1 yıl
Hemi okurum hemide severimi yapamaz kimse.
Sevdiğin zaman , insanın kafasında kavak yelleri dizisi çekiliyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 39b cevap paylaştı.
u 1 yılgüzel bir ortamdır
20 Yorumla 1-) İlk haftada samimi olduğun kimseyle ikinci hafta selamlaşmayacaksın. O yüzden kimseye sırrını verme.
2-) Kendi ayaklarım üzerinde durayım vs durumlarına kalkışma, çalışırsan okulunu uzatırsın. Eline geçenle idare et.
3-) Eli ayağı düzgün bir topluluğa üye ol. Çevre edinmek için en kısa ve sağlıklı yol olur.
4-) Şehir dışına çıkıyorsan bil ki artık yalnızsın. Bu yüzden gezdiğin, takıldığın insanlara, özellikle de erkeklere dikkat et. Hele ki erkek üst sınıfsa uzaklaş çünkü niyeti iyi değil.
5-) Çevrende tamamen güvendiğin insanlar oluşmadığı sürece party, club ve alkollü ortamlarda bulunma veya alkolü çok fazla kaçırma. Hem güvenliğin hem de itibarın için iyi olmaz.42 Yorumla- 1 yıl
teşekkürlerr, aslında redbull bünyesinde çalışmayı düşünüyordum sosyal ve zevkli bir iş ve ek gelir elde ederim diye düşündüm
Gizli Üye(18-24)1 yılBen 1 hafta önce başladim her tipten insan var hangi yoldan gideceksen o türden arkadaşlar seç bide eğer kyk da kalacaksan mümkünse az kişi olsun her çeşit insan var benim şu an kaldiğim 3 kişilik mesela oda daki kiz erkek arkadaşiyla bak sevgilisi değil arkadaşıyla seksting felan yapiyo yani umarim böyle mide bulandirici insanlara denk gelmezsin
26 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBide şunu söyleyim üniversiteye gittin diye özgür değilsin oraya okumaya gidiyorsun emin ol okulun bitikten sonra kimse birbirini arayip sormicak bile sadece bir iki varsa yakın arkadaşlarin o kadar bak bunu unutma
- 1 yıl
Hemen her üniversite ve fakülte böyle artık akademik genelev diyorum ben okumaya gelen yok artık tıp fakültesi hariç bütün fakülteler rezil
- 1 yıl
Eiglik yorum
Cevap sahibi1 yıl@beyazyakalıanarşist her kız ayni değil tabi de bilemeyiz artik biz kendimize bakalim
- 1 yıl
peki erasmus ögrencileri bizim yurtlarda mı kalıyor ve aynı fakültedemi oluyoruz
- 1 yıl
yorumun için teşekkürler 😊
1 yılİlk 2 ay güzel, yeni arkadaşlar, bilmediğin bir şehir filan, sonra dersler sınavlar filan derken sıkıcı bir hal alıyor. Çoğu zaman Yurt/apart çıkmak istemiyordum. Yatmak uyumak daha mantıklı geliyordu. Dönüp arkama bakıyorum da zaman kaybıymış benim için. Ki bizim dönemimizde ekonomi bu kadar perişan değildi, benim o dönem yaptıklarımı şu an ki üniversitelinin yapması zor. Aileyi çok zorlar. Çalışması gerekir.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 714 cevap paylaştı.
1 yılKeyfine göre ortam seçebileceğin bir ortam kolaylıkla barda takılanları da bulabilirsin kafede takılanları da dindar da dinsiz de siyasetle kafayı bozmuş da yani canın neyi istiyorsa onu bulursun yanlarına gidip merhaba demen yeterli
22 Yorumla- 1 yıl
tiplemeler nasıl standart dar görüşlü insanlarmı
- 1 yıl
Karışık hepsinden var
Sınavında başarılar dileriz 🙏
Son zamanlarda kaotik bir ortam olabilir okuduğun üniv özel ise kimsenin havasından geçilmez 🙃11 Yorumla- 1 yıl
teşekkürlerr, umarım 😊
1 yılBolca gezmek ayrı eve çıkıcaksan bolca alkıl bolca cinsel ilişki hamile kalan kızlar dimdik gezen istekli erkekler kaslılar zenginler
23 Yorumla- 1 yıl
kerhane diyosun yani
- 1 yıl
Yani anlatırım da burada silerler yorumumu tkp at
Menfaat üzerine kurulan bir ortam. Bir de nereyi dusunuyorsun
31 Yorumla- 1 yıl
akdü
beni sarmayan bir ortam liseden farkı yok herkes birbirinin dedikodusu yapıyo
22 Yorumla- 1 yıl
pişmanmısın peki
1 yılKimin ne olduğu belli değil, herkese güvenip her şeyini anlatma, kimsenin arkasından da konuşma, günü gelir dedikodusunu yaptığın kişiler birleşir senin dedikodunu yaparlar, hocalar hakkında sakın kötü konuşma, sırf yaranmak için şikayet edecek psikopat tiplerle dolu, bir de erkeklere fazla güvenme çoğu avcı çünkü
30 Yorumla1. Sınıfa başlarken heyecandan öldüğün 2. Sınıfa başlarken bütün ortamın yalan olduğunu anladığın 3. Sınıfta derslere asılsıpın ve 4. Sınıfta zamanın nasıl geçip 4 yılın bittiğini düşündüğün yer., 😅
40 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 981 cevap paylaştı.
1 yılÜniversite ortamını düşünmek yerine kazanacağın bölümü düşünmen lazım
51 Yorumla- 1 yıl
Ki genel bir ortam olarak düşünme tipcilarin ortamı farklıdır mühendislerin farklıdır. Fen edebiyatın farklıdır
Daha gireli 3 hafta oldu baktığıma göre lise5 gibi ama burada 3 derse girmek lisedeki 9 derse bedel bence herkes rahat ve kendi kafasında farklı bir olay yok
30 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 402 cevap paylaştı. Hiç unutamayacağım, en güzel günlerimin geçtiği yer.❤️ Hayatımda tekrar tekrar yaşamak isterim o günleri.
10 Yorumla
1 yılÜniversiteler, yeni nesil kızların Starbucks' ına döndü. Kimse oraya eğitim ve bilim için gitmiyor, çoğunun derdi, ya erkek tavlamak, ya da kıyafetle gösteriş.
50 Yorumla
1 yılBen ODTÜ'de okudum. Mükemmel bir kampüsü vardı. Harika bir ortamdı, heryer zekâ seviyesi belli bir düzeyin üstünde insanlarla dolu... Hem güzel hem de zeki birsürü kız vardı. İngilizce eğitim, karizmatik alanında uzman proflar kocamsn amfilerde dersler espriler herkes yıkılıyor falan. Şenlikler efsane Haluk Levent, Şebnem Ferah, Girsn Bregovich vs...
27 Yorumla- 1 yıl
ODTÜ'de okumuş patladım, Avrupa senin Odtünü üniversite statüsünde bile görmüyor.
- 1 yıl
Öyle maalesef, ben de çok bir şey olarak görmediğimden bıraktım zaten. Sonra zaten ABD'de startup kurdum vs @Ilayda_BuyukTurk. Türkiye'de Oxford vardı da biz mi gitmedik? 🤣😂
- 1 yıl
Oxford değilde Zürichte okudum ben, ve şunu anladım ODTÜ Boğaziçi falan Avrupa'daki en boktan üniversitenin getirini götürünü yapar sadece
- 1 yıl
Zaten soru üniversite ortamı ile ilgili ve ODTÜ'nün kampüsü, ortamı Türkiye şartlarına göre gayet güzel. Bahar şenliklerinden falan bahsediyorum yani dikkat edersen. Ben zaten küçüklükten buyana özel eğitim almış bir adam olduğum için -üniversite fiziğini İngilizce olarak 12 yaşımda bitirmiştim- ODTÜ'de okumuş olmakla övünecek bir adam değilim. Ama Türkiye şartlarında kampüs ortamı en iyi olan okuldur, onu belirtmek istedim. Üniversite insanları yükseltmez, içinde bulunan insanlar üniversiteyi yükseltir. ETH Zurich'de de okusam ODTÜ'yü bıraktığım gibi yine bırakırdım çünkü girişimciliğe inanıyorum ve akademinin fazlasının insandaki girişimci ruhu katlettiğini düşünüyorum (Arkadaşlarım MİT, Stanford, Caltech, UCLA vs de okudular onlardan gördüğüm kadarıyla konuşuyorum.) Hepsinin yaptığı şey Google, Microsoft, Uber, Twitter, Doordash'te vs çalışmak veya ABD'de akademisyen olmak yani. Hiçbir ground breaking bir şey yapmak peşinde olmadılar. Ben ise onların çalışmakla övündükleri şirketler gibi bir şirket kurdum ve büyütüyorum, çünkü benimle onlar arasında çok büyük bir zihniyet farkı var; Onlar Üniversite ve Şirketlerin kendilerine prestij kattığını, ben ise benim bulunduğum yere prestij kattığımı düşünüyorum.
- 1 yıl
İyide insanlar senin yaptığını yapmak zorunda değiller ki? Tek doğru düşünce seninmişte, diğer insanların yaptıkları farklı seçenekler yanlışmış gibi konuşuyorsun. Mesela sen Üniversiteyi bırakıp girişimci olma yolunda ilerlemişsin, ama her insanın vizyonu misyonu farklıdır, belki o saydığın insanlar girişimci olmak istemiyor ya da kendilerini girişimcilikte uygun görmüyorlardır. Mesela sen girişimci olmak istiyorsun, bir başkası ömrünü ve hayatını akademik alanda ilerleyerek harcayabilir, akademisyen olmak isteyebilir, bilimle uğraşmak isteyebilir, fikir ve farklılıklar sonsuzdur.
- 1 yıl
Kendi açımdan demek istedim de biraz mutlak gerçekmiş gibi yazmışım yoksa tabi senin dediğin gibi zeki hatun @Ilayda_BuyukTurk ☺️
Eğitim & Kariyer konusunda 313 cevap paylaştı. Umdugunu bulamayacagin bir yer yuzde 85 cunku buyuk hayaller oluyor ama yok knk ciden
10 Yorumla
1 yılÜniversiteye ve bölüme göre değişen bir şey
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 386 cevap paylaştı.
1 yılHoşuma gitmeyen samimiyetsiz bulduğum ortam. Eğitim, kariyer vs için katlanıyoruz.
30 Yorumla
1 yılbence çok kötü her şeyden mahrumsun yani gitme ben gittim pişman oldum
10 Yorumla
1 yılGeneli havalı kasıntı ama iyi olanlar da var tabiki
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 370 cevap paylaştı. Bende ilk defa üni okuyacağım bakalım göreceğiz nasıl bir yer
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİki yuzlu ve egoist ınsan topluluğunun bulunduğu mecra.
40 Yorumla
1 yılKurtlar sofrasida denilebilir, ana kucagi da.
Tamamıyla sana kalmış.
Senin karakterine ve kendi çabalarına.00 Yorumla
1 yılSenin gibi gencoların ya okuyup bir baltaya sap oldukları ya da onlyfanscı oldukları topluluktur.
00 Yorumla
1 yılKaraçük gibi işte sadece karabük ifşa oldu diğerleri de aynı
02 Yorumla- 1 yıl
yabancı uyrukluların yurtları ayrımı oluyor?
- 1 yıl
Hayır ama yabancıya gerek yok erkeklerin amaç belli pompa
- Eğitim & Kariyer konusunda 460 cevap paylaştı.
1 yılBir sürü malın bir araya getirilmiş hali. Lise bitince adam olduğunu sanan ergenlerin toplama kampı
20 Yorumla Sınav hakkında sormalısın ortam hakkında degil kazanınca yorum atıcam bunaa
00 YorumlaGüzel ortamı vardır ama sen çokta kabılma ortamlara ders odaklı olsun
00 Yorumla
1 yılGüzel ortami var ama üniversiteden üniversiteye degisir bu durum
00 Yorumla
1 yılÜniversite de Kızlar teklif ediyormuş 😂
11 Yorumla- 1 yıl
beğenirsek neden etmeyelim canım 😂
Okuluna bağlı kimisi çok hızlı kimisi çok yavaş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu ortam seni bozar boş önemli olan ilim öğrenmek kadının yeri evidir
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvdeyim sıkıntı yok , dinimiz kadına çok değer veriyor ama bunu anlamıyorsunuz.
Cevap sahibi1 yılDinimiz bu şekilde emrediyor sebebide belli ama kabup etmiyorlar.
Gizli Üye(18-24)1 yılOkul işte öyle çok da farklı bir ortam bekleme. Sadece gittiğin şehre göre yapabileceğin aktiviteler değişebilir.
10 Yorumla
1 yılBilkentte okuyorum her türden insan var. Çok zengini de durumu orta olanı da. Ama hepsi iyi insanlar özünde güzel
01 Yorumla
1 yılVe hesap aktif değil diyor.
10 YorumlaGittiğin üniversiteye bağlı
10 Yorumla
1 yılev gibi rahat ortam değil
20 Yorumla
1 yılson derece zevkli bir ortamı var
10 Yorumlaİyi arkadaşlıklar kurulabilir.
10 Yorumla
1 yılBenim için fakülte, gym, havuz ve yurt arasında geçen ve kariyerime yön veren bir ortamdı sadece
10 Yorumla
1 yılBu sene sınava gireceksen burada ne işin var?
12 Yorumla- 1 yıl
mezuna kaldım 1 yıldır çalışıyorum bu kanıya nerden vardınız
- 1 yıl
Ne kanısı sınava girecem dedin bende burada ne işin var diyorum çalışmak varken.
- Eğitim & Kariyer konusunda 674 cevap paylaştı.
1 yılHerkesin ayrı kafada olduğu bir ortam
20 Yorumla
s 1 yılLise 5 knk.
61 Yorumla
1 yılEğlenceli ama dikkat gerektiren bir yer
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılsınıftaki tek erkeğim
10 Yorumla
1 yılMerhaba,
Ben sevmiyorum!00 Yorumla
1 yılKahve ortamından hiçbir farkı yok
00 Yorumla
1 yılŞehre göre değişyor o
00 YorumlaHayatının en güzel dönemi
00 Yorumla
1 yılBeklentinin yüksek tutma lise beş çoğu
00 YorumlaNasıl bir uniye gittiğine göre degisir
00 YorumlaHerkes bağımsız ve yalaka çok
00 Yorumla
1 yılYaaa menfaat ortamı elher yerde olduğu gibiii
20 YorumlaBence bölüm boş ise hiç gitme
10 YorumlaKeşke bende gidebilzeydim babam bırakmadı
11 Yorumla- 1 yıl
Baban iyi yapmış emin ol bir kaybın yok üniversite rezillik özellikle bu zamanda dört sene oku bir şey elde edemiyorsun. Girdiğin sınav streside cabası
1 yılBu sene kazandım umarım güzeldir
10 YorumlaDehşet
10 YorumlaÇok güzel bir yer
11 Yorumla
u 1 yılKaç yaşındasın
10 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım