1 yılSeni motive eden, gelişimine katkı sağlayan insanlarla vakit geçirmek hem akademik başarı hem de kişisel gelişim açısından değerli. Negatif enerjili veya seni aşağı çeken insanlardan uzak durmak, zamanını daha verimli kullanmanı sağlar.
Bir de zamanı iyi yönetmek kritik. Sadece derslere odaklanmak değil, sosyal aktivitelere, kendine vakit ayırmaya da dikkat etmek gerekiyor. Dengeyi kurmak, seni hem zihinsel hem de fiziksel olarak güçlü tutar. Aynı zamanda üniversite sadece bilgi değil, tecrübe kazanma yeri. Bu yüzden derslerin dışında yeni beceriler öğrenmeye, projelere katılmaya da fırsat tanımalı kendine güvenmek ve denemekten korkmamak lazım. Hatalar yapacaksın, başarısız olacaksın belki ama bunlar büyümenin bir parçası. Önemli olan her seferinde ayağa kalkıp devam etmek. Üniversite, kendini keşfetme ve geliştirme yeri, bu yüzden kendini rahat bırakıp deneyimlerden öğrenmeyi ihmal etme.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 868 cevap paylaştı.
1 yılHocalara dikkat et neden mi çünkü hocalar için önemli olan tek şey kendi hoca arkadaşları dır. Bir öğrenciyi hiçe sayarlar kendi hoca arkadaşlarını korumak için. Oncin hocalara çok acıma merhamet te etme. Ama nadiren de olsa iyi hocalar da vardır. Sonra
Üniversite de arkadaşlar genel de işi düştüğün de yanına gelir hepsi çıkarcı dır.
Yani kısacası yapman gereken şeyler.. okula git, derse katıl, not al, çalış, anlamadığını hocaya sor, gir sınava ya da proje teslim et. Kimseyle fazla içli dışlı olma. Yeter.
Zaten üniversite bitince herkes kendi memleketine gider arkadaş ta, aşk ta yarıda kalır.
Üniversite okuduğum için biliyorum bunları..
10 Yorumla
1 yılEğer yaşadığın şehirde değil de başka şehirde isen kesinlikle arkadaş seçimine dikkat et. Ben çok gördüm ipini koparmış eşek sıpası gibi gezip tozup kucağında çocukla baba evine dönenleri.
00 Yorumla
Hocaların dediği her kitabı alma
Temsilciyle gönderilen dergilere üye olma
10bin kişilik arkadaş grubun olmasın
Günü gününe vize finallere çalış
Özellikle danışman hocayla iletişimin iyi olsun
Konuşmayı bilen biri ol kendini geliştir kitap oku00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, üniversite ortamı büyük bir deniz gibi; keşfedilecek birçok fırsat ve deneyim seni bekliyor! Öğrencilik hayatın boyunca sadece akademik başarıya odaklanmak yerine sosyal bağlantılar kurmaya da özen göster. Kulüplere katıl, projelerde yer al, kendini geliştir! 🏫💪 Üniversite, kendini keşfetmek ve farklı bakış açıları kazanmak için harika bir yer.
Ayrıca, zaman yönetimi konusunda dikkatli ol. Hem derslerini hem de sosyal aktivitelerini dengede tutmayı öğrenmen çok önemli. Başarı ve mutluluğun yollarından biri dengede saklıdır. Gelecek senin ellerinde, hayallerine ulaşmak için adım adım ilerle. İç sesini dinle ve deneyimlerinden öğrenmeye devam et! 🍀10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı.
1 yılSaf olup her sırrını birine anlatma gadası
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 38,7b cevap paylaştı.
u 1 yılbol bol ders çalış sadece
00 Yorumla
1 yıl- Sevgili yapma sevgili yapma sevgili yapma !
- insanlarla sadece menfaat arkadaṣlığı kur - iyi insanlarla normalde arkadaṣ olabilirsin (çok samimi olma yinede) ama genelde çok düṣük ihtimal üniversite bitince arkadaṣlıkda genelde bitiyor
- hocaların sağı solu belli olmuyor her hoca iyi değil o yüzden sorularına dikkat et
- kısacası üniversiteyi asla okul gibi görme her yaṣtan ve her durumdan insan var, üniversite bir iṣ kurumu değil o yüzden her ne okuyorsan oku ancak kendini geliṣtirebildiğin kadarsın.
38 Yorumla- 1 yıl
@Birisi_22 100% hepsi diyemem ama 90% falan dağılıyor yani biraz ṣans iṣi bide o insanla enerji uyumunuz önemli sen yinede yalandan samimi ol ama güvenme kimseye.
- 1 yıl
Ben 3. sinifim okulum uzadi kendi sinifimi kacirdim yani geçen sene 2lerleydim yani artık ben onlarla okuyorum ve sevgili oldu benle bir arkadaşım 1 ay sonra terketti artık o grupla da konuşmuyorum ve arkadaşlari ne der gibi birsey hisettim onda arkadaslari için grupu yonetebilmek için herseyi yapıyor umarım onun da grubu dagilir terketme açısından hiseder bana ayrıca ihanet etti
Neyse
Ben bu sene yine yalnizim nasıl çevre olusturabilirim peki sizce? çünkü arkadaş demek güç demek bu da bende yok ve eziklendigimi hisediyorum ayrıca canım da sikilmasin diye dost arkadaş çevrem olmalı benim artik
Herkesle arani iyi yap ve kimsenin arkasından konuşma diğer arkadaslarinin yanindayken
Arkadaşlarına guvenme
Yatırım yapabiliyorsan yap her evine geçen parayi harcama en azından o yatirimla birkaç yer sehir gezersin
Ve en önemlisi derslerine ve kariyerine odaklan fırsatları degerlendir geride kalma
Bide hocalarla arani iyi tut
Surekli not tutan biri olsun bile kimseye aşırı iyimserlik yapma herkesle paylasma o notlar tüm sınıfta dagitiliyor ama tek çalışan sen oluyorsun enayi gibi
20 Yorumla
1 yıl1. İnsanları kırmaktan korkma. Senden not isteyene hayır demeyi bil. Emin ol senelerce bedava not verdiğin kişiler isteklerini reddettiğin ilk sınavda arkandan sallayacaktır :)
2. Dedikodu ortamı çok korkunçtur. Senelerce döner durur aynı muhabbetler...
3. Her derse katıl, mutlaka kendin not al. Hoca izin verirse ses kaydı da al. Not konusunda kimseye güvenme.30 YorumlaHocalarla ASLA ters düşme sınıfta her bo*ka atlama :D çok göz önünde olma ve okulu hemen bitiricem kafasına girme bu yıllar bir daha gelmeyecek git gez eğlen ye iç yani imkanın olduğu kadar tabi... ama dersleri de boşlama kaldın mı kalıyon yani 😅 herkes çıkarcıdır bunu da unutma
20 Yorumla
1 yılErkeklere. Üst siniftakilere özellikle.. ama. sinifinda iyiler. Olacakrir.
Hiçbir şey derslerinden önemli değil. Hocalarla arani iyi tut. Konusmasan bile sınıfta en önde sessizce otur. Zamanı geldiğinde hocadan not. istersin verir. Çünkü önde görüyor du seni.
Eğlenmeyi iyi bil. Bir de en önemlisi şunu unutma.. orada. tanidigin insanların yüzde 99 u. ile okul bitince görüşmeyeceksin.. bunyizden ona göre davran. Sana yapılan herhangi bir şeye üzülme ve bencil ol. Sınıfın çalışanı ile. arani. iyi. tut notları fotokopi cektirirsin
10 Yorumla
1 yılKimseyi hemen sahiplenme, zaman gectikce o arkadasliklar bitecek. Üniversitenin başında baslayan gruplasmalar zamanla azaliyor, tek tük insanla gerçekten samimi oluyorsun.
Hiçbir ogretmeninle cok samimi olma. Ogretmenlerin hepsi iyi niyetli degiller.
Vizeleri güzel gecirmeye bak, finalde kafan rahat olsun.
Kesinlikle bir kulübe yazıl ve aktif ol.
İngilizceni geliştir.10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 641 cevap paylaştı.
1 yılBugün dostunun yarın düşmanın olabileceğini unutma özellikle kızlara fazla güvenme. Canım cicim deyip arkasından çok salladıklarını gördüm. Onun dışında keyfine hayatına bak sadece kimseye tamamen %100 güvenme. Bazı arkadaşlıklar bir yerden sonra bitiyor. Hayatın akışına dalınca herkes bir yere savruluyor. O yüzden o zamanların tadını iyi çıkarmaya bak.
10 Yorumla Hemen herkes ile kanka olup her şeyini açma, başkası hakkındaki görüşlerini kendine sakla, özellikle kızların birbirleri ile ilişkileri aşırı değişken, bugün yakının yarın sevmediğin birinin kankası olur
50 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKim olursa olsun ayrılacaksın. Bu konuda çok tecrübeliyim çok iyi olan arkadaşım vardı ayrılmaz demiştim ayrıldık. 2 yıllık sevgilim vardı ayrıldık. Yaa ayrılmayıp ayrılmayıp bir birilerini rezil eden sevgililer vardı. Erkek olanı üni bittiği gün otobüste her yerden kızı engellemişti. 3 yıllık sevgililerdi.. üniversitede kendine ne kattıysan o sana kalacak herkes gidici kendine kattıkların kalıcı.
22 Yorumla- 1 yıl
Ayy İsa gibi 3 yıllık bide mide bulandirici
Cevap sahibi1 yıl@Melezbirkız eğlenmene bak tadına bak sevgili olacaksanda erkek istiyorsa o ilişki için at gibi koşuşturur eğer ki o koşuşturmayı görmüyorsan salla gitsin..
1 yılPara ve kendini kullandirma durumu
Misal bizim sinifta grup olarak takilanlar vardi. Ama konusuyuz kizlarla ama samimi degiliz. Bir gun bunlarin hicbiri derse gelmedi. Grupça bir kafeye oturmaya gitmisler hanimefendiler. Lafta olsa davet edilmedim onlar tarafindan bir yere ama onlar gezerken benden not istemeleri addfgg tabiki vermedim. Veremem dedim. Kusurabakmasinlar kimse sen gezerken senin icin not tutup not vermez. Kendine uygun kisilerle arkadaslik et.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 381 cevap paylaştı.
1 yılArkadaşlarını iyi seç, kimseye koz verme. Üst sınıflarla aşırı samimi olma ama hocalar sınav kağıdını değiştirmiyor üst sınıflardan soru alabilirsen al. Hocalarla kanka ol.
40 Yorumla
1 yılYerli halkından uzak dur
Belirli bir arkadaş çevren olsun
Üst sınıflar ile aşırı tanışma
Klasik 2 mekanın olsun
Hocalar ile kanka ol42 Yorumla- 1 yıl
Mahalle abisi rolü kesmeleri
Gruplara ayrılma, herkesle iyi anlaşmaya çalış ama kimseyle aşırı samimi olma (iyi biriyle tanışırsan anca o zaman)
40 Yorumla
1 yılSamimi olma hemen... Saçma sapan gruplara katılma, yalnız kalacağım korkusu ile kişiliğinden ödün verme. İnsana uzak, kitaba yakın ol. Dil öğren
20 Yorumlaİnsanları çok tanımadan arkadaş edinmek için çaba harcama. Çok kötü niyetli insanlarda olabilir. Seni farklı ortamlara sokmaya çalışabilir. bu konuda da dikkatli olmanda fayda var.
20 Yorumla
1 yılKimseye özelini anlatma , Borç para isterlerse verme , Derslerini aksatma sınavlara 2 hafta önceden çaliş son güne bırakma kütüphaneye git arkadaşlarını iyi seç ve sana sevdiğini söyleyip ikna manipule etmeye çalışan erkekler olacak evlerine cagiracaklar asla bir erkeğin evine gitme amacı cinsellik olacak güvenmediğim kız arkadaşlarının da evine girme kim girer çıkar bilemezsin
10 YorumlaKimseye güvenme diyemem ama bariz adam seç.. ilk etapta insanları iyi gözlemle. Çıkarsız kişilerle arkadaş olmaya çalış. Kendileri okula gitmezler senden not isterler vs vs işte.
10 Yorumlaçan eğrisi varsa not ortalamasına
birde sık sık gezmeni tavsiye ederim, sonra fırsat bulamıyorsun fazla, gerçi ben gene buluyorum ama olsun bunu kulağına yüzük yap kardeş
00 Yorumla
1 yılNormalde selam bile vermeyip sınav zamanları yanına gelen ucubelerden uzak dur.
30 YorumlaSana vereceğim tek tavsiye her ne olursa olsun okumak için orada olduğunu unutma.
30 Yorumla
1 yılHerkesle takıl ama kimseyke aşırı samimi olma ve kimsenin evine gitme
30 Yorumla
1 yılKimseye güvenme, sevgili yapma bir de vize-final zamanı not dilenenler olacak bahaneyle savuştur.
10 Yorumla
1 yılOlabildiğince mesafeli olmaya çalış hiç pişman olmazsın
21 Yorumla
1 yılBekar evlerınden uzak dur orada sadece yıyecegın yemek olmaz
20 Yorumla
1 yılDersi, derste dinle kimseye güvenip vizelere son gün çalışma. Not. Vizeler, genelde finale dahil olur
00 YorumlaNe için orada olduğunu unutma neler neler yapıpta oralara geldiğini sakın aklından çıkarma saçma sapan şeylerden uzak dur 🛑
00 YorumlaOkula geldiği gibi değişen tiplere dikkat et. O yaşa kadar karakteri oturmamış insanın kendine bile hayrı yokken sana hiç olmaz.
00 YorumlaKendi notunu kendin al, Sana hitap eden kulüplere yazıl, Kanka ayağına yatan erkeklerden uzak dur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBurdaki cevapların %90 'ı yanlış
Nedenmi?
insan gibi insan olan seni arkadaş ya da sevgili seni bırakmaz
Zaten karaktersiz birii ise yarı yolda bırakır
Çevremde gördüm
Üni sevgilisi ile evlenen var
ya da kaç yıl geçmiş hala görüşen var
Dediğim gibi karakter meselesi o
00 Yorumla
1 yılKendini kaptirma bir erkeğe hemen cinsellik teklifi etsede anladın beni
01 Yorumla
1 yılhemen gidip mal gibi bağlanma bi kıza. önce biraz kalabalığa dal
00 YorumlaOkumaya gittiğini düşün, eğlence yeri asla değildir.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 923 cevap paylaştı. Öğretim görevlilerine de arkadaşlarına da güvenme, kendine yaslan ve Allah'a sığın sadece.
00 Yorumlaben gitmedim bilgim yokk gerçi artık okumaya gidende yokk
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılSadece dersine osakaln onun dışındaki hır birsey senin meselen değil.
00 Yorumla
1 yılKimseye güvenme ve üni dışından sevgili yapma
00 Yorumla
1 yılİlk yılınsa arkadaş edinmek için acele etme. Unutma ki nerede çokluk, orada b*kluk.
01 Yorumla- 1 yıl
Sevgili yaparken de aynı şekilde iyice tanı ve öyle olup olmayacağına karar ver. Çünkü çok var daha ilk yıldan sevgili yapan ve çoğu yürümüyor. Ha yok mu yürüyüp evlenenler? Var ama çoğunluk en geç son sınıfta ayrılıyor. Hatta çoğu o kadar bile sürmüyor.
1 yılHerkes herkese laf taşıyacağı için kimseye güvenmemek ve kulislerde konuşmamak en doğrusu.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılGuruplara dahil olmasınlar ilk yıllardan sonra herkes dağılıyor
00 Yorumla
1 yılkimseyle samimi olma ve arkadas gruplarina guvenme cunku hepsi bozulacak
00 Yorumlaİlk tanıştığın arkadaşların en yakın arkadaşların olmayacaktır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen kpss ye sarılmayı düşünüyorum öyle yap bence iş bulamıyoruz diyorlar arkadaşlık desen hepsi çıkar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkes okumaya gelmiyor, sana sataşan ya da saçma sapan davranan olursa aklında bulunsun, sen ortama ona buna değil sadece kariyerine odaklan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHocaların gözüne batmamak çünkü batarsan geçmiş olsun zorlaştırırlar.
00 Yorumla
1 yılHerkesle ilk günden cok samimi olup hemen gruplara dahil olma
30 Yorumla
1 yılÜniversitenin her imkanından sonuna kadar yararlan
20 Yorumlaİlk zamanlar tanıştığın kimseyle içme (eğer alkol kullanıyorsan tabi)
10 Yorumla
1 yılArkadaşlarına dikkat et 🙂
40 Yorumla
1 yılKimseye guvenmeeee ickili ortamlara girmeeeee erkolara guvenmwwww
02 Yorumla- 1 yıl
Pisirik durma ozguvenli iendinden emin dur e
- 1 yıl
Bakimina giyinisine dikjat et hele ozele gideceksen herkes dugunee gibi geliyir
1 yılÖğrenci evi kızlı erkekli ortamlara dikkat et 😂
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 612 cevap paylaştı.
1 yılİlk yıldan sevgili yapma ne olursa olsun
31 Yorumla- 1 yıl
Neden peki
Eğitim & Kariyer konusunda 677 cevap paylaştı. Kimseye güvenme. Alkollü mekanlara girme
20 YorumlaYorumları okumaya geldim :D
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılherkesle muhatap olma
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇevrene arkadaslarina ve erkeklere dikkat et
00 Yorumla
1 yılA* Peşinde Koşan Manitalar
00 YorumlaNerede okuyacağına bağlı
00 YorumlaKimseyle kavga etme fiziksel kavga
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri