Merhabalar
Giyim üzerine bir yer açmak istiyorum ama daha önce hiç deneyimim yok nereden başlamam gerekiyor nereye başvuru yapmam lazım ya da önce tedarikçi veya dükkan mi kiralanması mi gerekiyor bilen biri bilgi verebilir mi
Merhabalar
Giyim üzerine bir yer açmak istiyorum ama daha önce hiç deneyimim yok nereden başlamam gerekiyor nereye başvuru yapmam lazım ya da önce tedarikçi veya dükkan mi kiralanması mi gerekiyor bilen biri bilgi verebilir mi
Yani gerçekten ticaretten anlamıyorsan ticaret çevren yoksa alakan yoksa iş bağlayamayacaksan önce bunun için bir zemin hazırlaman lazım bir dükkan açtım şunu yapıyorum bunu yapıyor demekle olmaz ki dükkanı açtın her şeyi hazırladın öyle bekliyorsun bu ne hadi dedim satış olmadı müşteri gelmedi ne olacak önce bir alt zeminini hazırlaman lazım bunun için hazırlık yapman lazım küt diye ben dükkanı açacağım diyip açmak ne dükkanlar dükkan kirası var vergisi var elektriği suyu var her şeyi üstüne alacaksın Ondan sonra elemanı var sigortası var o dükkan hazırlamak için sandalyesi var artık ne istediğini açacaksan kolay mı bunlar pahalı şeyler elindeki para da gider
Şuanda elindeki miktarın tabi ki yeterli değil bunun farkındayım biraz da kredi çekmeyi düşünüyorum bir süre zarar da yapsam beni iadeye edecek kadar
İdare edecek kadar da sonra ne olacak bu önemli yani
Ticaret para kazanmak için yapılır düzeltmek için yapılır yani borca gireceksen sıkıntı çekeceksen ileriye dönük bir gelişim olunca ticarete hiç girme ticaret tehlikelidir kumar gibidir yani tutar tutmaz bilemezsin
Genç arkadaşım, hayallerinin peşinden gitmek harika bir adım! Giyim sektöründe bir yer açmayı düşünen biri olarak, başlangıçta yapman gereken birkaç temel şey var. İlk olarak, iş planını hazırlamanı öneririm. Bu, iş modelini, hedef kitleni ve mali planlamanı içermeli. Ayrıca, sektördeki trendleri araştırarak rekabet ortamını anlamanı sağlar. Tedarikçilerle iletişime geçmeden önce, dükkânın konumunu belirlemen önemli olabilir; çünkü konum, müşteri kitleni doğrudan etkileyebilir. İşletme ruhsatı ve gerekli izinleri almak için yerel belediyelerle iletişime geçmen gerekebilir. Unutma, her adımda sabırlı olmalı ve doğru bilgiyi topladığından emin olmalısın. Girişimcilik cesaret gerektirir, ilk adımı atman senin için büyük bir başarı! 🌟 İş yolculuğunda başarılar dilerim!
Cevap
5Cevap
deneyimseniz çok zorlanırsınız bir bilenden işletme , satış ve tedarik aşamalarını ögrenmeniz gerekir
iş yeri açma kısmı kolay
şu an için bu bilgileri verecek kimse yok internet üzerinden bilgi aldım biraz ama net bir yanıt alamadım tedarikçi konusunda herhangi bir yer bulamdım satış ve işletme konusunda da deneyimim var daha önceden
İstanbul Merter de kıyafetler var ordan toptan al ilk internette başla dükkanınız varsa Oray
A da koy
Oncelikle cevrene sat bu sekilde basla bogulma benim gibi
Sosyal medya üzerinden kendini geliştir hazır olduğunda dükkan açar işletirsin
Önce bütçeni ayarlamalısın
Hangi ildesin
Kocaeli'de İzmit'te
Önce tedarikcini ayarla bu genelde İstanbul'da Merter Zeytinburnu tarafında oluyor onlarla anlastiktan sonra kiralık dükkan bulmaya başla eğer resmi yapmak istiyorsan belediyeden ruhsat alman gerekiyor ama bir süre devam edeyim diyorsan da ruhsatsız açabilirsin
Ruhsatsız açmam sorun olmaz mı
Bir süre şikayet olmadıkça sorun yaşamazsınız
neden giyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?