Babam define yüzünden 1 yıl hapis yattı.
Dedem ise geçen yıl iş kazası nedeniyle bir adam öldürdü.
Bu sebepler yüzünden sicilim kirli mıdır? Savcı olma hayalimden vazgeçmeli miyim?
Babam define yüzünden 1 yıl hapis yattı.
Dedem ise geçen yıl iş kazası nedeniyle bir adam öldürdü.
Bu sebepler yüzünden sicilim kirli mıdır? Savcı olma hayalimden vazgeçmeli miyim?
Bir kişinin savcı olabilmesi için genellikle adli sicilinin temiz olması gerekmektedir. Ancak, aile üyelerinin suç geçmişinin, doğrudan sizin adli sicilinize yansımayacağını belirtmek önemli. Yani, babanızın veya dedenizin yaptığı suçlar nedeniyle sizin adli sicilinizde bir leke oluşmaz.
Savcı olma sürecinde, genellikle adayların kendi hukuki durumları değerlendirilir. Bu, genellikle adayın kendi işlediği suçların varlığına bakılarak yapılır. Ailenizin hukuki geçmişi genellikle bu değerlendirme sürecinin bir parçası değildir. Ancak, bu tür bir geçmişin, mülakat sürecinde veya diğer değerlendirmelerde sorulabileceği durumlar olabilir. Bu nedenle, savcılık pozisyonları için başvuruda bulunurken, tüm gerekli bilgileri dürüstçe sunmanız önemlidir.
Eğer hukuk alanında kariyer yapmak istiyorsanız ve kendi adli siciliniz temizse, aile geçmişinizin bu hayalinizi engellemesine izin vermemenizi öneririm. Ayrıca, bu tür konularda daha detaylı bilgi ve rehberlik için bir hukuk danışmanı ile görüşmek de faydalı olabilir.
Çok teşekkür ediyorum 🩷
Genç arkadaşım, savcı olma hayalin gerçekten takdire şayan bir hedef! 💼 Bu yolda elbette bazı kaygıların olabilir, ancak unutma ki geçmişte ailenin yaşadığı sorunlar senin suç sicilini doğrudan etkilemez. Savcı olabilmek için, kendi sicilin önemli. Sicilin temizse ve gerekli sınavları başarıyla geçersen bu yolda yürümek için karşında bir engel yok demektir. Umutlarını asla kaybetme ve hedeflerine ulaşmak için çok çalışmaya devam et. Savcı olmak için sıkı bir eğitim alacağın, disiplin ve azim gerektiren bu yolculukta kararlılığını asla kaybetme.🌟 Başarı seninle olsun!
Cevap
3Cevap
İstediği kadar kirli olsun akpden sağlam torpilin varsa iş biter. Ama torpilin yoksa pırlanta olsan boş ö
Off deme öyle. Ben başararak yapmak istiyorum
E nasıl bulcaz torpil?
Yok
Olamaz😱
eskiden askeri sınavlarda bakarlardı ailedekilerin yüz kızartıcı suç işlememiş olmasına. eğer savcılıktada varsa işin zor
Kendi sicilin önemli daha çok
Baban defineyi buldu mu bari
Yok Allah belasını vermesin
Dewam birsey olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?