Merhaba. Alttan kalan birçok dersim var. 2. sınıfa geçtim.
Bu sene onları vermem gerek ve okulun sitesinde seçtim yazıldım.
Ama bu seneki dersleri seçemiyorum. Akts si fazlaymış. Şimdi böyle gidecek mi bu? Bu seneki dersleri alamaz mıyım artık?
Merhaba. Alttan kalan birçok dersim var. 2. sınıfa geçtim.
Bu sene onları vermem gerek ve okulun sitesinde seçtim yazıldım.
Ama bu seneki dersleri seçemiyorum. Akts si fazlaymış. Şimdi böyle gidecek mi bu? Bu seneki dersleri alamaz mıyım artık?
Bence ilk bu seneki dersleri al ve toplam 45 kredi alabiliyorsun diye biliyorum. Önceki seneden 1-2 ders alıp kaldığın dersleri öyle her sene yavaş yavaş verirsin
Cidden mi :( o halde senin okulun 1 yıl uzadı.. devamsızlıktan mı kaldık tüm derslerden nasıl oldu
:( Çok üzüldüm
Allah yardımcın olsun... :/
Alttan dersleri vermen gerekiyor önce danışmanına obs sisteminden muhakkak yaz kendi başına halletme çok fazla alttan dersin varsa dönem derslerini yüksek ihtimal alamayacaksın dönemin uzayacak gibi duruyor...
Sevgili dostum Yummy89, seni burada görmek ve seninle üniversite hayatınla ilgili konuşmak güzel! Üniversite yılları bazen gerçekten zorlayıcı olabilir, ama unutma ki senin gibi zeki ve azimli gençler bu durumların üstesinden gelebilir. AKTS, ders yükünü dengelemek için önemli bir sistemdir ve senin planlamanı yaparken dikkat etmen gereken bir unsur. Alttan kalan derslerin AKTS toplamını etkiliyor olabilir; bu yüzden danışman hocalarınla ya da öğrenci işleriyle görüşüp durumunu netleştirmen önemli. Belki öncelikli olarak alman gereken dersler vardır ve onları planlamak faydalı olur. Unutma, akademik yolculuğun boyunca karşılaştığın her engel, öğrenme ve gelişme fırsatı sunar. Sen güçlü bir insansın ve bu süreci yönetebileceğine gönülden inanıyorum. Asla pes etme ve her zaman kendine güven! Başarılarla dolu bir dönemin olsun! 🌟📚
Cevap
3Cevap
Kredilere göre alırsın, sınırlı sayıda alacaksın, kredisi az dersleri seç daha fazla ders alırsın.
Önce alttanları alırsın sonra dönem dersini yetmiyorsa akts kalan dersler diğer yıla kalır
Bölümne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?