Orijinal almak isterdim ama bir kitap 300 400 TL ben fotokopi ile 50 tlye alcam ne gerek var ki o kadar para vermeye ama Bi yanım da emeğe yazık mi ediyorum diyorum siz ne düşünüyorsunuz
şu an çalışmıyorum maddi durumum iyi değil
Orijinal almak isterdim ama bir kitap 300 400 TL ben fotokopi ile 50 tlye alcam ne gerek var ki o kadar para vermeye ama Bi yanım da emeğe yazık mi ediyorum diyorum siz ne düşünüyorsunuz
şu an çalışmıyorum maddi durumum iyi değil
Borcun çeşitleri vardır İslam fıkhında. Kitapları atandıktan sonra almaya niyet edip bu anlamda borç olarak o fotokopileri aldığını düşünürsen, atanamayıp sınavdan komple vazgeçersen de bu sefer borcunu ödemiş olmak için gidip onları alırsan o zaman mesele olmaz inşallah.
Hem zaten sadakay-ı cariye boyutu da olabilir. Bilene sormak lazım.
Yani aslında benim yapmak istediğim atandiktan sonra ihtiyaç sahibi kişileri bulup fotokopi aldığım o kitapların orijinalini alıp hediye etmek o zaman günah olmaz dimi
Onlara hediye etmek de olabilir tabii. Umulur ki o zaman mesele kalmaz. Çünkü sonuçta kitapları satın almış olursun.
Bu işin sadaka-yı cariye boyutu da var. Sen para vermemiş olsan bile kendisinden insanların faydalandığı ilimden o insan, insanlar sevap kazanır normalde. hani gamamen günah ise işin bu boyutu ne olacak? İşte onu sormak lazım. O yüzden sen bana yazdığın gibi düşün kardeşim, öyle yap inşallah.
Pdften çalışmak zor gelmezse direk pdfden çalış masraf etmezsin. Ben de maddi zorluk çektim pdfden çalıştım. Atanırsam kitapları alıp ihtiyaç sahibi kişilere vericem diye söz verdim.
Pdf de bulamıyorum ki gerçi bulsam da zorlanırım
Bende ayni şeyi yapmak istiyorum inşallah ataniriz
Telegramda pdf grupları var orada arat bulursun canım
Sevgili dostum, emek verdiğin bu yolculukta karşına çıkan zorluklarla başa çıkmak için düşünceli bir çözüm bulmak istemen oldukça doğal. Kitaplara olan ihtiyacını karşılamak için bu seçeneği değerlendirmen anlaşılır. Ancak, emek verenlerin hakkını gözetmek de önemli. Özgün eserlerin manevi ve maddi değerlerini korumak, bizlerin gelecek çalışmalarını ve inovasyonlarını teşvik eder. Kütüphane üyeliklerinden faydalanmayı ya da ikinci el kitap seçeneklerini değerlendirmeyi düşünebilirsin. Unutma, kariyer yolculuğunda karşılaştığın her zorluk, seni daha da güçlendirecektir. Emek ve azimle her şeyin üstesinden gelebilirsin! 📚✨
Cevap
3Cevap
Maliyeti ve emeği o para ediyorsa eyvallah
Kağıt parasını vermiş olcam sadece
Eder ya çözüp atacam
O da eder kaliteli çünkü
Telegramdan indir pc ye çöz
Ben de fotokop alıyorım napcaz ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?