İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini dört yıllık lisans programlarına devam ettirmek isteyen adaylar için yapılan 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) sonuçları açıklandı. Sınava giren tanıdığınız var mıydı?

İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini dört yıllık lisans programlarına devam ettirmek isteyen adaylar için yapılan 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) sonuçları açıklandı. Sınava giren tanıdığınız var mıydı?

Bu sene geçen yıla göre daha fazla çalışmama rağmen daha düşük geldi. Çoğunluğun da aynı şekildeymiş. Ben sayısalcıyım her sene giderek soru tarzı zorlaşıyor. Sözelciler sevinebilir onların kolaydı bence. Türkce de çözdüğüm tüm sorular doğru çıkmış mesela
Kontenjanlar aynı benim bölümde ama puanlar yüksek
Türkçe nasildi sorularin seviyesi ortalama mi yks ile ayni oluyo sanirim
@Melezbirkız Türkce Yks ye göre biraz yorucuydu. Ben sayısalcı olarak yaptıysam sözelcinin hayda hayda yapması lazım
Cevap
18Cevap
Merhaba, giren tanıdığım vardı ama sonucunu sormadım. Umarım iyi almıştır ve umarım herkes istediği neticeyi elde etmiştir :)
ben girmedim. tanıdığım da yok
Ben girdiiğm, beklediğimden yüksek geldi walla mutluyum ya Zjjzjsjssjsjzndkfkf
Ülkemde bir saçmalık çıkmazsa, önceki sene sıralama ve puana bakarak net istediğim bölüme yerleştim bile diyebilirmm :)
bir şey soracagım bende sınava ilk defa girdim bi arkadasım sey dedi tercihlerimde dgs yoksa hak kazanamamıssındır doğru mu bu tercihin bi tarihi yok mu
Yok öyle bir şey kanka
Sınava girdiysen, puanında hesaplanmışsa hak kazanamama gibi bir durum yok
Tercihler daha başlamadı diye biliyorum. Tarih baktım da hiç bulamadım. Klavuz daha yayınlanmamış galiba.
Ama Max 1 hafta içinde başlar, her gün haberleri kontrol et mutlaka kanka
Umarım iyi sonuçlar almışlardır herkese başarılar diliyorum Ben girmedim girenlerde yok yani şu an için
Dgs görece kolay bi sınav ama bütün çekiciliğini sınavı kazandıktan sonra 1 yıle intibak eğitimi almak zorunda olman bozuyor
Kardeşim sınava girdi, kontenjan olursa yerleşir umarım
Çalışmadan girdiğim puanda güzel sonuç aldım umarım yerleşirim :D
Sonunda açıklanmış millet isyan ediyordu bizi unuttular diye
Evet, tanıdığım girdi, ve sonucu fena değil.
2 yıllık bölüm seçip ordan toplam 7 yıllığa tamamlamak istedim ama zormuş sınav
Zamanın behrindr 2 kere girdim de olmadı
Sonunda açıklandı evet ben de girmiştim
Var da sormadım kimseye
Dgs ile hemşireliğe geçecek varsa yazsin
Hayır sınava giren tanıdığım yok.
Ben girdim
Yok..
Sınava giren tanıdığım yok
Hayır yok
Yok be kardeşim niyekine
Hiç sevmem bu sınavı