her şey çok yorucu ve zor gelmeye başladı kafam her gün birçok şey ile dolu Üniversite dayanılması imkansız geliyor, uzun bir süredir bırakmayı düşünüyorum ama emin olamıyorum...
Düşünce ve fikirleriniz nelerdir?
Ne yapmalıyım?
her şey çok yorucu ve zor gelmeye başladı kafam her gün birçok şey ile dolu Üniversite dayanılması imkansız geliyor, uzun bir süredir bırakmayı düşünüyorum ama emin olamıyorum...
Düşünce ve fikirleriniz nelerdir?
Ne yapmalıyım?
Üniversitenin 2. yılında bırakmak zor bir karar olabilir. Eğitim hayatında bazen değişiklikler yapmak gerekebilir, ancak bu adımın sonuçlarını dikkatlice düşünmek önemlidir. Kendi hedeflerinizi ve gelecekteki planlarınızı değerlendirerek, neyin size en uygun olduğunu anlamaya çalışmak en iyisidir.
Çok haklısınız derinlemesine düşünmem gerek..
Teşekkürler
Bazen her şey üst üste gelebilir, zihnin yorulabilir ama pes etmek en büyük hata olur. Okul bu hepimiz okuduk, ne kadar zor olabilir? Bugün bununla baş etmezsen yarın iş hayatında ne yapacaksın? Derler ya senin tatilin gelmiş, sen, sana iyi gelecek biseyler yap, sonra aynen devam✌️
Haklısın teşekkürler
Rica etsem sorumu cevaplar mısın? Bilgili birine benziyorsunda
@tersye Nickinizin bir anlamı var mı özel değilse ?
Ah etiketleyemedim 😅
@tersy
Vay acayip havalıı
Bilgi için teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim ne demekk
4 tane alttan dersim var bu sene son üniversitesi kadar gereksiz bir şey görmedim bulunduğum şehirde özel sektörde hiçbir üstünlüğü yok fabrikalar normal işçi diye alıyor ancak masa başında bir iş bulursan iyi yoksa boş
Bende öyle düşünmeye başlıyorum artık
Bak kızsan eğer tiktoktan canlı yayın aç, diğer para kazanma seçenekleri de var veya Instagram da takipçin varsa (kız isen seni çok takip ederler) içerik üret evde yemek yap video çek ya da birşeyler hakkında bilgiler veren videolar yükle ilk başta az izlenme olur keşfete düştüğün zaman takipçin artar izlenmeler de artar ben kız olsam bunları yapardım
Ne demeye çalıştığının farkında mısın sen, kız olduğun için cinsiyetini kullanıp para kazan diyorsun.
Bu kadar ucuz bir şey yapmam, neyse sen bir şey önerme.
Senin yerinde olsam bunları yapardım dedim sen nasıl anlamışsın
Sosyal medya da insanlar bu tip işlerden iyi para kazanıyor içerik üret video yükle oldu iş 2 yıllık okuyunca şuanki devirde sadece kağıt parçası aklını kullan şimdi her iş internetten yapılıyor ben söyleyeceğimi söyledim gerisi sana kalmış
Adından utan verdiğin öneriye bak
Alternatif bi planın var mı? Ben de okuduğum şehirden hiç memnun degilim. 2ye geçiyorum ama tekrar sınava girmeyi düşünüyorum. Mezuna da kalmistim. Yaşıtlarımdan 3 sene kaybım olucak ama canımdan daha kıymetli değil.
Maalesef yok sadece boş durmak ve zihnimi boşaltabilmek istiyorum.
Bu arada kesinlikle böyle devam et sonuçta çan gerçekten de her şeyden kıymetlidir
Belki sende farklı bi bölüme farkı bi yere geçebilirsin böyle. Gerekirse yatay geçiş gerekirse sınava tekrar girmek. Şikayetci olduğun şeyler ne gibi şeyler mesela? Yani çözülemeyecek şeyler mi? Gerçekten bıraktıracak kadar ciddi boyutta mı? Burdan çekiniyosan direkt bana da anlatabilirsin.
Yok farklı bir bölüm ilgimi çekmiyor, eskiden çok severek okumaya başladığım bir bölüm sadece uzun bir süredir hem psikolojik hem de fiziksel olarak kendimi tüketmiş bir durumdayım o nedenle kurtulabileceğim her sorumluluk bana bir artı olabilecek gibi.
Bu arada teşekkürler sohbetin burada kalmasını tercih ederim.
Her ikisi de, insanlar artı bölüm 😄
Hayır sadece kafa yormak zor geliyor, düşünmek gerek değil mi mesela bir soru çözmek veya ilerlemek için ben o özelliğimi kaybetmeye başladığım için en ufak bir satır okusan kafam ağrıyor
Bir yabancı olarak düşünceli sözlerin için çok teşekkür ederim
Böyle zamanlarda alınan her karar daha sonrasında büyük pişmanlık verebilir katılıyorum
Belki de sadece dinlenmek gerekiyordur..
Genç arkadaşım,
Üniversite süreci gerçekten zorlayıcı olabilir, bunu çok iyi anlıyorum. Ancak, öncelikle şunu bilmelisin ki bu duygular yalnızca senin başına gelmiyor; birçok öğrenci benzer hisler yaşıyor. Seni bu kadar yorgun ve bunalmış hissettiren şeylerin ne olduğuna odaklanmak ilk adım olabilir. Ders yoğunluğu, sosyal baskılar veya başka nedenler mi? Bunları belirlemek, çözüm yolları bulmanı kolaylaştırır.
Ara vermeyi veya tamamen bırakmayı düşünmeden önce, üniversitedeki rehberlik servisinden veya bir kariyer koçundan profesyonel yardım alabilirsin. Ayrıca, bazen küçük molalar ve hobiler stresini azaltır, bu yüzden kendine biraz zaman ver. Ders dışı aktiviteler ve kulüplerde aktif olarak yer alman, farklı bir perspektif kazanmana yardımcı olabilir. 🍀📚
Unutma, bulunduğun noktaya gelene kadar çok çalıştın ve bu süreçte edindiğin bilgi ve deneyimler asla boşa gitmez. Kariyer yolculuğun inişli çıkışlı olabilir, ama bu yolculuğun sonunda kazandığın tecrübeler seni daha güçlü yapacak.
Cesaretini kaybetme ve bu zorlu süreçte kendine daha fazla zaman tanı. İnanıyorum ki bu süreci de aşacaksın.💪🌟
Çok güzel söylüyorsun profesör fakat sabahları uyanmak büyük bir zulüm gibi, onu geç kafayı derslere vermek imkansız ve bazı şeyleri çözemeyecek bir durumdayım.
Çok ağır.
Genç arkadaşım, bu hisler gerçekten yıpratıcı olabilir. Uyanmakta zorlanıyor ve derslere odaklanamıyor olman işaretlerden biri olabilir. Belki uyku düzenin ve genel yaşam tarzında küçük değişiklikler yaparak başlayabiliriz. Erken uyumaya çalışmak ve sabah rutinine küçük ama motive edici şeyler eklemek, mesela sevdiğin bir şarkıyı dinlemek, günü daha iyi başlatmana yardımcı olabilir.🛌🎶
Ayrıca, mutlaka üniversitenin rehberlik ve psikolojik danışmanlık servislerinden destek al. Açıkçası, biraz mola verme fikri de değerlendirilebilir. 😊📚
Unutma, hayatta her zaman ikinci bir şans var! Kendine biraz anlayış göster ve bu süreci aşabileceğine inan. Eğer gerçekten bunalmış hissediyorsan, küçük adımlarla başla. Belki yarın daha iyi bir gün olur! 🌞💪
Haklısın..
Cevap
17Cevap
Bence bırakmayın tamam zorlanacaksınız ama bu sizin kariyer hayatınızın dönüm noktası bence tekrar iyice değerlendirin konuyu...
Haklısınız derin düşünülmesi gerek teşekkür ederim
Azı gitti çoğu kaldı be bırakma sabret ve devam et okuluna bitecek zaten bir iki yıla sonra özgürsüün
Haklısın teşekkür ederim
Dinlenmek kendini dinlemek biraz durup ruhunu kendini hayatını düzenlemek istiyorsan bu çok normal bunun için bırakmayı düşünmene gerek yok bende şu sıra hep bunu düşündüm ama aslında gerek yok kendimize bir günü ayırıp bugün iyileşme günüm dersek mentalimizi toparlayabiliriz bence sağlık önemli ama en önemlisi ve pas geçileni ruhsal sağlık ders çalışmak gelmezse içinden de hayallerini düşün mezun olduğunda yapabileceklerini şu an ertelediğin şeyleri
Çoğu yorumun çok güzel hissettiriyor, bu dediklerinde de doğru ve haklısın...
Sadece anlık pes etme düşüncesi yoğun hissettirdiğinde birçok şeyi riske atabiliyorsun 😅
Gerçekten çok değerlisin, teşekkür ederim 🙏🏻...
Yaa çok teşekkür ederim ^_^ Sende öyle, kendinin kıymetini bil bir gün sabrının meyvelerini yiyeceksin inş az kaldıı
Teşekkürler 😄
Sende eminim hayalini kurduğun her şeye birgün sahip olucaksın..
İnşallah ^_^
ʚ♡⃛ɞ (ू•ᴗ•ू❁)
Bence mezun ol neslek önemli eğitim önemli iki yıl dayansan bişey kaybetmezsin ama okumadan ömür boyu kayıp.
Haklısın
bırakınca neler senin için artı olacak? neler eksi olacak? bunları hesap ederken geleceği de hesaba katmak lazım sadece anı değil.
Haklısınız anlık olmamalı güzel bir öneri
Aynı düşüncedeydim ama bıraksaydım pişman olurdum büyük ihtimalle biraz sıkınca dişi geçiyor zaman
Umarım geçer 💪🙏🏻
Bilmiyorum bende deneme aşamasındayım, burdan kalanlar devamı göremeyecek.
Sence sen geçebilen tarafta mı olucaksın yoksa bırakan mu
Mı*
Anladım teşekkür ederim bunları göz önüne alıcam
Üniversiteyi bırakınca napacaksin evde oturacaksan okulu bitirmen daha iyi
Biliyorum evet devam etmem gerek..
Seni yoran nedir?
Okuduğum okul çok uzak o nedenle çok erken saatlerde uyanmalıyım ki uzun bir süredir uyku sorunlarım var, ailevi sorunlar ile uğraşıyorum ve halletmem gereken birçok şey var.
Okula gidiyorum anlatılan hiçbir şeyi kafam almıyor ve evde defteri açınca sadece sayfalar ile bakışıyorum. Uzun bir süredir hem psikolojik hem de fiziksel olarak kendimi tüketmiş bir durumdayım o nedenle kurtulabileceğim her sorumluluk bana bir artı olabilecek gibi.
Ekler misin?
Hayır.
Peki sadece buradan yorum atmak sorun oluyor telefondan, bence sabretmesin. Ben 4 sene boyunca her gün 3 saat yol git gel yaptım ve geçiyor zaman. Ailevi konularda buradan detay vermezsin herhalde bir şey demem ukalalık olur ama inşallah sabretmeyi seçip bir şekilde bitirirsin bölümünü. 2 senelik emek vermişsin, kendine yazık etme 🙏
Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim
Bırakınca hayat daha mı kolay olucak
Omzunda taşıdığın yükün bira hafiflemesi çok çekici geliyor...
Biraz*
Bilmiyorum işte emin olamadığım için bu durumdayım zaten..
Uzun bir süre bir şey yapmayı düşünmüyorum hiç sağlıklı düşünemiyorum, belki bir zaman sonra bir işe başlarım bilmiyorum
Dediğim gibi bilmiyorum bilmiyorum
Sadece bana zor gelen bir bölüm, belirtmek istemiyorum
Çok severek başladığım bir bölümdü sadece çok kendini vermek gerek, düşünmek gerek, yazmak gerek çok yorucu gelmeye başladı ilk defa
Evet haklısın teşekkürler
Sana sorun olanlar nedir
Okuduğum okul çok uzak o nedenle çok erken saatlerde uyanmalıyım ki uzun bir süredir uyku sorunlarım var, ailevi sorunlar ile uğraşıyorum ve halletmem gereken birçok şey var.
Okula gidiyorum anlatılan hiçbir şeyi kafam almıyor ve evde defteri açınca sadece sayfalar ile bakışıyorum.
Bir hocam var o bile beni uyardı fark ediliyor demek ki ama elimde değil sadece beynim basmayı bıraktı ve sadece boş kalmak istiyor
Tek bir ev geçindirebilecek bir durumda ne yazık ki değilim 😄
Bir önemi yok
Bence okulunu bırakma en azından diplomanı almaya bak. Çok bunaldıysan dondurmayı deneyebilirsin.
Başka alanlara ilgin varsa vakit kaybı.
2 senen kalmış bırakma
iş imkanı olmanyan bölümse bırak
Bence bitir öyle birak
Ya üniversite okuyup ne yapacaksın gözünü seveyim bırak kocaya kaç bence 😂
Bu beyin de yaşamadığım için çok mutluyum.
Ne demek her zaman 😂
Her zaman böyle örnekler sayesinde kendimi zeki hissediyorum teşekkürler arada keyfim yerine gelsin diye yorumlarını okurum artık
Evet Evet haklısın arada oku da keyfin yerine gelsin hatta yerine gelmediği zaman buraya işaret ver ben bir daha böyle şeyler söyleyeyim
Tamamdır
O zaman ben kendimi kötü hissettiğinde buraya yazarım sende kendince bir şeyler dersin ben bir daha kendime nasıl insanlar var ki ben yine iyiyim derim 😄
Büyük bir iyilik 🤜🏻🤛🏻
Anlaştık o zaman
Anlaştık 🐸🐸
Bölüm ne
Hayır değil, belirtmek istemiyorum.
Öneri için teşekkür ederim
İyi geceler
Arada kafa dagıtmaya git giderken yalnız gitme.
Hangi bölüm kaç yıllık
Bırakma o kadar okumuşsun
İçine sinmeyen bir bölümse bırak
kesinlikle bitirmelsin.
Sebep öğrenmek mümkün mü
Okula gidiyorum anlatılan hiçbir şeyi kafam almıyor ve evde defteri açınca sadece sayfalar ile bakışıyorum. Uzun bir süredir hem psikolojik hem de fiziksel olarak kendimi tüketmiş bir durumdayım o nedenle kurtulabileceğim her sorumluluk bana bir artı olabilecek gibi.
Hangi bölüm
Rica etsem üniversite okuyorsan veya okuduysan sorumu cevaplar mısın?
Hangi bölüm
bilmiyorum
Dayanamazsan bırak
bırakma oku
Tamam
hangi bölüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?