+1 yılÖnce soruyu oku. Soruda "aşagıdakilerden hangisine deginilmemistir?" Diyorsa şıkları da oku ve bir fikir sahibi olmuş olarak paragrafı okumaya başlayabilirsin. Paragrafta bir cümle okudun, mesela ' çok okuyan bir kişi oldugunu soyluyor, şıklarda hemen üstünü çiz, ele. Her cümleden sonra şıklarda eleme yap.
anlatılmak istenen asıl düşünceyi istiyorsa paragrafı okumaya başladığında paragrafın mesaj kısmı oldugunu düşündüğün yeri altını ciz ve şıkları okuduktan sonra altını çizdigin cümleyle bağlantısına bak. Yine eleme yöntemi kullan. Böyle sorularda genellikle 2 şık arasında kalınır.
paragrafı okurken altını cızerek okuma, dedigim gibi sadece önemli yerin altını ciz.
karışık cümleler verip sıralamanı, paragrafı düzene koymanı isterse şıklardaki düzene bak. IV-I-II-V-III diyor mesela A şıkkında, iv e bak paragrafın basına gelebilecek bir cumle degilse mesela ama, çünkü yle baslıyorsa, paragraf boyle başlayamayacagından ciz şıkkın üstünü, bunla birlikte iv ile baslayan şıkları da ciz.
paragrafta eleme önemlidir. Diyeceklerim bu kadar.13 Yorumla
Soran+1 yılevet çok mantıklı çok faydalı olacak birşey söylediniz çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Ben de eig için teşekkür ederim.
Soran+1 yılRica ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılFem yayınları simetrik türkçe ygs kitabını al bütün paragraf sorularını tıkır tıkır çözmeye başlıyorsunn
03 Yorumla
Soran+1 yılhmmm... ben aslında bu vakitten sonra deneme çözerek gelişebilirim diyorum. çünkü hem zaman hem sorudan kazanmak istiyorum. Yanlışmıyım?
- +1 yıl
Haklısın ama paragraf için bol bol kitap okumalısınız
Soran+1 yıleevet dogru söylüyorsunuz :/
analiz edebilirsin, ruh hastası bir arkadaşım uğraşıyordu, 60-70 paragraf sorusunu (hangisini anlatmaz tipi sorular hariç) 15 dakikada çözebiliyordu. lakin 7-8 tane yanlışı çıkıyordu.
soru kökünden, cevabın nerede olacağını analiz edip sadece soruyu ve bir cümlenin yarısını okuyup cevap verebiliyordu.
nasıl yaptığını bilmiyorum, anlatmıştı, ama pek ilgilenmedim, güvenemezdim.05 Yorumla
Soran+1 yılhmmm.. aslında güzel fikirmiş. hiç bu yönden düşünmemişdim :/ bunu deniyip bende araştıracam yapmam lazım 25 netin üzerine çıkmam lazım.
Soran+1 yılyani dogru söylüyorsun. ama ben çabuk sıkılıyorum paragraf çözerken :(
Soran+1 yılyani çok güzel yere değindin.
+1 yıltabii ki... öncelikle YGS sınavı ifadesinin bir anlatım bozukluğu teşkil ettiğini öğren. YGS'de demen lazımdı.
03 Yorumla
Soran+1 yılTürk dil kurumundan mı gönderdiler kardeş?
- +1 yıl
Kendi dilimi bilmem için TDK'nın görev vermesi şart değil.
Soran+1 yılok..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu saatten sonra kitap okuyarak kendini gelistiremezsin. Bol bol paragraf cöz ve asla cizerek okumaya calisma
01 Yorumla
Soran+1 yılbu saatten sonra kitap okumak hhiç ve hiç fayda etmez. yararından çok zaman kaybı olur biliyorum. evet öyle yapıyorum kesinlikle altını çizmiyorum ve dudak kıpırdatmıyorum gözle okumaya çalışıyorum ve şıkları eleyerek gidiyorum. ama yinede yanlış yapıyorum bir püf noktası var ben bilmiyorum :(
Biraz gec kalmissin ama bol bol soru coz her gun 40 paragraf sorusu coz zaman tutarak.
05 Yorumla
Soran+1 yılişte sorun orda çabuk sıkılıyorum sıkılıncada aklım başka yerlere kayıyor okudugumdan bişey anlamıyorum :(
- +1 yıl
Sıkılıyorum diye bir mazaret olamaz sinava surda 65 gün kalmis sen gelmis bana sıkılıyorum diyorsun ya saka mi yapiyorsun dostum sıkılsan da ölsen de gebersen de oturup cozeceksin o sorulari yoksa universiteyi unut sen. Ben de matematikte cokk sıkılıyorum ve yavas cozuyorum ama kendimi zorluyorum masanin basindan kalkmiyorum. Zorla kendinii
Soran+1 yılevet haklısın. işte piskolojik olarak biri bana böyle baskı yapması lazım işte. tam istedigim rehber gibisin :( biri bana baskı yapmayınca çok rahat davranıyorum aman bugunde çalışmayım diyorum ( hergün böyle geçiyor ) çünkü stres var sıkıntı var ileriyi düşünmekden denemelere odaklanamıyorum :((
Soran+1 yılAslinda olabilir tamda oyle birseye ihtiyacim var bu evrede ☺
Pagragraf okadar uzun ki anasini satim soruyu okurken paragrafi tekrar unutuyodum..
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen sende bendensin dostum :)
Soran+1 yılkaç net yapdın geçen sene?
+1 yılKitap okumak fayda saglayabilir soruları oku öncelikle bu cözerekte gelişen bir sey aslında
071 Yorumla
Soran+1 yılçözerek gelişen bişey onu biliyorumda çözerken çok çabuk sıkılıyorum ve yanlış çözüyorum. o zaman daha çabuk bırakabiliyorum. bahanem var çünkü; yapamıyorum diyorum kendime. :(
- +1 yıl
Bunlar ancak cabalayarak oluyor ben de gecen sene böyleydim bir de sayısalcı oldugumdan cok sıkılırdım bunlar guzel gunlerin ama universite cok daaha zor:(
Soran+1 yılhmm... yaa bunlar kötü günleriim benim. bir üniversiteye demir atabilseydim çok güzel olacak. çünkü bölümüm çok evkli olacak çok rahatlıkla geçebilecegim dersler olacak.
- +1 yıl
Ne istiyorsun ki
Soran+1 yılBESYO (Beden Egitimi Spor Yüksek Okulu)
- +1 yıl
Acıklamana gerek yok evet bizim tam karsımızda onlara cok özeniyorum ne rahat
Soran+1 yılkimisine söyleyince o ne diyor ingilizce bişey sanıyorlar :) Evet çok rahat çok seviyorum o bölümü okuması çok rahat ve çok zevkli bir bölüm. bende sporcu oldugum için 4 sene boyunca çalışmadım takımda oynuyordum ve son sınıfa gelince insanın aklı başına geliyor çalışmak istiyor ama zaman geçmiş oluyor o zamanda :(
- +1 yıl
inşallah kazanırsın yuksek mi ki orası. D
Soran+1 yılİnşallah. Aslında 45-50 net arası yapsam rahatlıkla yerleşiyorumda işte sıkıntıya giriyorum stres yapıyorum :/
- +1 yıl
bu dönemde cok normal seneye esortmanla giden rahat tip oh kebaP:d
Soran+1 yılinşallah inşallah :) sen ne okuyorsun?
- +1 yıl
tıp :s
Soran+1 yılAllah yardım etsin doktor hanım :D
- +1 yıl
amin amin:dd
Soran+1 yılkaçıncı sınıf?
- +1 yıl
bir
Soran+1 yıl7.5 senen var :)
- +1 yıl
tıp 6 yılki uzmanlık sayarsan belli olmax o tabi:)
Soran+1 yılBizim gönlümüz fakir biz öyle tıp falan bilmeyiz :) 250 puan alıp okulun veridiginide alırsak 290 falan eder oda yeter bin bereket versin :))
- +1 yıl
haha bizim de cok zengin ya:d
Soran+1 yıltıp okuyorsun daha nasıl fakir olsun :))
- +1 yıl
ama sizi kıskanıyruz :d
Soran+1 yılbence kıskanma :(( çünkü sen bitirince sınavsız direkt doktor olacan ve 12 milyarla başlayacan. ama bir beden egitimi ögretmeni atama bekleyecek atandıgı zaman 5 yıl zorunlu görevi var. ve aldıgı maaş günümüz degerinde 2.500 lira :)) Fakiriz dedim ya gönlümüz fakirlikden yana :D
- +1 yıl
12 felan almıyoruz ki:s
Soran+1 yılya o rütbene göre degişiyor ben misal verdim :) ama 8-9 dan aşagı alan doktor duymadım :) nerde okuyorsun bu arada?
- +1 yıl
ülkemizin bir topragında okuyorum acık olarak söylemiyorum:D
Soran+1 yılhmmm anladım :) neden peki :D
- +1 yıl
burdaki herkesin görmesi istmem:D
Soran+1 yıl:)) bölge olarak :D
- +1 yıl
Hiç gelme derim Allahın köyü gibi bir yer:d
Soran+1 yılMerak ettim ama şimdi :D ege mi marmara mı iç anadolumu neresi :D
- +1 yıl
tek bir bölgede bulunmuyo:d
Soran+1 yılo nasıl bir üniversiteymiş öyle :D
- +1 yıl
bulundugu sehir öyle.. d
Soran+1 yılneyse anlattıklarına göre. bana göre bir yer olmadıgını anladım :) hiç ögrenci halinden anlamayan bir şehir :D
- +1 yıl
sizin bina en güzeli kankalarla gezdik biz cok hos:D
Soran+1 yılinşallah bizim bina olacak inşallah :D bahardada yüzmeye gidin çok zevkli :)
- +1 yıl
Nasıl sizin bina. s yuzme bilmiyorum ki:D
Soran+1 yılbesyocuların binası yani :) hmm... hemen yüzme bilen bir arkadaş bul kendine sana ögretsin :)) besyodan yüzme bilen bitane arkadaş bul :)
- +1 yıl
yok korkarım nasıl bulucam ordan :D
Soran+1 yılhmm.. nasıl yardımcı olabilrim bilmem ki :) aslında o sana baglı bişey :) karşı cinslemi tanışmak istersin onun mu ögretmesini isterin yoksa hemcinsinin mi ögretmesini istersin ona göre :)
- +1 yıl
yok ben bir ara ögrenirim uzaktan bakmak daha iyi oraya ::D
Soran+1 yılo senin bilecegin işte. ama eger ögrenmek istiyorsan hemcinsinden biriyle tanışmaya çalış besyocularla samimi olursunuz bahara kadar ve sonra konu açılır ve başlarsınız. yardımcı olacagından eminim :)
- +1 yıl
Yurtta arkadas var da şu an ögrenesim yok ya:)
Soran+1 yılya zaten kış şuaan ögrenemezsin :) ilk baharda veya yaz da :) işte siz çalışkan ögrencilerinde böyle sosyal faliyetleri yok :) belkide çok sosyal oldugumdan dolayı bir tıp ögrencisi olamıyorum :)
- +1 yıl
Ortaokulda yuzmeye gitmiştim bir yaz ama sonra cok tatile felan gitmeyince unuttum baskete gitmiştim bir senede ama onuda sadece izlemeesini sevdim oynama bana göre degil:D
Soran+1 yılbence bir spor faaliyetinde bulunmalısın tavsiye ediyorum. en azından koşma bile olur günde yarım saat falan.. işte bende çok sosyal bir insanım nerdeyse bütün spor faaliyetlerini yapdım gezmedigim görmedigim yer bırakmadım. işte bu yüzdende ders çalışmadım. çalışmadım degil çalışamadım. çünkü vakit bulamadım :)
- +1 yıl
Ben seniin yerine gireeyim:d
Soran+1 yılharbiden olur mi ki :D kuzenimde sayısal şu an ygs den 112 net falan yapıyor. onu hep kıskanmışımdır. :( oda senin gibi sayısalcı ve tıp istiyor. genel cerrah olacakmış. keşke benim yerimede girebilse güzel bir iç mimar olurdum :D
- +1 yıl
ah keske olsaydı yardımımız dokunurdu:D
Soran+1 yılkeşke ya :) valla ne büyük hayra geçerdi :D cennetlik olurdun :D
- +1 yıl
haha vay be:D
Soran+1 yılsadece ygs yeterli aslında lys girmesende olur :D
- +1 yıl
Belki onda memleketi tuttururdum ah ah. D
Soran+1 yılderken :D
- +1 yıl
evden gittim ya huzunluyum:d
Soran+1 yılbence evden uzaklaşmak iyidir :D
- +1 yıl
ben annecigim cok zor banad:d
Soran+1 yılben ilk fırsatta uzaklaşmak istiyorum evden :) yazları zaten durmuyorum memlekette direkt antalya :D
- +1 yıl
pazartesi geldim guzel yer ya:d
Soran+1 yılantalyanın ilçesinde okuyorsun galiba :D :D :D evet çok güzel bir yer helede yazın :D
- +1 yıl
Hayır yılbası tatiline gittim:d
Soran+1 yılinanmadım gibi :D
- +1 yıl
inanma öyle keske oralar olsaydı:D
Soran+1 yılhmm :D :D yakın bir yer o zaman :D yılbaşına gittigine göre :D süleyman demirel üniversitesi :D :D
- +1 yıl
Hayır uzak yoldan geldim 11 saat://
Soran+1 yılo zaman bizim oralardan gittin :D güneydogu anadolu :D
- +1 yıl
yok :D
Soran+1 yılneyse tamam boşver :D içimde kalsın merak ettim ama içimde kalsın :D
- +1 yıl
tamm kalsın cok merak iyi degil. d
Soran+1 yılister istemez insan merak ediyor işte :D
Dostum bol bol kitap oku.. Fantastik bile olur olmazsa dikkat haplarını al.
07 Yorumla
Soran+1 yılbu saatten sonra kitap okumam zaman kaybı. çünkü matematik cografya tarih sorularıda çözmem lazım. bir ara piskiyari bana bir ilaç vermişdi kullandım ama düzenli kullanmadım. önerebilecegin kullandıgın ilaç varmı?
Soran+1 yılhmmm... eger bu sene kazamazsam bu yazla birlikte başlayacam. hedefim besyo kazanamazsam hedefimi iç mimarlıga ya da avukatlıga çevirecem.
Soran+1 yılbu sene besyoya gidemezsem yazdan başlayacam çalışmaya. yok hayır devlette
Soran+1 yılinşallah be kardeşim.
+1 yılHızlı okuma tekniklerine bak internetten, olması kursuna git. İşine çok yarar
019 Yorumla
Soran+1 yılama şunun şurasında sınava 65 gün alan bişey kaldı :/
- +1 yıl
Netten bak pratik şeyler bulursun bence
Soran+1 yılaraştırdımda pek bişey bulamadım ben :/
- +1 yıl
Bende bir kitap vardı ama nerede hic bilmiyorum, ekşi sözlüğe baktin mı?
Soran+1 yılne kitabı? yok hayır bakmadım sadece bir ara youtube bakmışdım. ordanda pek bişey anlamamışdım zaten.
- +1 yıl
Hızlı okuma kursuna gittiğimde orada vermişlerdi, bazı teknikleri var. İşine yarayabilir. Kitapçılara bak bir
Soran+1 yıladı falan yokmu? veya kitapçılara ne olarak sorayım kitabı?
- +1 yıl
Hiç hatırlamıyorum, üzgünüm
Soran+1 yıltühh. peki kitapçılara ne diyerek sorabilirim kitabı?
- +1 yıl
Hızlı okuma kitapları, ama bu kişisel gelişim tarzinda bir kitap değil. Teknikleri falan yazıyor
Soran+1 yılyararı olur mu ki? ygs ye kadar?
- +1 yıl
Olur ya, neden olmasın ki, bu arada paragraf soruları da çöz
Soran+1 yılçözmeye çalışıyorum. yanlış çözüncede sıkılp kkapatıyorum kitabi :(
- +1 yıl
İşleyen zeka, limit yayınları olabilir. Özellikle limit
Soran+1 yılyayın evinin isimlerimi?
- +1 yıl
Evet ama bunlar soru kitapları, hızlı okuma kitabının ki aklında değil
Soran+1 yılhmmm.. yarın ilk işim gidip bu kitap almak olacak. çok teşekkür ederim yardımınızi için.
- +1 yıl
Rica ederim, inşallah işine yarar. Sınavda başarılar
Soran+1 yılinşallah çok teşekkür ederim.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar