Yurt dışında akademisyen olmaya değer mi?

Selamlar kariyer yolumu çizerken akademisyen olma konusu aklımı çelmeye başladı dünyanın top üniversitelerinden birinde doktora yapıp yurt dışında akademisyenlik yapmayı düşünüyorum ama buradada beni rahatsız eden şey gerçekten değecek mi bir ivy league akademisyeninin yazısını okuduğumda işte çok çalıştığım yetmezmiş gibi eve gidince makale okuyup yine çalışmam gerekiyordu çok stresli iş normal bir işte çalışmak çok daha avantajlı demişti şimdi eğer işten dönünce ben o stresi yaşamaya devam edeceksem sıkıntı veya eve geldiğimde ben çoluğumla çocuğumla oturup film izleyip hobilerime zaman ayıramayacaksam yine sıkıntı aklıma çelen bir diğer şey ise bu kadar araştırma donucu bir başarıya ulaşamama riski bu hayata 1 kez geliyoruz ve dünyaya yararlı mı olmaya çalışmalıyım yoksa bunu umursamayıp kendi hayatıma mı odaklanmalıyım hayatımı mı yaşamalıyım bilemiyorum akademisyenler işten dönünce makale okuyup çalışıp stres yaşıyorsa sanırım bu hayalimden vazgeçeceğim ayrıca bize araştırma için verilen bütçeyle ciddi başarıya ulaşırsak ekstra para kazanıyor muyuz yoksa düz maaştan devam mı kendi projemi kendim üretmeyede zaman ayırmak isterim eğer düz maaştan devam ise ve bu zamanda yine eve gelince ben maaşlı işime zaman ayıracaksam kendi projemide üretemeyeceğim anlamına geliyor bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Yurt dışında akademisyen olmaya değer mi?