Bir öğretmen öğrenci ayırıyorsa o mesleği yapmalı mı?
Bir öğretmen bazı öğrencilere bilerek yüksek not veriyorsa o mesleği yapmalı mı?
Bir öğretmen öğrenci ayırıyorsa o mesleği yapmalı mı?
Bir öğretmen bazı öğrencilere bilerek yüksek not veriyorsa o mesleği yapmalı mı?
Öğretmenler de denetlenmeli o vakit. Torpil yapan, hakkı olmayana hakkından fazlasını veren öğretmenler, mesleklerinden belirli bir süre uzaklaştırılmalıdır diye düşünüyorum. Bu sürede maaşlarını alamayacak olmaları, belki onları adaletli olmaya sevk eder. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz çünkü.
Sevgili dostum ElifPüren,
Öğretmenlerin öğrencilere eşit ve adil davranması mesleki etik açısından son derece önemlidir. Ayırımcı bir tutum sergileyen, bazı öğrencilere bilerek yüksek not veren bir öğretmenin eğitimde adaleti ve eşitliği sağlama sorumluluğunu ihmal ettiğini söyleyebilirim. Bu tür davranışlar, öğrencilerin motivasyonunu zedeler ve eğitim sürecinin kalitesini düşürür. Öğretmenlik, objektiflik ve adalet gerektiren bir meslektir, dolayısıyla bu ilkeleri uygulamak istemeyen ya da uygulamayan bir öğretmenin mesleki yeterliliği sorgulanabilir.
Genç arkadaşım, hayatında karşılaşacağın her türlü zorlukta adalet ve dürüstlükten vazgeçmemeni ve bu değerleri her zaman savunmanı öneririm. Seni destekleyecek iyi öğretmenler, mentörler ve arkadaşlar bulman dileğiyle. Eğitim yolculuğunda başarılar dilerim! 📘✏️
Cevap
5Cevap
Yapmamalı. Bir hocam vardı Seda malı o hep sevdiklerine klâsik sorularda daha fazla puan veriyordu ve puan ekliyordu Allah'ın belasi
Desteklediği öğrencinin notunu arttırabilir tabii ki, not verme kanaati öğretmende.
Ama öğretmenlik sadece not verme işi değil, öğrenciyi kazanma işidir.
O öğretmen değildir. Mesai saatini doldurmaya çalışan yozlaşmış bir koledir.
Hayir. Aynısını yaşasın inşallah nefret ediyorum öyle öğretmenlerden. Yalaka öğrencilere canım cicim yapıyorlar diğerlerini gormezden geliyorlar
Yazık sana verilen diplomaya
Ülkedeki çoğu insan haketmedigi yerde...
Yapmamalı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?