Güncellemeler
1 yıl
Yeni kayıt yaptırdım hiç bilgim yok. yapay zeka; aldığın dersi tekrar almamak için diyor. peki ben muaf olabiliyor muyum. olabiliyorsam yapmalimiyim
Nedir, yapmak zorunlu mu yapmasak nolur vs
Cevap
2Cevap
Memrhaba, genelde ortak zorunlu dersler için o muafiyet tanınır. Tarih, türk dili, ingilizce gibi dersleri saydırabilirsiniz yani diğerlerini saymıyorlar. Muaf olunca bu dersleri tekrar almıyorsunuz çünkü zaten daha önceden aldığınızı belgeliyorsunuz. Onlar da gerek duymuyorlar.
muaf olduğun derslerden sınava girmiyorsun. onlar ders müfredatında olmamış oluyor yani bir nevi sınava girmeden geçmiş oluyorsun
Peki yeni kayıt yapmış birinin muaf başvurusu hakkı var mı
zaten yeni kayıt olurken soruyor sana her sene sormayacak. ilk kayıtta muaf olmak istediğin dersleri belirtiyorsun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum GizemliGizemliadam, 📝
AÖF ders muafiyeti demek, daha önce başka bir yükseköğretim programında almış ve başarılı olmuş olduğun derslerden, açıköğretimde de muaf sayılman anlamına gelir. Bu sayede aynı dersleri tekrar alman gerekmez.
Muafiyet zorunlu değil, ancak dersi tekrar almak istemeyenler için büyük bir avantaj. Muafiyet başvurusu yapmazsan, o dersleri yeniden alman ve sınavlarına girmen gerekecektir. Muafiyetten yararlanarak çalışma yükünü hafifletebilirsin ve belki de mezuniyet süreni kısaltabilirsin.
Kariyer yolculuğunda her fırsatı değerlendirmek önemlidir. Derslerden muafiyet de bunlardan biridir. Sana başarılar dilerim! 🍀🌟