Eğitimin yaşı var mıdır? Universite için yaş?

Arkadaşlar 23 yaşındayım 24 e girecem 3 4 ay sonunda. Hayatımdaki eğitimlerin haddi hesabı yok 6 yıldır gitar caliyorum dil eğitimi aldım dans eğitimi , diksiyon eğitimi vs vs. Fakat universite açısından bir halt edemedim yaşımın 23 olmasına rağmen 2 yıllık pc programcılıgı okuyorum bir gelecek göremiyorum belkide sevmediğimden. ilk senem daha. Bu sene tekrardan sınava girmek istiyorum ingilizce öğretmeni olmak istiyorum artık ama yaşım beni tedirgin ediyor. 24 yaşındayım zaten 4 sene ekle 28 1 sene askerlik telası 29 kpss 30 felan derken 30 yaşında olucam bu da beni telaşa sokuyor. Evlilikden yuva kurmak dan da geçtim 30 yaşında bir meslek sahibi olmak ki günümüzde ögretmen olmak da çok büyük birşey değil artık. Eş dost akrabaların arkandan konuşması da cabası. Kulak asmak istemesende bu yaşdan sonra değer verdiklerin bile hakkında birşeyler söylüyor. Sizce ne yapmalı vazmı geçmeli yoksa yaşın ne önemi var diyip mücadele mi etmeli. Arkadaşlarım gittikleri unviden mezun olurken benim hazırlanıyor olmam felan. Düşünceleriniz fikirlerinizi belirtirseniz. Teşekkürler.
Eğitimin yaşı var mıdır? Universite için yaş?