Ben biraz böyle bir şey olduğunu düşünmeye başladım açıkçası. Çalıştığım birimde geçmişte kadınlar takım lideri konumuna gelmiş ama o zamanlar ekip çok küçükmüş ve ihtiyaç da varmış. Şimdi ekip gayet kalabalık, sanki mülakata girenlerden erkekler daha fazla takım lideri oluyor gibi gözlemliyorum. Bir kadın bir lider takım lideri adayı olunca bir kaç ay sonra takım lideri title'i alan erkek oluyor.
Benim takım liderim yeni takım lideri adayı olmuştu ve kadındı. Işi de bir süre başarıyla yürüttü. Biraz egosu vardı ama erkek adayların sanki egoları yok muydu? Diğer adayların titlelari 2 ay sonra güncellendi, benim takım liderimin güncellenmedi. Kızın motivasyonu azaldı, takım başarısızlığa doğru gitti, o da işi bıraktı. Toplantıda da onun dikkatinin dağıldığını falan söylediler. Tabi ki dağılır, hak ettiği title verilmiyor, o da daha fazla yapmak istemedi.
Siz kendi çalıştığınız şirkette ne gozlemliyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Var var. Hatta kadın idari ya da iş hayatında olmasını bile saçma bulan karşı cins zihinler var.
Evet ya bizde de kadınlar yatırımdan ne anlar falan diye söylemler yapan insanlar olmuştu. Hatta yönetici yani. Bu zihniyete sahip birinin yönetici olması yazık ziyan..
Maalesef canım öyle. Bende kurumsal ve benim diyen firmalardan birindeyim ama bazı zihinler stabil veya çağın gerisinden geliyor.
Güya benim çalıştığım şirket de kurumsal ve kadınlara önem veriyor ama bu kurumda bir kültür haline gelmemiş. Kurum içindeki insanların zihniyeti Türkiye genelinden çok farklı değil. Yani aslında kurum bu insanların zihinlerine girememiş, onlara dokunamamış diyebiliriz. Söyledikleri herşeyin tersi geçerli. Mesela biz geri bildirime çok önem veriyoruz diyorlar, düzenli bir geri bildirim alamıyoruz. Geri bildirim istediğimde şu an bunun için zaman yok deniliyor. Ne zaman zaman var diyorum hiç bir zaman..
Evet ve olumsuz geri bildirim alınca çalışanına kusur bulan standart kafalar. Müşteri hep haklıdır kafasındalar. Ruh hastası olanı da çok müşterilerden. Ben o departmanda değilim ama psikoloji mezunu olduğumdan memnuniyet motivasyon eğitim kısmıyla ilgileniyorum. Bu alanda tek mezun olduğumdan karışmıyorlar ama diğer çalışma arkadaşlarımda çokça şahit oldum.
Ben alt üst bilmem. Bana posta koyan olursa har vurup harman savururum. Gözümde hiçbirsey gormez
Kimse iş konusunda cinsiyete bakmaz demekki erkekler daha başarılı ki erkekleri seçiyorlar.
Düşünüyorum
Var bir tane