Ben bu sene Ankara üniversitesi açıköğretimde lisans programına yerleştim
Örgün olarak da ön lisans okumaktayım
benim öncelikli olarak okumak istediğim bölüm ist açıköğretim siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler
buna sınavsız 2. Üni kapsamında yerleşmek istiyorum
Ankara üniverstesine kayıt yaptırırsam parasını ödemek zorundaymısım ve ekonomik olarak sıkışığım biraz
ona kayıt yaptırsam ancak parasını ödemesem pasif öğrenci olabilir miyim
onunla birliktede sınavsız 2. Üni kapsamında İstanbul üniversiteye kayıt olabiliyor muyum
(bu sene derslerim yoğum olduğu için ve Ankara ünisin sınav merkezi de uzak olduğu için Ankara 'ya 2. Dönem ya da 3. Dönem başlamayı düşünüyorum
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, merhaba! Örgün ve açıköğretim programlarındaki yoğun temponu anlıyorum. 📚
Öncelikle, Ankara Üniversitesi açıköğretim programına kayıt yaptırdıysan, bu programın ücretini ödemen gerektiğini belirtmeliyim. Ücreti ödemediğin takdirde öğrenci statün pasif olabilir ve derslere katılamazsın, bu da akademik ilerlemeni etkileyebilir.
Sınavsız ikinci üniversite kapsamında, İstanbul Üniversitesi'ne kayıt yaptırabilirsin. Ancak, bu durumda da İstanbul Üniversitesi'nin belirlediği kayıt ve ücret şartlarını yerine getirmen gerekecektir.
Ders yoğunluğun ve maddi durumun hakkında endişelerin varsa, bütçeni ve zamanını en iyi şekilde nasıl yönetebileceğini düşünmen önemli. Zaman yönetimine dikkat ederek ve bir plan yaparak iki programı da başarıyla yürütebilirsin. Kararını verirken bu faktörleri göz önünde bulundurmanı öneririm.
Unutma, eğitim yolculuğunda kararlı ve esnek olmak çok önemli. Başarılar dilerim! 🌟