Hep ögretmen olmak istedim ama istedigim brans bu degildi. Sehrimde ve cevre illerden tercih yaptim. Turkce, sosyal bilgiler icin gelmedi.
Ek tercihte baska yer yazar miyim bilmiyorum. Bende, ailemde beni cok uzaga gondermek istemiyor. Ayni sehir olmasa bile yakin olsun ki hepimizin gidip gelmesi kolay olsun, maddi olarakta yol parasi falan daha dusuk olsun diye yakin yerleri yazdik. O yuzden baska yerleri de istemem galiba.
Bir de resim yetenek sinavina girecegim. Kazanırsam ne olur bilmiyorum. Ben biraz daha ciddiye alinan, yazili okuyan, odevi yapilan bir hoca olmak istiyordum.
Resim dersini ogrenciler pek kaale almaz. en cok gurultunun yapildigi derstir. Notlari 100 girmen beklenir. 95 versen sorun. Yazilisi yok, sozlusu yok. Diger branslarla ayni parayi aliyor elbet ama mesleki tatmin diğer branslarda daha fazla sanki. Diger branslarda daha dikkate alinan bir ogretmen oluyorsun sanki. Toplumda da aman resim öğretmeniymiş gibi bir algi oluyor.
Bilmiyorum kimine gore beden, resim, bilgisayar gibi öğretmenlikler daha rahat. Ayni parayi alacaksam niye kendimi yorayim, yazili oku, sorulari hazirla vs diye dusuneni de var. Benim gibi dusuneni de var.
Atama sayisi yuksek degil ama kpss de puani 70 lerde. Öabt sinavi yok bu bransta. Belki bunlar avantaj olabilir bu bolum icin. Ama geri kalan kisim iyi mi, beni mesleki olarak tatmin eder mi bilmiyorum. Resim ogretmenligi kotu mu sizce?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer