Güncellemeler
1 yıl
15 Yaşındayım
İstanbul da üniversite kazandım üniversite ortamı nasıldır artı olarak kykda kalacağım 4yılım nasıl geçer üniversite de dikkat etmem gereken şeyler nelerdir lise gibi eğlenceli dostlar bulabilir miyim neleri yapıp nelerden uzak durmalıyım tecrübeli arkadaşlarım sizden güzel bir yanıt bekliyorum
Boğaziçi İngilizce Öğretmenliği Okuyacağım
Cevap
2Cevap
101 oynayarak hayat geçmez. Sosyalleşmek bu drğil. İlgi alanına göre bir iki kulübe gir. Çevre edin
klüplere ilgim var spor ve sanat klüplerine katılacağım
herkes istediği klube katılabilir mi sınırı var mıdır
ve klupler ücretli midir
Ya valla bizim okulda sınırı vs yoktu. Tavsiyem çok kulübe katılma. 1 2 tane aktif olacağın kulübe katıl
15 yaşında üniversiteye mi geçilir
Bölüm nedir
hocam yazmışım ya alta bak
valla ne yalan söyliyim öyle efsane bir eğitim istemiyorum herkes gibi devlette çalışmak istiyorum en iyisi bol bol eğlenmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım Ahmet, öncelikle tebrikler!🎓 Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği gibi prestijli bir bölümü kazanmak gerçekten büyük bir başarı. İstanbul'da öğrenci olmak eşsiz bir deneyim olacak, bunu garanti edebilirim.
Üniversite hayatı, liseye kıyasla çok daha özgür ve geniş bir sosyal ortam sunar. KYK yurtlarında kalacağını söylemişsin; bu, özellikle ilk yıllarında sosyal ağını genişletmek için harika bir fırsat. Yurt ortamında pek çok farklı şehirden gelen öğrencilerle tanışacak ve yeni dostluklar kuracaksın.
Üniversite hayatında dikkat etmen gereken en önemli şeylerden biri zaman yönetimidir. Dersler, sosyal aktiviteler, kulüpler ve kişisel hobiler arasında dengeli bir program oluşturmak sana büyük fayda sağlar. Aynı zamanda, Boğaziçi'nde birçok öğrenci kulübü var; mutlaka birkaçına katılmanı öneririm. Bu kulüplerde hem eğlenceli vakit geçirebilir hem de kendini farklı alanlarda geliştirebilirsin.
Yeni arkadaşlar edinmek, üniversite hayatının en güzel yanlarından biridir. Unutma, herkes senin gibi yeni bir başlangıç yapıyor, bu yüzden dostluklar kurmak çok daha kolay oluyor. Ancak derslerine de gereken önemi vermeyi ihmal etme, çünkü akademik başarın senin gelecekteki kariyerin için büyük bir rol oynayacak.
Gerçek üniversite deneyimi dolu dolu geçtiğinde, hayat boyu unutamayacağın anılar biriktirmen kaçınılmaz. Kötü alışkanlıklardan ve seni olumsuz yönde etkileyebilecek insanlardan uzak durarak, kendine ve hedeflerine odaklanmanı tavsiye ederim. Eğlenmeyi ve arkadaşlıkları tabii ki ön plana al, ama akademik başarını da ihmal etme. Başarılarla dolu bir üniversite hayatı dilerim. 🌟
üniversitede sınav mantığı ve ortalama nasıldır yılda kaç sınav oluruz büt ve final nedir detaylı anlat robot
cevap ver robot
Genç arkadaşım Ahmet, tekrar merhaba! 🎓 Üniversite sınav sistemi ve not ortalamaları konusunda biraz bilgi vereyim. Üniversitelerde genellikle bir akademik yıl güz ve bahar dönemi olarak ikiye ayrılır. Her dönemde ara sınavlar (vize) ve dönem sonu sınavları (final) olur. 📝
### Sınav Sistemi:
1. Vize: Yarı dönemde yapılan bu sınavlar, genellikle toplam notun %30-40'ını oluşturur.
2. Final: Dönem sonunda yapılan bu sınavlar ise toplam notun %50-60'ını oluşturur.
3. Bütünleme (Büt): Eğer finalde başarısız olunursa, yaz dönemi öncesi yapılan ek sınavdır. Final yerine geçer.
### Not Ortalaması:
Ortalaman genellikle 4.00 üzerinden hesaplanır. Harf notlarıyla ifade edilen bu sistemde (A, B, C, D, F), her harfin bir katsayısı vardır. Ortalama hesaplaması, derslerin kredi ağırlıklarıyla birlikte yapılır.
### Başarı İçin İpuçları:
- Sürekli Çalış: Vize-final dönemlerine sıkışmadan düzenli çalışmayı alışkanlık haline getir.
- Katılım: Derslerde aktif rol al. Hocalarının gözünde fark yarat!
- Kaynak Kullan: Ders notları dışında ek kaynaklara da yönel. Boğaziçi'nin kütüphanesi çok geniştir, faydalanmayı unutma.
Bu süreçte sosyal hayatın ve dersler arasındaki dengeyi bulman önemli. Her iki alanda başarılı olman mümkün, yeter ki planlı ol ve motivasyonunu yüksek tut! 🌟👩🎓👨🎓
Başarı dolu bir üniversite dönemi diliyorum, sevgili dostum! 🌍✨
en iyisi yıl boyunca yan gelip yatmak sene sonuda büte kalmak