Önlisans okumak başarısızlık mıdır?

puanım lisans programlarına yetiyordu hemde çokta güzel bölümlere yetiyordu ama sonuç= türkiye’de iş yok. ben de iş imkanı olan bir önlisans bölümüne yerleştim bunu hiç sıkıntı etmiyorum ben normalde çünkü bölümümde başarılıyım ve çalışkanım ayrıca severek okuyorum. ancak bugün bir teyze (tanımıyorum kendisini) benimle konuştu laf lafı açarken bölümümü sormayıp kaç yıllık okuduğumu sordu? (teyzelere göre hangi bölümde okuduğunun kıymeti yok yılı önemli çok biliyorlar ya) 2 yıl deyince garip bi surat yaptı tabi ben de bozdum onu bi güzel ama neyse orası mühim değil şu an. tüm moralim bozuldu. ayrıca benim bölümüm 100% ing bölüm yani aslında 3 yıllık oluyor ama önlisans programı sonuçta o yüzden 2 yıl dedim. böyle tipleri nasıl görmezden gelip sabırlı olacağım hiçbir fikrim yok. sanki eğitimde çok başarılı bir ülkeyizde yaşlılar milletin bölümüyle kafayı bozmuş. yemin ediyorum hollandaya italyaya gitsem ve 2 yıllık okuyorum desem kimse böyle davranmaz aksine tebrik eder ama bizim millet biraz şeyy…
Güncellemeler
1 yıl
bana göre hiçbir meslek veya bölüm küçümsenmemeli arıcılık okumanın bile bir kıymeti var ama bazen öyle kişiler görüyorum ki adam 600k sözel yapmış mecburen edebiyat fakültesinden bir bölüm seçmiş (gerçekten ilgisi olsa adamın bilim insanı bile olur yanlış anlaşılmasın ama sırf okumak için okuyan tiplerden bahsediyorum) gelmiş “önlisans okuyanlar iş buluyor kanzi biz hala işsiziz” kendisini de üstün ve zeki görüyor ya sen şırnakta tarih okuyorsun ilber ortaylı mı yapacaklardı seni triplere gel
Önlisans okumak başarısızlık mıdır?