Alttan 12 dersim var?

Mühendislik öğrencisiyim. Normalde 3'ten düşmeyen, tek alttan dersi olmayan düzenli ders çalışan biriyken bazı sorunlar yüzünden elimi derse atamıyorum. Son sınıfım, bir senem uzadı. Okulda tek bir arkadaş edinemedim, daha doğrusu fazla dürüstüm diye en son ben yanlız kalmışım. Bununla beraber ailede yaşadığım bazı sıkıntılar, kendi beynimde yaşadığım bazı sıkıntılar derken ömrümde devamsızlık yapmayan ben sınavlara bile girmemeye başladı ve 12 ders de başıma kaldı. Çalışmam gerek, yapamıyorum. En çok da parasıyla Erasmus'a giden canım dersleri kolayca geçmesi öyle batıyor ki, burada olsa geçemeyecekleri dersleri yut dışında veriyorlar. Erasmus'u kazandım, ailevi sebeplerden gidemedim. Zaten en çok da bu canımı sıkıyor. Çevremdekilerin başarısı, sevgilisi ya da arkadaşları var. Bense potansiyelim olduğu halde yapamıyorum, hayatımda tek ilişkim bile olmadı ve tek bir arkadaşım yok. Dersleri nasıl vereceğimi bilmiyorum, kendimden ümidi çok kestim ve yaşımdan dolayı çok geç kalmış hissediyorum. Okumayı bırakmayı düşünüyorum. Doktor tedavisine başladım ama işe yaradığını hissetmiyorum. Ne yapmam gerektiğine dair tek fikrim yok. Tükenmiş hissediyorum, dersi bırak artık sevdiğim hobileri bile yapamıyorum. Okuldan atılacak gibi hissediyorum, akrabaların çenesinden de bıktım ve öyle bunaldım ki her şeyden. Allah aşkına bir çözüm önerin.

Alttan 12 dersim var?