Lütfen bir şey söyleyin m?

Arkadaşlar benim bu sene sözeldeki sıralamam 160 bin. Okul öncesi istiyordum ama olmadi. Ailem tercih yapmam konusunda baskı yapıyor. Ablam da tercih yapmamı istiyor. Kuzenim bu arada.2 yıllık çocuk gelişimi yaz dört yıllığa tamamlarsin okul öncesinden daha önü açık diyor. Pedagog olursun birçok yerde iş imkanı var diyor. Okul öncesi öğretmeni olup milletin çocuğunun derdini çekeceğine kendi ofisini açarsın diyor. Ama. ben istemiyorum. Ben öğretmen olmak istiyorum. Tekrar hazırlanmak istiyorum. Yapabileceğime inanıyorum. Babam da tercih yapmamayı unut seneye daha kötü puan alacaksın üstünde baskı olacak diyor. Ablam da öyle diyor. DGS ile uğraşmaktansa tekrar sınava hazırlanırım okul öncesi kazanırım. Bir de Dgsnin garantisi yok ki. DGS Matematiği daha zormuş. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Kavga da çıksa tercih yapmayacağım. En fazla kavga çıkar. Sonra alışırlar. Tek çocuğum zaten kıyamazlar. Kütüphanede çalışmayı düşünüyorum. Sizce sıralama çekilmez mi? 160 binden istesem ilk bine de giremem mi? Bu arada Matematiği yapamıyorum ama sozellerim iyi bir arkadaşımla konuştum anlamadigin bir dersi başında hoca varken anlamazsın zaten dedi. Yapamıyorum diye bir şey yok dedi. Ben bu sene özel ders almıştım. Ben mezun senemde hem part time çalıştım hem ders çalıştım hem de spora gittim dedi. Telefonumun sim kartını cikarip babama verdim dükkana götürdü dedi. Sıralamayı 63 bine cektim sayisalda dedi. Yani demem o ki bir seylere sahip olmak istiyorsan disiplinli olacaksın dedi. Yapamıyorum diye bir şey yok dedi. En basit kaynaktan ilerle en kolay videolardan izle dedi. Sizce tek başıma halledebilir miyim bu işi? Programı felan da kendim yapmak istiyorum. Belki ablam yardım eder. İnternette de bir sürü örnek program veriyor. Arkadaşım sozeli hayli hayli yaparsın dedi. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Hayata geç kalmışlık hissi de var 21 yaşındayım. Kimse öğretmenliği yazma da diyor. Ama ben ogretmen olmak istiyorum. Çocukluk hayalim. Hem okul öncesinin özelde iş imkanı olmuyor mu? Atamaları da iyi diye biliyorum.

Lütfen bir şey söyleyin m?