Askeri Deniz Lisesinde Müzik Öğretmeni olarak çalışmıştım 4 yıl önce. Öğretmen Subayların 40% ı kadındı. Askerlikteki en büyük sıkıntı girmesi zor çıkması daha zor. Emir altında çalışıyorsun. Çokça bürokratik prosedürlerden geçiyorsun. Mantığın almadığı çokça saçma görevlerde de bulunabiliyorsun. Birde nöbet hadisesi var. Bunun yanında. Terfisi garanti maaşı garanti. İstikbali garanti. Ünvanı garanti. Saygınlığı garanti bir iştir. Rütben arttıkça her yönden gelişirsin. İşin hafifler. Emir vereceklerin arar. Emir alacakların azalır. Karar verme potansiyelinde daha esnek olursun. Maaşın artar. Konforun artar. İlgi artar. İtaat artar. Gücün artar. Makamın artar. Bunlar için ek birşey yapmadan sadece işine sabretmen yeterli olacaktır. Eksileri ve artıları tartıya koy hangisi ağır basıyorsa tercihini o yandan kullan derim.
110 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkurler cok yararli oldunuz
Soran+1 yılYok hazırlanıyorum
Soran+1 yılGörsel iletisim tasarımı
Soran+1 yılAskeriyede degil zaten sivil olarak. Teşekkürler
Soran+1 yılHer tür ogretmenligi aliyolar mi sadece ingilizce mi
En İyi Cevaplar
+1 yılAskerliği sevmiyosan bu senin için zor olur ama ben askerken üsteğmen, teğmen, yüzbaşı , binbaşı rütbelerinde hanım subaylar görmüştüm hepsi birbirinden kıymetliydi benim için.. genelde zor görevler verilmez onlara standart asker terakkisi varsa kafanda bir kere onu sil zihninden... işin maddi boyutu , manevi boyutu vatan savunmasında görev alma bilinci bunlar güzel şeyler bence... önce kendine sor ben asker olabilirmiyim diye emir almak, emir vermek , disiplin içinde yaşamak vs bunlar her nefse kolay gelmeyebilir... geçen gazetelerde bir haber vardı atlantiği geçen ilk kadın subayın fotoğrafını görmüştüm bir yüzbaşı hanım ne gurur vericiydi
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerçekten guzel bisey ulkeme faydali olmak isterim. Ama yapip yapamayacagima ben de karar verebilmis degilim.
- +1 yıl
ben fotoğrafına baktım biraz önce, senden çakı gibi asker olur
Soran+1 yılGörüntü olarak degil de yetenek, istek konusunda
- +1 yıl
Bazen insanın halide söyler ne yapıp ne yapamıycağını. benim sende gördüğüm her şeyi ustalıkla yapacak güçte olduğun. Allah yaparken keyif alacağın mesleği sana nasip etsin
Soran+1 yılSağol :-)
- 3 ay
Hepsi böyle iyi komutan olmuyor maalesef. Bizim bölükde askeriyede Balıkesir'de kadın yüzbaşı vardi bir de çocuk vardı kogustan bizim. çocuk manyakca safca biraz davraniyor tabii bu direkt yüzbaşınin odasına gitmiş komutana bir şeyler sormuş kızdırmış galiba çocuk saf bir şey yüzbaşı buna ne demiş biliyor musunuz si... K. R git diye bağırmış ve internette bazi kişiler baska olay anlatmis bazıları anlatmış bizim askeriyede 6 tane kadın subay vardı hepsi de ağza alinmayacak küfürler ediyor erlere diye size öyleleri denk geldi mi? Yani anlamadığım bir kadin neden ere hangi hakla. Küfür eder ufacık sebepten dolayı bu ego ne? O kadinin cocugu kardeşi yok mu empati yapamıyor he adam serseridir anlarim ama yine kufur edemez. Bir kadına yakışmaz nasıl cesaret anlamıyorum. Empati yapın demek istediğimizi anlarsın mesela üniversiteteden öğretmenin ya da kız kardeşin ne bilim her hangi yetkili bir kadin ya da sıradan bir kadın bir erkege kufur eder mi etmez ama neden askerde böyle kadınlar var ben diyorum tiktokta yayın açan o ağzı küfürlü kızlar varya toplumda acaba bu tiktokcu kızlar astsubay subay mi oluyor yoksa normal bir kadin nie kufur etsin sizinde sahit olduğunuz böyle kadın komutan oldumu. Her subay böyle mi sizce? bu videodaki kadın asker iyi bir insan olabilir ama bizzat şahit olduğum ve askerlik yapmış kişilerin anlattıklarına göre söylüyorum kadin astsubay ve subaylar agzi bozuk küfürbaz oluyormuş öyleleri cokmu gercekten. Yani erkek komutan küfür eder belki anlarim ama bur kadin ne cesaretle kufur eder kufur edene ben kadin demem keko😊 derim
+1 yılAslında mesleklerin kadına uygun ya da degil diye ayrilmasina karsiyim ama askeriye zor olsa gerek bir kadın icin. Severek yapacagin baska garanti meslekler vardir eminim, digerlerini degerlendirdin mi?
04 Yorumla
Soran+1 yılVar bir kac tane ama hani şu garanti meslek olayi bitiriyor beni
- +1 yıl
Aileler haklı yere bunu istiyor. Her anne babanin derdi cocuklarinin iyi yerlerde olmasi.
Soran+1 yılOnlardan önce ben de cok istiyorum tabiki oyle laylaylom bir univ hayati asla istemem
- +1 yıl
evet oyle olmasi sacma oluyor. emek var sonucta. sonuc olarak ailenle iletisimin iyi bu guzel bir durum, sen de mantikli bir kizsin. Arastirarak hem sevebilecegin hem garanti mesleklerin bir dunya oldugunu goreceksin. istek cok onemli bir omur yapacaksin
+1 yılBaşkasının düşüncesi için bunu düşünme bile srn istedipin mesleği yap ve askeriyede kolay bir yer değil çok sert bir yer önemli olan KENDİ MESLEĞİNİ KENDİN SEÇ
02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yılşöle düşün özgürlüğün kısıtlanıcak meslek garanti vs vs derler ona inanma ben harp okulu 1. sınıfta bıraktım bakıyosun bir mantığı yok bu işin anlamsız bırakıyosun öyle zaten tek sana bağlı bişi değil bu meslekte hep bir üst komutanın olacak bu adam afedersin şerefşiz biri olursa ki tsk da dolu böle kişiler ondan sonra anandan doğduna pişman olucaksın nöbeti ayrı tatili yok denecek kadar az bir bakarsın denetleme var derler 2 hafta bezdirirler seni saçma sapan işlerle ki emin ol en az 2 ayda bir denetleme olur bana 5 milyar verseler şugün yine olmam boşver garanitiyi falan öyle allem allem de para almıolar emin ol git sivilde mis gibi işini yap paranı al ama sevdiğin işi yap ailen de olsa başkaları için kendi hayatını yakma
09 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
rica varsa aklına takılan eksisi artısı çok detaylı bilgi verebilirim
Soran+1 yılKararim kesinlestiginde danışırım
- +1 yıl
ben erkek arkadaşlarıma bile asla gitmeyin diyorum sen bir de bayansın üniversite düzeyinde mi başvurucaksın harp okuluna yani?
Soran+1 yılEvet lise bitti
- +1 yıl
o zaman bence kesinlikle gitme niye diceksen uzun uzun anlatırım
Soran+1 yılMerak saldigimda sorarim
- +1 yıl
peki iyi geceler umarım hakkında iyisi olur
Soran+1 yılTeşekkür ederim..
+1 yılbabam astsubay bayan astsubayin bir adami sorgüsunu gordum dedim yok abi babami da gormustum babama sert acimasiz derdim o astşubayi gorunce babam melekmis allah dusmanimin basina bayan astsubay denk getirmesin bunuda gectim yapilcak bir meslek degil babam da diyor arti dogdugumdan beri icinde buyudum yok yapilmaz cidden bu meslek
05 Yorumla
Soran+1 yılYapanlar nasil yapiyo
- +1 yıl
iyi ol olunca diceksin hakliymis zamaninda demisti o diye.. gunlerce ac kalabilirmisin? ben kalirim gunlerce ayni kiyafetle araziye durabilirmisin les kokacaksin resmen ben dururum ama tek guvenmedigim sey oyle dagda bayirda uzun sure dolasamam ben bana ters he git helekopterle su magraya yakin in basin desinler su da timin en onden ben girerim o magraya ama yuruyemem fazla.. :) bayanlarda ayni bu dediklerim bayanlar icinse gecerli onlarda operasyona gidiyo.. :)
Soran+1 yılBayanlara çok ağır seyler yaptirmiyolar diye duydum/okudum.
- +1 yıl
öyle san sen doguya gıttıgınde gorursun..
- +1 yıl
bir byanın yapcagı bir meslek degil git polis ol daha iyi bir bayan için. öyle aynı çorapla aynı kıyafetle 20gün arazide gedigini düşün nasıl kokarsın erkek için o koku fazla önemlidegilde bayan için aynı seyi diyemem..
+1 yılne mi yapıcaksın bir kere askeriyede gülmek yok sert olacaksın belli bir püresedür var belgeler falan büyük ihtimal bölüğün içinde kendi odan olur orda belgelerle ilgilenirsin arada askerlerlere bakarsın kontrol amaçlı falan çok zor iş bence gülmeyi seviyorsan bulaşma
01 Yorumla- 3 ay
Hepsi böyle iyi komutan olmuyor maalesef. Bizim bölükde askeriyede Balıkesir'de kadın yüzbaşı vardi bir de çocuk vardı kogustan bizim. çocuk manyakca safca biraz davraniyor tabii bu direkt yüzbaşınin odasına gitmiş komutana bir şeyler sormuş kızdırmış galiba çocuk saf bir şey yüzbaşı buna ne demiş biliyor musunuz si... K. R git diye bağırmış ve internette bazi kişiler baska olay anlatmis bazıları anlatmış bizim askeriyede 6 tane kadın subay vardı hepsi de ağza alinmayacak küfürler ediyor erlere diye size öyleleri denk geldi mi? Yani anlamadığım bir kadin neden ere hangi hakla. Küfür eder ufacık sebepten dolayı bu ego ne? O kadinin cocugu kardeşi yok mu empati yapamıyor he adam serseridir anlarim ama yine kufur edemez. Bir kadına yakışmaz nasıl cesaret anlamıyorum. Empati yapın demek istediğimizi anlarsın mesela üniversiteteden öğretmenin ya da kız kardeşin ne bilim her hangi yetkili bir kadin ya da sıradan bir kadın bir erkege kufur eder mi etmez ama neden askerde böyle kadınlar var ben diyorum tiktokta yayın açan o ağzı küfürlü kızlar varya toplumda acaba bu tiktokcu kızlar astsubay subay mi oluyor yoksa normal bir kadin nie kufur etsin sizinde sahit olduğunuz böyle kadın komutan oldumu. Her subay böyle mi sizce? bu videodaki kadın asker iyi bir insan olabilir ama bizzat şahit olduğum ve askerlik yapmış kişilerin anlattıklarına göre söylüyorum kadin astsubay ve subaylar agzi bozuk küfürbaz oluyormuş öyleleri cokmu gercekten. Yani erkek komutan küfür eder belki anlarim ama bur kadin ne cesaretle kufur eder kufur edene ben kadin demem keko😊 derim
+1 yılNeden olmasın ki?
Subayların keyfi gıcır valla. Bütün işi astsubay yapar, subay keyfine bakar. Olabiliyorsan kesinlikle ol derim.01 Yorumla
Soran+1 yılBakicaz
ah be :) işin kötüsü millet bir erkekle saç baş yoluyo :) bir tümen adam abıığğğ uzak dur :) senide kaybetmeyelim
00 Yorumlayakin arkadaslarim şu an askeriyede gerek yok bence gitme calis guzel yerlerde okuyacagina inaniyorum harp okulu zor bir yer
06 Yorumla
Soran+1 yılGaranti meslek diye baski var iste uzerimde
Soran+1 yılEyvahlar olsun peki Sağol
Soran+1 yılTesekkurler :)
Senden olurdu subay. Olgun yüz hatların falan :) sert bir subay olurdun hemde
13 Yorumla
Soran+1 yılOlgun mu yapma enes
Soran+1 yıl360 derece dönüş :(
+1 yılaskerler senı hayal eder sureklı sennde ısıne gelrı :D
04 Yorumla
Soran+1 yılHı ha ha çok komik çekil.
- +1 yıl
komık degil gercekler.
Soran+1 yılBenim isime gelmesi gercek degil
- +1 yıl
he onu bılemem
Ben askerlik yaparken hic kadın subay görmedim ama astsubay vardı subayda gayet tabi olur. O sınavlardan gecebilecegine inaniyosan dene.,
00 YorumlaNeden olmasın ki benim. eski çalıştığım karakolda bayan Astsubay vardı
02 Yorumla
Soran+1 yılTamam olmasina oluyor da zorluklari
evet olur ama okadar erkeğin arasına girersen hakkında %95 kötü düşünceler olacaktır bunu unutma.
02 Yorumla
Soran+1 yılOf ne çok olumsuz yan varmis
sakın asker olma illa garanti iş istiyosalar tıp sektörü veya hukuk
05 Yorumla
Soran+1 yılSozelim
Soran+1 yılIs alanlari kisitli degil mi ben gorsel iletisim tasarimi okumak istiyorum zaten
Soran+1 yılTesekkurler
+1 yılGir bak ben astsubay olcm 7 ayim var 10 numara meslek
03 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin aksine neden boyle dedin
- +1 yıl
1. si vatanın için yapiosun 2. si maaşı ve olanakları güzel 3. su insanlar arasında bir itibarin var
Soran+1 yılTamam tesekkurler
Evet olur matematik ve fizikte iyi olmalısın ;) sınavlar yapılıyor
05 Yorumla
Soran+1 yılYgs baraji gectikten sonra mulakatta mat fizik sormuyorlar ki
Soran+1 yılMulakat sorun degil torpilim var ama meslek nasil yani zorlanir miyim napiliyor
Soran+1 yılPeki tesekkurler
+1 yılOlabiliyormus bizim beden hocamiz olmus ama nobet vs zor oldugundan beden egitimi okumus
00 YorumlaOluyo vala askerde vardı subay illallah ediyodu bizi cok cektim ondan
00 Yorumlavalla bazı seylere dayancan :d biz de vardı bayan subay tüm askerleri her haliyle görüyodu :D
02 Yorumla
Soran+1 yılÖğğ o kadar da degil
+1 yılErkek kadin ayrimi yok. Ama herkesi suvay okuluna almazlar
01 Yorumla- +1 yıl
Subay okulu
hangi okula girmek istiyosun kara hava deniz?
04 Yorumla
Soran+1 yılKara olabilir deniz de
Soran+1 yılTamam soracam aklima tam yatarsa
+1 yılSubayan dememisler ki ablacim :)
12 Yorumla
Soran+1 yılOff beyin free
- +1 yıl
hayir ama mantikli değil mi :D
+1 yılBizde binbaşı vardı ama diş Dr u
00 YorumlaSubay olmak için fazla güzelsin yav:/
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki olumsuzluk nedir
Soran+1 yılSozelim. Gorsel iletişim tasarimi okuyacam buyuk ihtimalle
Soran+1 yılKararsizliga düşüyorum iyice. Neyse Teşekkürler 👍
+1 yılbayan komutan kafası hiç çekilmiyor :/
03 Yorumla
Soran+1 yılIyi oh olsun size :d
- +1 yıl
çok tripli oluyorlar :) birde ne bileyim askerlik cok pis bir ortam yani her türlü fanteziye de meze...:/
Soran+1 yılOf cok kotu cumleler bunlar. Herkes aynilarini diyor ama gercekler :( oraya alinan erkekler bu meslegi ciddiye alsalar sanirim bu kadar tereddut etmeyecektim
+1 yılOlunur da kiz basina subay olma bnce..
05 Yorumla
Soran+1 yılNiçin
- +1 yıl
Ya onca erkegin icinde ne isn var
Soran+1 yılBenden baska kiz olmicakmi sanki bayanlar ayri egitim almiyo mu
- +1 yıl
Ayri egitim alirsin ama 10.000 kisilik taburda kalirsin
Soran+1 yılHic cekemem
+1 yıloluyor diye biliyorum
00 Yorumlatabikide olur neden olmasın?
00 Yorumla
+1 yılKızlara gore değil bence çok ağlarsın
00 Yorumla
+1 yılBir erkek kadar olmasada olabilir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılbir kız icin fazla ağır.
01 Yorumla
Soran+1 yılVe cok sıkıcıdır eminim
+1 yılbayan subaylar daha sert oluyo bazen. d
00 YorumlaÇok seksi olur
00 Yorumla
+1 yılolmazz
07 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
doğasına ters
Soran+1 yılbir bakima evet
- +1 yıl
arkadasım su an askerde.. kadın nasıl bıseydı unuttum dıo.. onun gıbı orda 100 tane erkek var.. aralarında bır bayanın oldugunu dusunsene?
Soran+1 yılBir tek ben girmicem heralde oraya
- +1 yıl
olsun.. ben yedek subay olarak yaptım askerlıgımı.. bı hareketı gosterdıgım zaman once benden yapmamı beklıolardı.. bayanlar her hareketı yapmaya el verıslı deıl malesef.. haa bayan subaylar yokmuydu vardı tabı.. yınede sen bılırsın
Soran+1 yılTesekkurler.
Bayan asker olur
00 Yorumlamasa başı olur
00 Yorumla
+1 yılOlabilir
00 YorumlaOlur :=)
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026