Üniversite okumayı asla istemiyorum
Kendi işim var zaten ama neden bu yetersizlik hissini hissediyor ve takıntı yapıyorum nasıl geçer bu?
Kendi işim var zaten ama neden bu yetersizlik hissini hissediyor ve takıntı yapıyorum nasıl geçer bu?
Merhaba, bence toplumun bir dayatması yani bu. Toplumun ne diyeceğinden dolayı endişe ediyorsunuz veya içten içe bu hissiyatı yaşıyorsunuz ama okumayıp da sizin gibi meslek sahibi olan, işlerini büyütüp iyi para kazanan da pek çok insan var yani eğer halinizden memnunsanız başkalarının ne düşündüğünü umursamamanızı öneririm.
Canım toplumsal yerleşmiş zihinden dolayı. Biraz da eğitim sisteminin verdiği etki. İnsan üniversite okumasada kendini geliştirir ki bak senin kendi işinde varmış. Herkes zekasıni akademik kullanmak zorunda değil bazısının ticari zekası daha yüksektir ve o yönde yol alır. Üniversite artık entellektüel birikim için okunmalı zaten iş kaygısıyla okuyan genelde diplomalı işsiz oluyor. Sen okumak istersen okursun ama kesinlikle yetersizlik değil.💜🌸🌸
Toplum baskısı yüzünden bence. Sanki illa herkes üniversite okuyacakmış, üniversite okuyanlar çok daha üstünmüş gibi bir algı var. Halbuki kişi kendisi için en doğru mesleği bulmuşsa, kendini geliştirmişse ne mezunu olduğunun hiçbir önemi kalmıyor.
Mezun olduğun okul, bitirdiğin bölüm seni tanımlayan niteliklerden biri.
İmkanın varsa istediğin bir bölümde okumanı tavsiye ederim. Sadece meslek edinme açısından değil sosyal anlamda da pek çok faydası olacaktır.
Üniversitelerde pek çok farklı bölgeden, hayatın boyunca görmeyeceğin kişilik, karakter ve kültürel temelleri olan insanla ilişkiye gireceksin. Hayata ve insanlara bakış açını zenginleştirecektir.
Güzellik merkezine sahibim Kendi işimin patronuyum 12 tane şubem var ama nedense hep üni okumadığ8m için eksik hissettim takıntı haline geldi bende nedense nasıl aşabilirim bu durumu
Neden aşmak zorunda hissettiğini anlayamadım gerçekten.
Sanki kötü bir alışkanlık edinmişsin de kurutulamıyormuşsun gibi konuşuyorsun.
12 şuben olduğuna göre işi senin yerine yapan birileri var. Mesela özel bir üniversitede işletme okumayı deneyebilirsin. Hem işine katkısı olur, eksiklik hissettiğin bir konuyu halletmiş olursun.
Birçok üniversitede işletme bölümleri devamlılık konusunda esnek davranıyor. Hem iş hem okul birlikte yürütebilirsin.
Cevap
14Cevap
İçinizdeki ses bir üniversiteyi bitir diyor bence en azından bir önlisans 2 yıllık. Açıktan yani AÖF' e devam ederek te bunu yapabilirsiniz mesela, başarılar...
Üniversite sadece lise diploması gibi bir diploma veriyor. Sorun etme. İkinci ligde oynamakla birinci ligde oynamak arasında hiçbir şey yok. Sen güzel oyna yeter ki.
Haklı olabilirsin ama takı çeşidi haline geldi bende ama neden olduğunu bilmiyorum geçmesi için neler yapabilirim
Takıntı çesidi*
Üniversite mezunlarına bak. İş aramak ya da torpil bulmak için kapı kapı geziyorlar. Senin bir işin var ve aslolan bu değil mi? Sonuçta onlar da iş bulmak ve rahat yaşamak için üniversiteye gidiyorlar. Şimdiki mezunlar 30 yıl öncenin lise mezunları kadar bile bilgil ideğil ayrıca.
Kendi içinde bir ikilemdesin. Yksye gir açıktan ışınla ilgili bir bölüm oku ölmezsin ama kendin ferahlarsın. Lise mezunu olmak ego kiran bir durum degil bu arada
Çünkü lise mezunusun hahahha
Ben şu an üni okuyom ve aylık gelirim neredeyse 74 bin ₺.
Mezun olduğumda hem senden zengin hem de itibarlı olacağım :d
hshahahahah
Üniversite tam bakımlı bir eğitim merkezi değildir her üniversiteye giden aydın olmuyor işin gücün varsa kendini üniversiteye gitmeden de geliştirebilirsin
Umarim geçmez ve gecmeyecekde
O üniversiteyi okuyup kendi isini gene yapar cok daha da başarılı olurdun
Hatta yasinda cok uygun
Ben de lise mezunuyum. Hem de açıktan bitirdim okuma şansım olmadı. Bir eksiklik mi bu?
bunlar hep toplum mahalle baskısı... vazgeç ve işine odaklan
Bende kafama takıyorum sebebi: belirsizlik benim için sonucunda kaygılar yaşıyorum. Anksiyetem mevcut üni okuduğum bölümden memnun değilim bitiremem gibi bu gidişle anksiyetem daha daha arttı öyle. Kendi paramı kazanmak istiyorum şu anda bir de öyle.
Türkiye'de üniversite okumak bir dezavantajdır. Mezun olunca çok daha iyi anlaşılıyor. Öyle hissetmene gerek yok
biz okuduk da n'oldu? çok kafaya takıyorsan açıktan bir bölüm okuyabilirsin.
boş ver üni okuyanlar boşta geziyor çoğu gereksiz kafana takiyosun
Açıktan üniversite okuyarak, hemde kolay :)
İstemiyorum işte ama takıntı yapıyorum
oku en azindan icinde kalmaz
O zaman ben ölmem lazım bende ortaokul mezunuyum
Takm
açıktan üniv oku
Açıktan oku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?